INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARGENTINA

Anunț șoc al lui Messi: „Nu știu dacă voi merge la Mondialul din Qatar!”

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 01 iunie 2019 10:09

Căpitanul Argentinei anunță că „vreau să mă retrag după ce câștig ceva la națională”. Dar acest turneu final continental din Brazilia ar putea fi ultimul. La CM 2022, va avea 35 de ani

Messi nu e genul de jucător care discută în fiecare zi cu ziariștii. Însă nici nu refuză interviurile. Și, înainte de Copa América (14 iunie - 7 iunie, Brazilia), aflat acasă, a fost în studio la Fox Sports. Vorbind despre marele său vis, un trofeu cu Argentina, despre Cristiano, Neymar, Guardiola, pasiunea lui pentru fotbal, dar și despre familie, relația cu Antonela și cu copiii.

„Mă bucur de meciuri ca în copilărie”

„Vreau să mă retrag după ce câștig ceva la națională”, spune Leo. „Voi încerca totul, chiar dacă mă voi împiedica, mă voi ridica din nou pentru a lupta pentru visul meu. Nu-mi doresc ca oamenii să rămână cu senzația că nu am făcut totul ca să înving cu Argentina”.

A pierdut trei finale consecutive cu albiceleștii (CM 2014, Copa América 2015 și 2016). Va mai fi și la Mondialul din 2022? „Nu știu”. Se întreabă dacă forma sa fizică îl va ajuta, la 35 de ani. Anunță: „În ziua în care nu mă voi mai simți bine jucând, mă voi opri. Deocamdată, mă bucur de antrenamente și meciuri ca atunci când eram copil”.

„Înainte, după o înfrângere nici nu mai mâncam”

Dezvăluie că „nu-mi place să mă uit la mine la televizor. Mi-e rușine să mă privesc”. Nu revede meciurile? „Nu o fac. Am întreaga imagine în minte, fiecare moment al jocului”.

Messi nu mai trăiește înfrângerile ca pe adevărate drame. „Înainte, după un eșec nu mă mai uitam la televizor și nu mai mâncam. După ce s-a născut Thiago, am înțeles că prioritățile sunt altele, nu rezultatul unui meci. Mă doare când pierd, sufăr, însă ajung acasă, îmi văd copiii și soția și totul trece”.

Messi despre...

... Guardiola: „Pep a fost un profesor unic pentru mine. E un antrenor care anticipează tot ce se întâmplă în joc”.

... Neymar: „E un fenomen. Continuăm să vorbim, avem și un grup de WhatsApp, noi doi și Luis Suárez. Numele grupului are legătură cu sud-americanii. Cei trei sudiști”.

... Ronaldo: „Când a început sezonul, am spus-o și unii s-au înfuriat la Madrid. Dar acesta e adevărul. Cum să nu îți lipsească un jucător ca el, care înscrie 50 de goluri pe sezon? S-a întâmplat la Real, dar orice echipă ar fi suferit dacă l-ar fi pierdut. Cu el în campionat, noi încercam să ne depășim an de an”.

... Antonela: „Suntem împreună de 11 ani, deși ne cunoșteam de când eram copii mici. În copilărie, a fost dragoste la prima vedere. Apoi, eu am plecat la Barcelona, a fost o vreme când nu ne vedeam și era dificil să menținem relația. Doar la telefon și era foarte scump. Am crescut, ne-am reîntâlnit și iată-ne aici!”.

VEZI ȘI: 

FOTO Povestea teribilă a lui Lamar Odom, dublu campion în NBA și fostul soț al lui Khloe Kardashian: „Sunt dependent de sex și am cheltuit pe droguri 100 de milioane $”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
alexzece
alexzece  •  01 Iunie 2019, 18:35
Postat de sergiu37 pe 01 Iunie 2019, 16:00

O declarație cât se poate de normală. Prima dată trebuie să demonstreze că e încă bun peste 3 ani.

Cu siguranta va fi suficient de bun sa joace pentru Arggentina,tu ai vazut ce laturi joaca acum pentru Argentina?Mai ales in aparare si la mijloc.Intrebarea e vor reusi argentinienii sa aiba un antrenor capabil sa lege o echipa care sa poata sa se lupte pentru titlul mondial?

sergiu37
sergiu37  •  01 Iunie 2019, 16:00

O declarație cât se poate de normală. Prima dată trebuie să demonstreze că e încă bun peste 3 ani.

reteleanu
reteleanu  •  01 Iunie 2019, 15:58

ar fi o prostie. are toate sansele din lume sa ia mondialul (are totusi o finala pierduta foarte greu si in rusia au fost eliminati de-o echipa senzationala). nici n-are rost sa se compare cu maradona (ca de la comparatia asta i se trag multe), el nu e in competitie cu diego, e mostenitorul lui spiritual.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează