INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Măsuri drastice în Bundesliga: meciuri fără fani până în 2021 » Campionatul ar putea fi reluat în mai

Bundesliga ar putea fi reluată la începutul lunii mai, dar fără câini // sursă foto: Guliver/gettyimages +9   FOTO
Bundesliga ar putea fi reluată la începutul lunii mai, dar fără câini // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat miercuri, 08 aprilie 2020 18:01

Nemții se pregătesc de reluarea campionatului. Toate echipele din Budesliga au reluat antrenamentele, iar primele meciuri ar putea avea loc la începutul lunii mai. Însă fără fani.

Directorul executiv al Bundesliga, Christian Seifert, a vorbit despre reluarea campionatului, care va avea loc în condiții inedite: fără suporteri și cu efective restrânse: doar 239 de oameni vor avea voie pe stadion.

Într-un interviu acordat New York Times, Seifert a vorbit despre măsurile ce vor fi luate în Germania, în vederea protejării jucătorilor și a celorlalte persoane prezente la meciuri.

Bundesliga va începe în mai și se va încheia până în iulie

Potrivit spuselor directorului executiv, cele 9 etape rămase vor fi disputate începând cu 1 sau 8 mai și vor avea loc până la finalul lunii iunie, însă în condiții speciale: fanii nu vor putea asista la meciurile favoriților. Măsura nu va fi aplicată doar în acest sezon, ci în tot anul 2020.

De asemenea, planurile Ligii Germane sunt ca doar 239 de persoane să fie prezente pe stadioane în timpul meciurilor: 

  • 126 în catacombele stadionului, între care echipele în efectiv complet, antrenori, fizioterapeuți, medici, cu toții 8 la număr, medici și arbitri. 
  • 113 pe margine și în tribune. Printre aceștia, 4 copii de mingi, în loc de 12, câți sunt în mod normal, 30 de stewarzi, 30 de jurnaliști și 36 de angajați ai televiziunii care transmite meciul. 

Totodată, Liga Germană le-a cerut cluburilor care vor găzdui meciurile să fie prevăzuți câte 50 de oameni de ordine pentru a-i dispersa pe fanii care s-ar putea aduna în fața arenelor.

Christian Seifert: „50% dintre cluburile de divizie secundă, aproape de faliment”

Directorul executiv al Budesliga a dezvăluit că jumătate dintre cluburile din liga secundă a Germaniei ar fi putut ajunge în faliment dacă sezonul în curs ar fi fost anulat. „În acest moment, toți ne luptăm să supraviețuim”, a mărturisit Seifert.

Germania este una dintre țările unde COVID-19 are o rată a mortalității extrem de mică. 25 de decese la 1 milion de locuitori s-au înregistrat în Germania, mult sub cele 283 ale Italiei sau 311 ale Spaniei.

Iar Seifert consideră că revenirea fotbalului nu ar influența această statistică într-un mod negativ: „Nu va fi cazul ca un doctor sau un asistent medical relevant pentru sistemul medical să nu poată fi testat pentru că fotbaliștii vor avea nevoie să fie testați”, a spus acesta.

2096 de deceses-au înregistrat în Germania din cauza COVID-19

GALERIE FOTO: Bayern Munchen a revenit la antrenamente, în plină pandemie de COVID-19

+5 FOTO

VIDEO: STUDIU. Fiecare caz nou de coronavirus ar putea produce într-o lună alte 244 de cazuri de infectare

Citește mai multe știri din Bundesliga și fotbalul internațional:

Exemplu pentru LPF » Liga germană cere bani de la deținătorul de drepturi TV pentru cluburile cu probleme

COVID-19. Revoluție pe piața transferurilor: Transfermarkt a prăbușit cotele fotbaliștilor! » Messi a căzut pe 9 în TOP 10 mondial + cât s-au devalorizat „perlele” lui Becali

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
nicolaedobrin
nicolaedobrin  •  08 Aprilie 2020, 20:15

"Măsuri drastice în Budesliga" Va referiti cumva la campionatul ***?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează