CAMPIONATE  ·  SUA

Balonul de Aur la fotbal feminin: „S-a dovedit științific: nu poți câștiga un campionat fără gay în echipă”

Megan Rapinoe a câștigat Cupa Mondială la fotbal feminin alături de SUA // sursă foto: Guliver/gettyimages +34 FOTO
Megan Rapinoe a câștigat Cupa Mondială la fotbal feminin alături de SUA // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat duminica, 05 aprilie 2020 12:30

Megan Rapinoe (34 de ani), contestatul lider al naționalei americane feminine, aprinde dezbaterea privind homosexualii: „S-a dovedit științific, dar nimeni nu vrea s-o recunoască public”.

Stindardul mondial al luptei împotriva discriminării în sport a ieșit din nou în evidență cu declarații care șochează și reaprind polemici. Megan Rapinoe, virulentă în a combate sexismul, diferențele rasiale, salariale față de bărbați și nedreptatea, în general, face iar o afirmație tranșantă.

Nu poți câștiga un campionat fără a avea gay în echipa ta! Nu s-a mai spus până acum, dar s-a dovedit științific. Nimeni nu vrea s-o recunoască public", a scris pe Twitter extrema de 34 de ani a lui OL Reign și a naționalei americane, ce a intrat în contre mediatice și cu președintele Donald Trump.

  • Megan Rapinoe și Leo Messi au primit trofeul „The Best”, acordat de FIFA celui mai bun jucător al anului // sursă foto: Guliver/gettyimages

Megan Rapinoe: „Nu-mi simt protejate toate libertățile"

Rapinoe a argumentat și a trimis alte săgeți otrăvite către liderul SUA: „Am devenit chiar mult mai disciplinată de când sunt împreună cu Sue. Să fiu homosexual și să joc la Mondial în timpul lunii dedicate celor gay a fost extraordinar.

Mă motivează lumea care luptă pentru aceleași idealuri ca mine și ce îmi dă multă energie în a dovedi că altcineva are o abordare greșită. Știu ce înseamnă ca, fiind homosexual american, să te uiți la steagul țării și să nu-ți simți protejate toate libertățile".

52 de goluriîn 168 de selecții la naționala SUA are Megan Rapinoe. Este campioană olimpică și dublă campioană mondială

Barcelona e favorita mea, o am la inimă, îmi place stilul spectaculos care mă inspiră. Iubesc s-o văd jucând. Sunt atrasă și de Galacticos, dar Barça va avea mereu un loc special"

„E dezgustător modul în care Kaepernick a fost tratat, cum media a reflectat povestea. Avem mai multă nevoie de gândire și de dialog deschis despre rasism în această țară" 
Megan Rapinoe, internațional SUA

VIDEO: Cât respectă România carantina de COVID-19? Google a publicat raportul: unde și cât se mișcă românii

Citește și alte știri despre fotbalul internațional:GRECIA ÎNCHIDE FRONTIERELE. Singura frontieră care nu este închisă noaptea.
Libertatea
Comentarii (5)
Tudor Havristiuc  •  05 Aprilie 2020, 17:48

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

panalexan  •  05 Aprilie 2020, 16:09

Buna ziua. Multumesc de informatie! Pentru a sustine informatia prezentata, va rog sa prezentati numele jucatorilor "gay" din randul tuturor campioanelor mondiale: Uruguay (1930, 1950), Italia (1934, 1938) samd. Apoi, va rog sa faceti un studiu asupra tutror campionatelor mondiale la jocurile de echipa, pentru a sprijini informatia prezentata in articol. Altfel, ma simt dator sa cred ca informatia prezentata (trebuie sa ai gay ca sa castigi campionatul mondial) este un fake news. Si stiti ce se intampla cu site-urile care prezinta fake news zilele aceastea?

marchidan  •  05 Aprilie 2020, 15:15

Exact vorba aia: Țara arde și baba se piaptănă! Fiind un ziar ,,progresist-marxist’’, cred ca ***. ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
CM Snooker
Eurosport
16:30 CICLISM
Milano-Sanremo
Eurosport
22:00 UCL
Barcelona - Napoli
Digi 1, Look Plus, Telekom 1
22:00 UCL
Bayern - Chelsea
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1