INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  PRELIMINARII CE 2024

Atacantul care i-a blocat drumul lui Compagno va fi titular! Al 100-lea debutant al selecționerului Mancini rezolvă criza de atacanți de la Italia

Mateo Retegui va fi vârful ales titular de selecționerul Roberto Mancini. Foto: Imago Images
Mateo Retegui va fi vârful ales titular de selecționerul Roberto Mancini. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 22 martie 2023 15:43 / Actualizat joi, 23 martie 2023 11:03

Mateo Retegui (23 de ani), jucătorul împrumutat de Boca Juniors lui Tigre, va fi vârful ales titular de selecționerul Roberto Mancini în reeditarea finalei din 2021, Italia - Anglia. Italo-argentinianul e deja dorit de Inter, Milan și Juventus.

  • Italia - Anglia se joacă joi, de la ora 21:45, meciul fiind live pe GSP.ro și transmis la TV de Digi Sport 1, Prima Sport 1.

Dacă Andrea Compagno nu a rămas pe lista definitivă a celor opt atacanți convocați de campioana Europei pentru startul preliminariilor Euro 2024, în schimb Mateo Retegui a fost ales de selecționerul Roberto Mancini să joace mâine seară, la Napoli, titular ca număr 9, după cum anunță presa italiană, într-un trident cu Domenico Berardi și Lorenzo Pellegrini.

Ce au remarcat fanii în imaginile publicate de FRF din cantonamentul naționalei: „Fir-ar mama ei de performanță!”
Andorra - România
Ce au remarcat fanii în imaginile publicate de FRF din cantonamentul naționalei: „Fir-ar mama ei de performanță!”

Argentina l-a ignorat pe Mateo Retegui

„Principele azzurro”, cum îl numește La Gazzetta dello Sport, pe argentinianul (cu bunică italiană) împrumutat de Boca Juniors la Tigre, va deveni al 100-lea debutant din mandatul actualului selecționer. Dacă pe Lionel Scaloni nu l-a atras pentru a-l chema la lotul campioanei mondiale, Italia îl primește cu brațele deschise și l-ar titulariza din start

Retegui deja a atras atenția granzilor din Serie A, care în vară vor putea face oferte de transfer. Inter, Milan și Juventus l-au trecut pe radar și îl urmăresc, cu atenție, pentru o eventuală mutare.

Mateo Retegui s-a lăsat de hochei pe iarbă

Retegui, 23 de ani, a îmbrăcat tricoul Argentinei la selecționatele U19 și U20, dar n-a reușit să se impună la Boca, club care l-a împrumutat la Estudiantes, Talleres și acum la Tigre. În acest campionat, are șase goluri marcate în opt meciuri, după ce în sezonul trecut înscria de 23 de ori în 42 de partide din toate competițiile. 

Mijlocaș dreapta de formație, a fost mutat atacant central de tatăl său, care îi este și impresar. Putea să facă o carieră și în hochei pe iarbă și să joace la Mondialele de juniori. Mama sa a fost jucător de hochei în anii '90. Sora lui a câștigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021, în echipa antrenată de tatăl său, care fusese și selecționerul campioanei olimpice de la Rio în 2016!

Mateo Retegui seamănă cu German Denis

Cel poreclit „Chapita” (n.r.- Jetonul), era văzut la începutul carierei la River Plate mai degrabă ca stoper, având 1,86 m și 86 kg. Guillermo Barros Schelotto l-a trecut vârf la Boca și l-a debutat în noiembrie 2018 în locul lui Tevez. 

„A impresionat prin jocul de cap și viteza lui, dar și prin abilitatea de a lovi mingea cu ambele picioare. Seamănă cu German Denis, fost număr 9 la Napoli și Atalanta, sau cu Batistuta, dar din Italia îi are ca referințe pe Toni, Vieri și Casiraghi. Și poate evolua la fel de bine în 4-3-3 și în 3-5-2, cu Scamacca sau Gnonto parteneri”, precizează cotidianul roz.

Citește și:

Doi fotbaliști îi avertizează pe „tricolori” că vor avea un adversar de temut în Andorra

Cristiano Ronaldo va doborî joi încă un record fabulos

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
viola_sempre
viola_sempre  •  23 Martie 2023, 17:59

Sa vezi si sa nu crezi! Exista si fotbalisti mai buni decat fecesebistul Compagno :))))

romeverest
romeverest  •  22 Martie 2023, 20:26

Este normal sa se intample asa !! Nu iti trebuie multe cunostinte in materie ca sa-ti dai seama ca Rategui are o clasa peste Compagno!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează