INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Messi de cauciuc » Argentinianul a suferit ultima leziune serioasă tocmai în martie 2008

Articol de - Publicat sambata, 08 decembrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 07 decembrie 2012 21:37

Atacantul Barcelonei a fost ferit de accidentări şi graţie inovaţiilor aduse programului de pregătire de fostul antrenor Guardiola


Miercuri, cu Benfica (0-0), Camp Nou a îngheţat cînd l-a văzut tăvălindu-se de durere şi a răsuflat uşurat la vestea că n-are decît o contuzie. Lionel Messi "driblase" încă o accidentare gravă, aşa cum face de mai bine de patru ani!

Cotidianul Marca a răscolit arhivele şi a descoperit că atacantul Barcelonei a suferit ultima leziune serioasă tocmai pe 4 martie 2008, într-un meci contra lui Celtic, în Ligă. O ruptură fibrilară la bicepsul femural stîng, care l-a ţinut pe tuşă 6 săptămîni. În rest, contracturi, întinderi uşoare, contuzii.

O performanţă de invidiat, pe care Leo i-o datorează şi fostului antrenor, Pep Guardiola. La preluarea echipei, în vara lui 2008, acesta a revoluţionat programul jucătorilor. A instituit ziua de lucru de 8 ore, ţinîndu-i la baza sportivă şi în perioada dintre antrenamente. Meniul a fost stabilit de nutriţionişti funcţie de caracteristicile fiecăruia, iar fizioterapeuţii au calculat totul la milimetru. În cazul lui Messi, eficienţa a fost maximă.


8 luni a stat Messi în total pe tuşă din cauza celor 11 accidentări suferite în 7 ani şi jumătate la Barcelona

A scăpat ca prin miracol în 2010
Singura accidentare mai serioasă pe care Messi a suferit-o cu Guardiola pe bancă, şi ultima, a fost în septembrie 2010, într-un meci cu Atletico. În urma unei intrări dure a lui Ujfalusi, miracol, argentinianul s-a ales doar cu o întindere a ligamentelor gleznei. Şi a stat numai 10 zile!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
alextt
alextt  •  08 Decembrie 2012, 15:54

si nimeni nu-si pune problema cum e posibil asa ceva???sau asta are carnea din alta substanta si pe el nu-l doare nimic niciodata??dar e tovarashu platini acolo sus are el grija sa nu-i deranjeze nimeni pe cei de la barca si mai ales pe messi care dubios cum la ultimele controlae antidoping ale barcei el nu era la antrenament!!messi care sta toata ziua si se antreneaza ,suspect nu???

cpt.ahab
cpt.ahab  •  08 Decembrie 2012, 10:25
Postat de nicolaiec pe 08 Decembrie 2012, 01:25

Copy-paste. Asta a ajuns Romania. Asa face premierul, asa face ministrul educatiei si fostii ministri propusi de USL in functie. Asta fac copii la scoala, asta fac profesorii lor. Avem valoare!

Ia mai du-te, portocaliule, la scoala, ca tot pomenisi de ea, si invata cum se scrie "copiii"!

b0gdan_88
b0gdan_88  •  08 Decembrie 2012, 09:44
Postat de nicolaiec pe 08 Decembrie 2012, 01:25

Copy-paste. Asta a ajuns Romania. Asa face premierul, asa face ministrul educatiei si fostii ministri propusi de USL in functie. Asta fac copii la scoala, asta fac profesorii lor. Avem valoare!

Ce vrei ba basistule ????? Du-te-n pana mea si nu face campania aici !!!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează