INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RĂZBOI ÎN ISRAEL

Căpitanul echipei din prima ligă israeliană s-a înrolat și vrea să lupte împotriva Hamas!

Menashe Zalka //Foto: Facebook
Menashe Zalka //Foto: Facebook

Articol de - Publicat duminica, 08 octombrie 2023 16:37 / Actualizat duminica, 08 octombrie 2023 18:28

Menashe Zalka, 28 de ani, mijlocașul lui Hapoel Hadera, e gata să intre în război. Liderul formației din prima ligă s-a înrolat ca rezervist la parașutiști.

O poveste tulburătoare din Israel. Un cunoscut jucător s-a înrolat ca rezervist și e gata să lupte pentru țara sa împotriva militanților Hamas.

Veste cruntă în fotbalul israelian » Un fost jucător a fost asasinat de teroriștii Hamas!
RĂZBOI ÎN ISRAEL
Veste cruntă în fotbalul israelian » Un fost jucător a fost asasinat de teroriștii Hamas!

Menashe Zalka s-a născut în Etiopia, a crescut în Israel

Menashe Zalka, 28 de ani, evreu născut la Addis Ababa, capitala Etiopiei, și venit de mic cu părinții în Israel, a crescut la Hadera, o localitate de peste 100.000 de locuitori aflată la periferia orașului Haifa.

Acolo a început și fotbalul, la juniorii lui Hapoel Hadera. A debutat la prima echipă în 2012, a jucat un sezon la alb-roșii, transferându-se ulterior, timp de trei ani, la alte cluburi.

Menashe Zalka: „A fost o mare mândrie să mă înrolez, vreau să-mi apăr țara”

A revenit în 2016 la Hadera și, din acel moment, nu a mai plecat. De șapte ani e la Hapoel, fiind astăzi cel mai important jucător și căpitanul formației aflate pe locul 11 în prima ligă din Israel.

Dar acest lucru nu l-a împiedicat să ia o decizie radicală. Site-ul sportiv israelian One a dezvăluit că Zalka s-a înrolat în trupele de rezerviști după declanșarea războiului. „A fost o mare mândrie să mă înrolez, vreau să-mi apăr țara și să readuc pacea în Israel", a declarat mijlocașul pentru One.

Ovidiu Hoban își amintește momentele de panică trăite în Israel: „În 45 de secunde trebuia să intrăm în buncăr” + Bogdan Apostu: „Buncărele sunt construite din oțel. Blocurile se prăbușesc, ele nu se dărâmă”
Război în Israel
Ovidiu Hoban își amintește momentele de panică trăite în Israel: „În 45 de secunde trebuia să intrăm în buncăr” + Bogdan Apostu: „Buncărele sunt construite din oțel. Blocurile se prăbușesc, ele nu se dărâmă”

Menashe Zalka a făcut serviciul militar și a participat constant la antrenamentele rezerviștilor

De sâmbătă, în urma asaltului organizației paramililitare palestiniene Hamas, armata israeliană a recrutat mulți rezerviști. Menashe a făcut serviciul militar obligatoriu la parașutiști și a participant constant la antrenamentele pregătite rezerviștilor. Chiar dacă, în acele perioade, a fost nevoit să rateze meciuri ale echipei sale, a scris One. 

Bibras Natcho, fostul căpitan al naționalei, în lacrimi după golul la Partizan Belgrad

Bibras Natcho, 35 de ani, fostul căpitan al naționalei Israelului, a suferit cumplit. Din 2019 în Serbia, la Partizan, mijlocașul a deschis scorul sâmbătă seară, la 2-0 la Belgrad cu Mladost. A plâns după ce a transformat penaltyul și nu și-a putut opri lacrimile nici la sfârșitul meciului. 

„Cum poți să sărbătorești într-o asemenea zi? După ce am văzut toate acele fotografii teribile, a fost prea mult pentru mine. Un coșmar pentru toți, sunt în stare de șoc, nu știu ce se întâmplă în țară, ce va fi în perioada următoare. Îmi e greu să găsesc cuvintele într-o asemenea situație”, a declarat Natcho. 

Antrenorul lui Partizan, Igor Duljaj, a vrut să-l protejeze: „I-am spus că îl înțeleg dacă nu poate juca, dar el a insistat să fie pe teren. E o piesă importantă la echipă. Îi mulțumesc pentru curajul, tăria de a evolua în momente atât de grele”. Duljaj a dezvăluit că „familia lui din Israel e bine”. 

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Oleksandr Zinchenko, criticat pentru mesajul pro-Israel postat

Cu Messi pe teren, Inter Miami a ratat play-off-un în MLS » Urmează aproape 5 luni de pauză pentru starul argentinian

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (7)
CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  09 Octombrie 2023, 23:02
Postat de brujo pe 09 Octombrie 2023, 12:23

Tu stii ? :))) Sau minim de geografie, capitalele lumii ? :))

Da, știu geografie. Addis Ababa este capitala Etiopiei.

brujo
brujo  •  09 Octombrie 2023, 12:23
Postat de CiprianBirtea_84 pe 09 Octombrie 2023, 00:32

În Etiopia. Nu știi să citești?

Tu stii ? :))) Sau minim de geografie, capitalele lumii ? :))

CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  09 Octombrie 2023, 00:32
Postat de brujo pe 08 Octombrie 2023, 20:42

Deci unde s-a nascut ? :))))))))))

În Etiopia. Nu știi să citești?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează