INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DEZVĂLUIRI

Ce mutare ar fi fost! Fostul mare jucător de la Real Madrid, la un pas de Barcelona: „Diferența a făcut-o Mourinho. Guardiola nici nu s-a deranjat să mă vadă”

Mesut Ozil și Mourinho, în 2010 / Sursă foto: Guliver/Getty Images +19   FOTO
Mesut Ozil și Mourinho, în 2010 / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat luni, 27 martie 2023 17:14 / Actualizat luni, 27 martie 2023 18:45

Fostul mare fotbalist neamț Mesut Ozil, retras oficial din activitate începând de săptămâna trecută, a vorbit despre un moment definitoriu al carierei sale: transferul la Real Madrid, club pe care l-a ales deși era ofertat de marea rivală Barcelona.

Ozil a făcut marele pas spre Real Madrid în 2009, într-o perioadă în care era unul dintre cei mai în vogă fotbaliști din Bundesliga. Evolua pentru Werder Bremen și le atrăsese atenția ambilor mari puteri din La Liga. 

Acesta dezvăluie că abordarea lui Jose Mourinho, antrenorul de la acea vreme al Realului, a făcut diferența în alegerea sa, dar și că a fost dezamăgit de neimplicarea venită dinspre Guardiola și Barcelona. 

Mesut Ozil explică de ce a ales Real Madrid și nu Barcelona: „Diferența a făcut-o Mourinho!”

„A trebuit să mă decid între Real Madrid și Barcelona. În final, nu a fost vorba de bani. 

Nu știu dacă se știa asta, dar am vizitat ambele cluburi în acel moment, iar diferența a făcut-o Jose Mourinho. Mou mi-a oferit o vizită VIP la Real Madrid. Mi-a arătat stadionul și toate trofeele câștigate de club. Am avut pielea de găină.

Vizita la Barcelona a fost mai puțin entuziasmantă, iar cu atât mai dezamăgitor a fost faptul că Pep Guardiola nici măcar nu s-a deranjat să mă întâlnească. Înainte de aceste vizite, chiar îmi plăcea stilul de fotbal al Barcelonei și îmi imaginasem cum ar fi să joc acolo, dar Madrid și-a jucat toate cărțile”, a spus Ozil, potrivit The Sun Football

Mourinho a fost, fără niciun dubiu, factorul cel mai important. După cele două experiențe, decizia mea a fost foarte clară: am vrut să fiu un «madridista»

- Mesut Ozil

Mesut Ozil și-a anunțat retragerea din fotbal!

Mesut Ozil a spus adio, la 34 de ani, sportului care l-a făcut faimos în lume. Campion mondial în 2014, cu Germania, talentatul decar a fost obligat să renunțe la fotbal din cauza accidentărilor.

„După ce am reflectat îndelung, am decis să spun stop imediat fotbalului. Am avut privilegiul de a fi jucător profesionist aproape 17 ani și mă simt incredibil de recunoscător. Dar cu accidentările suferite în ultimele săptămâni, luni, mi-a fost tot mai limpede că e vremea să părăsesc marea scenă”, a scris Ozil. 

+15 FOTO

Fotbalistul german a adăugat: „A fost o călătorie minunată, plină de momente de neuitat. Vreau să mulțumesc cluburilor mele, antrenorilor care m-au sprijinit, plus coechipierilor care mi-au devenit prieteni. Mulțumiri speciale familiei și celor mai apropiați prieteni. Ei au fost parte a călătoriei mele din prima zi, oferindu-mi atât de multă iubire și susținere și în clipele bune, și în cele rele”.

Ozil nu a uitat de suporteri: „Le mulțumesc tuturor fanilor ce mi-au arătat dragoste indiferent de circumstanțe, indiferent de clubul unde jucam”. A încheiat cu un gând pentru soție și fiice: „Acum, privesc cu încredere viitorul alături de frumoasa mea Amine și de cele două superbe fete ale noastre, Eda și Ela. Veți mai auzi de mine pe rețelele sociale. La revedere!”.

336 de goluri(114 reușite, 222 de assisturi) a influențat Mesut Özil în 644 de meciuri jucate la echipele de club de-a lungul carierei

VIDEO Mesut Özil, momente de excepție în tricoul lui Arsenal

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Tuchel îi pune la treabă pe șefii lui Bayern » Vrea trei nume grele de la Chelsea!

Un star de la Bayern suferă de depresie: „Sunt singur și mă plictisesc fără fotbal. Am probabil doar cinci prieteni”

Mbappe îl poate depăși azi pe Platini, la doar 24 de ani! Ce trebuie să se întâmple

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează