INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Un mare fotbalist german, retras definitiv din fotbal » Mesaj emoționant la despărțire

Articol de - Publicat miercuri, 22 martie 2023 16:28 / Actualizat miercuri, 22 martie 2023 17:31

Mesut Ozil a spus adio, la 34 de ani, sportului care l-a făcut faimos în lume. Campion mondial în 2014, cu Germania, talentatul decar a fost obligat să renunțe la fotbal din cauza accidentărilor.

Pe 3 martie, la doar o zi după ce Mesut Ozil jucase o repriză pentru Bașakșehir, la 0-1 cu Kayserispor, s-a dat vestea că faimosul german, campion mondial în 2014, a hotărât subit să se retragă din fotbal din cauza deselor accidentări.

Era doar o informație apărută în presa turcă, nimic oficial, fără o confirmare din partea lui, nici în conferință, nici pe rețelele de socializare. Ulterior, a apărut și o dezmințire, ca și cum fusese doar un fake news. Nu era.

Stupoare și la Nyon » UEFA a răspuns CLAR pentru GSP în scandalul momentului: „E FALS că i-am fi permis Ungariei să afișeze acele steaguri!”. Scrisoare de atenționare și către Budapesta
RĂSPUNS
Stupoare și la Nyon » UEFA a răspuns CLAR pentru GSP în scandalul momentului: „E FALS că i-am fi permis Ungariei să afișeze acele steaguri!”. Scrisoare de atenționare și către Budapesta

Mesut Ozil și-a anunțat retragerea din fotbal

Astăzi, când sezonul e încă departe de final (mai sunt 13 etape din campionatul turc), mijlocașul în vârstă de 34 de ani a anunțat că se oprește definitiv. Un mesaj emoționant, postat pe social media.

După ce am reflectat îndelung, am decis să spun stop imediat fotbalului. Am avut privilegiul de a fi jucător profesionist aproape 17 ani și mă simt incredibil de recunoscător. Dar cu accidentările suferite în ultimele săptămâni, luni, mi-a fost tot mai limpede că e vremea să părăsesc marea scenă”, a scris Ozil, 

+15 FOTO

Mesut Ozil, mesaj emoționant la despărțire: „O călătorie minunată”

Fotbalistul german a adăugat: „A fost o călătorie minunată, plină de momente de neuitat. Vreau să mulțumesc cluburilor mele, antrenorilor care m-au sprijinit, plus coechipierilor care mi-au devenit prieteni. Mulțumiri speciale familiei și celor mai apropiați prieteni. Ei au fost parte a călătoriei mele din prima zi, oferindu-mi atât de multă iubire și susținere și în clipele bune, și în cele rele”.

336 de goluri(114 reușite, 222 de assisturi) a influențat Mesut Özil în 644 de meciuri jucate la echipele de club de-a lungul carierei

Nu a uitat de suporteri: „Le mulțumesc tuturor fanilor ce mi-au arătat dragoste indiferent de circumstanțe, indiferent de clubul unde jucam”.

A încheiat cu un gând pentru soție și fiice: „Acum, privesc cu încredere viitorul alături de frumoasa mea Amine și de cele două superbe fete ale noastre, Eda și Ela. Veți mai auzi de mine pe rețelele sociale. La revedere!”.

6 cluburia avut germanul: Schalke (2006-2008), Bremen (2008-2010), Real (2010-2013), Arsenal (2013-2021), Fenerbahçe (2021-2022) și Bașakșehir (2022-2023)

Mesut Ozil, victima abuzurilor rasiste în propria țară

Un imens talent, considerat de mulți cel mai valoros număr 10 al generației sale, Mesut s-a simțit cel mai bine la Arsenal, unde a jucat opt ani (după trei sezoane la Real Madrid), marcând 44 de goluri în 254 de meciuri.

A fost unul dintre liderii Germaniei campioană mondială în 2014, națională pe care a părăsit-o însă patru ani mai târziu. A dezvăluit atunci că fusese victima abuzurilor rasiste.

9 trofeea câștigat Mesut la echipele de club, cele mai multe cu Arsenal (5)

„Ce m-a frustrat cel mai mult a fost felul incorect în care am fost tratat de federație, în special de preşedintele Reinhard Grindel. După apariţia fotografiei mele cu preşedintele Turciei, Erdoğan, selecționerul Joachim Löw mi-a cerut să îmi întrerup vacanţa şi să merg la Berlin pentru a face o declaraţie comună, ca să se pună capăt speculaţiilor. Prietenilor mei Lukas Podolski şi Miroslav Klose nu li se spune niciodată că sunt germani-polonezi. Mie, da, că sunt german-turc! La victorii sunt german, la eșecuri sunt imigrant!”, a comentat Özil.

Și-a încheiat cariera chiar în Turcia. Un an și jumătate la Fenerbahçe și opt luni la Bașakșehir. În acest sezon, jucase doar șapte meciuri. Prea multe leziuni. A fost forțat să spună adio fotbalului.

92 de selecțiia adunat Özil la naționala Germaniei (2009-2018), pentru care a marcat 23 de goluri. A cucerit titlul mondial în 2014

Citește și:

Cristiano Ronaldo va doborî joi încă un record fabulos

Zlatan Ibrahimovic, mesaj puternic la revenirea în tricoul Suediei: „Vă gândiți că sunt un idiot și ce mai caut la 41 de ani aici?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close