INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Mărturisire tulburătoare a unui jucător de la Inter: "Dacă nu era fotbalul, aș fi fost un criminal"

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 25 aprilie 2016 13:04

Felipe Melo a acordat un interviu pentru Sky Sport în care a vorbit despre copilăria sa și despre rolul pe care l-a avut sportul pentru el.

"Când Flamengo m-a transferat mi-a fost foarte greu. La început trebuia să iau un autobuz care făcea două ore până la terenul de antrenament. Plus că trebuia să-mi plătesc transportul. Tata, care uneori făcea tură dublă ca să mă ajute, a renunțat la slujba lui ca să mă poată duce la antrenamente. Uneori îi dădeam un pic din mâncarea mea. Când aveam 10 ani, eram doar un copil care voia să se joace cu prietenii și mă întrebam de ce era totul atât de greu. Acum îmi dau seama de toate sacrificiile făcute ca să ajung aici", spune fotbalistul de 32 de ani.

COPILĂRIE GREA

Melo povestește prin ce a trecut în copilărie și cât de important e rolul avut de soția sa pentru ca el să devină un tip echilibrat.

"Dacă n-aș fi fost fotbalist, aș fi fost un asasin. Trăiam în una dintre cele mai periculoase favele, înconjurat de arme și droguri. Am lăsat viața aia ca să-mi urmez visul.

Uneori mergeam la antrenament și când mă întorceam aflam că unul dintre prietenii mei a murit. Am avut de ales între fotbal și o viață de infractor. Am spus da fotbalului și unei vieți diferite față de ceea ce văzusem.

Când am cunoscut-o pe soția mea s-a născut un alt Felipe Melo. Când eram la Gremio, cheltuiam mereu tot salariul și duceam o viață dubioasă. Soția mea m-a schimbat, avem 3 copiii și alături de ea am câștigat tot ce am acum. După Dumnezeu, familia mea e cea mai importantă. Se spune că în spatele unui bărbat puternic stă o femeie puternică, eu spun că femeia e mereu alături de bărbat, nu în spatele lui", mărturisește brazilianul.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
suicido
suicido  •  25 Aprilie 2016, 14:03

Clar poate sa fie si deja vedem unele semne plapande a faptului ca fotbalul poate salva oameni din situatiile crunte in care viata i-a aruncat. Cunosc juniori are au crescut in conditii inimaginabile, in mizerie si depravare, in care actele de violenta erau la ordinea zilei. Prin fotbal, isi pun viata in ordine si au vazut ca se poate sa spere la un trai normal. Unul din ei este un fotbalist de etnie *** din Satu Mare, Tony Kanalos. E titular cateodata la nationala U18 a Romaniei. O poveste frumoasa.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gsp.oficial
gsp oficial  •  25 Aprilie 2016, 13:45

Ce părere aveţi, poate fi sportul o șansă la o viață mai bună pentru copiii din familii defavorizate?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează