INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

Messi nu se mai rezumă la a juca fotbal » Cum s-a pregătit superstarul argentinian pentru noul său rol după plecarea lui Andres Iniesta de la Barcelona

Lionel Messi
(foto: Guliver/Getty Images)
Lionel Messi (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de GSP - Publicat joi, 19 iulie 2018 16:55

O imagine tot mai des întâlnită pe finalul sezonului trecut la antrenamentele Barcelonei spune ceva mai mult decât pare la prima vedere despre Lionel Messi și despre cum se vor schimba lucrurile pentru el după plecarea lui Andres Iniesta.

La fel ca Johann Cruyff, argentinianul analizează jocul colegilor săi așezat pe o minge. Alături, în picioare, stă Joan Aspiazu, antrenorul secund al Barcelonei. E un antrenament obișnuit al catalanilor, dar e un Messi foarte diferit. Decarul blaugrana urmărește atent mișcările lui Ousmane Dembele și-i pune o serie de întrebări "secundului":

  • Cum pot profita de viteza puștiului ăstuia?
  • Unde trebuie să mă poziționez eu dacă el ajunge într-un unghi dificil?
  • Când centrează, oare e mai bine ca eu să atac la prima bară sau să aștept mingea mai aproape de punctul de la 11 metri?

Unii au intepretat asta ca fiind felul său de a-l ajuta pe Dembele să se integreze mai ușor, alții o văd ca pe o nouă etapă în evoluția lui Messi. Nu se mai rezumă la a juca fotbal, îl interpretează.

"Ne-a surprins foarte mult cât știe Messi despre fotbal", spun cei din staff-ul naționalei Argentinei. Prima dată când mergi să vorbești cu el, ai emoții, pentru că nu știi cum va fi. Dar lui Leo îi place să vorbească despre fotbal și înțelege foarte bine jocul. L-am întrebat despre evoluția lui Jordi Alba, pentru că ne doream ca Tagliafico să joace la fel. Ne așteptam să ne spună ceva de genul: "De când a plecat Neymar, are mai mult spațiu". Dar nu, el ne-a oferit un recital tactic, o analiză. A fost cu adevărat spectaculos".

Transformarea lui Messi a început în 2012, odată cu nașterea primul său copil, Thiago. A suferit o schimbare uriașă în plan personal, a devenit mai responsabil, iar lucrul ăsta se vede și în plan profesional. 

Acum, odată cu plecarea lui Andres Iniesta, Messi este primul căpitan al Barcelonei, ceea ce implică asumarea altor responsabilități. Va fi obligat să fie mai activ în aparițiile media, lucru pe care-l dribla fără probleme până acum.

El Pais scrie că, după meciul cu Deportivo La Coruna, din sezonul trecut, în care echipa catalană s-a proclamat campioană, argentinianul a vorbit la zona mixtă după 3 ani! Ultima dată o făcuse înaintea semifinalelor Ligii Campionilor, cu Bayern Munchen, în 2015.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează