INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RĂZBOI

FOTO Mesajul „Opriți războiul” a fost înlocuit » Ce apare acum pe grafica televiziunii la meciurile din La Liga

FOTO: Imago-Images +13   FOTO
FOTO: Imago-Images

Articol de GSP - Publicat luni, 28 februarie 2022 22:43 / Actualizat luni, 28 februarie 2022 22:55

Liga Profesionistă de Fotbal din Spania trage un semnal de alarmă privind situația din Ucraina, cu o grafică specială la meciurile din primele două eșaloane. 

Meciurile jucate week-end-ul acesta în La Liga au fost marcate cu mesajul grafic „Opriți războiul!”, plasat în dreapta cronometrului de pe micile ecrane. Astăzi, la partida dintre Granada și Cadiz, spaniolii au modificat textul: „Opriți invazia!”. 

Elina Svitolina refuză să joace cu rusoaica Potapova și s-a retras de la WTA Monterrey! Forțează mâna WTA: „Aștept o poziție clară”
Război în Ucraina
Elina Svitolina refuză să joace cu rusoaica Potapova și s-a retras de la WTA Monterrey! Forțează mâna WTA: „Aștept o poziție clară”

Grafică schimbată în La Liga: „Opriți invazia!”

La Liga consideră mai adecvat termenul „invazie”. „Războiul”, conform definiției cuvântului, presupune două sau mai multe state care luptă pentru realizarea unor interese economice sau politice, iar Ucraina nu s-ar regăsi în această situație. Explicația este oferită de presa iberică.

Mesajul „Opriți războiul” a fost înlocuit » Ce apare acum pe grafica televiziunii la meciurile din La Liga
Mesajul „Opriți invazia” este afișat la meciurile din La Liga

Gestul poate fi considerat și unul de sfidare. Sâmbătă, Autoritatea de reglementare a comunicaţiilor din Rusia, Roskomnadzor, a ordonat presei locale ca în articole să nu mai fie folosit termenul „invazie”. Administrația de la Moscova numește războiul „o operațiune miliară specială”.

Rusia, interzisă în toate competițiile 

FIFA și UEFA au comunicat decizia finală în cazul echipelor de fobal ruse, fie ele de club sau reprezentative naționale. Toate vor fi interzise de la orice competiție sportivă, până la noi ordine, informează FRF. 

Federația Engleză de Fotbal a transmis că refuză să mai joace împotriva reprezentativelor Rusiei. În același timp, Polonia, Suedia și Cehia, adversarele Rusiei în play-off-ul pentru Campionatul Mondial din Qatar, boicotează meciurile împotriva rușilor.

Rusia a fost deposedată și de finala Ligii Campionilor din 2022, eveniment care ar fi trebuit găzduit de orașul Sankt-Petersburg, iar companiile rusești au pierdut contracte importante de sponsorizare cu formațiile din Vestul Europei. 

Spartak Moscova, ultima formație din Rusia prezentă în cupele europene, va fi suspendată din Europa League. Directorul lui RB Leipzig a anunțat că dubla manșă din „optimile” EL nu se mai joacă.

VIDEO Eric se teme de cel mai sumbru scenariu în conflictul Rusia - Ucraina: „Suntem la câteva zile de sfârșitul lumii dacă se bagă cineva”

Citește și alte știri de actualitate:

Spartak Moscova va fi exclusă de UEFA! Anunțul e iminent!

Reacții dure în Ucraina după ce Junior Moraes a părăsit țara și a ajuns în România: „A reuşit să ocolească legile!”

Abramovich, implicat în negocierile pentru pace! „I s-a cerut ajutorul din Ucraina”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează