INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OLANDA

Clubul care îl avea pe Gică Hagi pe lista și-a ales noul antrenor! A pierdut finala pentru Conference League

Maurice Steijn // Foto: Imago
Maurice Steijn // Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 12 iunie 2023 19:19 / Actualizat luni, 12 iunie 2023 20:53

Ajax a ajuns la un acord cu antrenorul olandez Maurice Steijn, 49 de ani, fost la Sparta Rotterdam, după ce în Țara Lalelelor a apărut informația că Hagi este și el printre tehnicienii urmăriți de clubul din Amsterdam.

La începutul lunii, după ce s-a anunțat că John Heitinga nu va fi antrenorul lui Ajax și în sezonul viitor (el îl înlocuise pe 27 ianuarie pe Alfred Schreuder), s-a zvonit în Olanda că Gică Hagi este pe lista „lăncierilor”. 

Site-ul sportbookies.nl îl prezentase pe tehnicianul Farului alături de Peter Bosz, Graham Potter și Julian Nagelsmann, printre alții. Numai că, în realitate, clubul roș-alb nu a discutat cu niciunul dintre aceștia.

Maurice Steijn, locul 6 cu Sparta. A pierdut finala pentru Conference League

A încercat să-l ia pe norvegianul Kjetil Knutsen, de la Bodo Glimt, dar negocierile nu au dus la niciun rezultat. Și Ajax s-a îndreptat spre un olandez, Maurice Steijn.

În vârstă de 49 de ani, acesta nu pregătise până acum nicion echipă cunoscută. Fost jucător la ADO Den Haag și la NAC Breda, Steijn a debutat ca antrenor la Den Haag, în iunie 2011, după trei ani la ADO a ajuns la Venlo (2014-2019) și, de atunci, a fost sub contract cu Al-Wahda (Emiratele Arabe Unite), cu Breda și, din aprilie 2022, cu Sparta Rotterdam.

A impresionat la Sparta. La început, a salvat-o de la retrogradare, apoi, la primul sezon complet, 2022-2023, a încheiat pe locul 6, pierzând finala play-off-ului pentru Conference League, 1-1 și 0-1 cu Twente Enschede.

Hagi și Becali, rivali în mercato! Țintesc un jucător care tocmai a devenit liber de contract
TRANSFER
Hagi și Becali, rivali în mercato! Țintesc un jucător care tocmai a devenit liber de contract

Maurice Steijn a fost nominalizat la titlul de antrenorul anului

Potrivit De Telegraaf și Algemeen Dagblad, Steijn a fost ales de directorul sportiv Sven Mislintat (ex-Dortmund, Arsenal și Stuttgart) și a semnat un contract pe trei sezoane pe „Johan Cruyff ArenA”, urmând să-i aibă asistenți pe Hedwiges Maduro și Saïd Bakkati. A fost nominalizat în ultimul sezon pentru „Rinus Michels Award”, trofeu acordat celui mai bun antrenor al anului în Eredivisie.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

O legendă a lui Liverpool e aproape să semneze în Golf » Al-Ettifaq se pregătește să facă anunțul oficial!

Confirmare în Franța! Bordeaux a pierdut azi la „masa verde” » Boloni și Metz au promovat în Ligue 1!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
maistorkokir
maistorkokir  •  13 Iunie 2023, 07:45

Hagi ar fi bun antrenor la o echipa ca Ajax, cu conditia, sa-l faci si presedinte ,si CEO, si patron, nu doar antrenor. Si sa-l lasi vreo 10 ani sa faca tot ce gandeste el. Daca la Viitorul/Farul nu era propiul patron, ar fi fost demis de 2,3 ori pana acum. Dovada ca la Galatasaray, nu mai vorbesc de Steaua, Poli sau echipa nationala, n-a realizat nimic. Dar absolut nimic.

gigimarga2
gigimarga2  •  13 Iunie 2023, 07:39

Uf. Ce frica mi a fost . Am crezut că l ,,pierdem" .

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  12 Iunie 2023, 21:41

...nici un club respectabil din Vest nu l ar lua pe prostul de hagi ...dupa ce ca nu stie sa vorbeasca nu stie nici sa antreneze ...si oricum cere miliarde de euro ca este si fudul ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează