INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANŢA

Michel Platini e tranşant cu Franck Ribery: ”Nu ai voie să te retragi!” » Cu ce sancţiuni îl ameninţă preşedintele UEFA

Franck Ribery vrea să plonjeze în afara
Franck Ribery vrea să plonjeze în afara "naţionalei", dar Platini nu-l lasă! // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 08 septembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 08 septembrie 2014 01:53

Fostul triplu Ballon d'Or, 59 de ani, dă o explicaţie stupefiantă: "Ribery nu poate decide unilateral să nu mai joace pentru Franţa. Dacă e convocat, trebuie să se prezinte!".

Pe 13 august, Franck Ribery îi lăsa pe francezi fără aer, anunţînd că nu va mai juca la "naţională". "Renunţ! Acesta e momentul. Vreau să-mi dedic timpul familiei şi să mă concentrez doar la Bayern", afirma internaţionalul în vîrstă de 31 de ani, 80 de selecţii şi 16 goluri pentru "cocoşii galici".

Ieri, 7 septembrie, Michel Platini a surprins şi mai tare într-un interviu pentru Bild am Sonntag. Îl obligă pe mijlocaşul lui Bayern să revină la lot! De ce? "Pentru că el n-are voie să se retragă! Nu poate decide unilateral să nu mai evolueze la «naţională». Dacă Deschamps îl convoacă, trebuie să se prezinte! Altfel, va fi suspendat 3 meciuri la club".

"Nu Lahm a hotărît, Low l-a lăsat"
Atunci de ce Lahm, 30 de ani, poate să refuze Germania după ce a cucerit titlul mondial?, a fost întrebat de reporterii nemţi. "E o situaţie distinctă. Lahm are o înţelegere cu Low. Şi, oricum, nu a fost hotărîrea lui Lahm, ci a selecţionerului!".

"Nu-l înţeleg pe Ribery. E francez, iar următorul Euro e în Franţa, nu în Polonia. Trebuie să-şi dorească să joace" (Michel Platini, preşedinte UEFA)

ALTE ŞTIRI:

"De ce să boicotăm Qatarul?"
În discuţia cu Bild, Platini a abordat mai multe subiecte. Şi a dat replici la fel de tranşante. Despre Mondialul din Qatar, susţinut şi în culise de Michel, liderul UEFA afirmă: "N-am regretat nici o clipă că am votat pentru Qatar. Vreau acest turneu şi în ţările care nu l-au organizat niciodată". A uitat de corupţie? "N-a fost dovedită". Căldura sufocantă? "Se va juca iarna". Şi contraatacă, implicînd şi CM 2018 din Rusia, la fel de contestat: "Lufthansa zboară zilnic în Rusia, Germania are consulat în Qatar, dar sportul ar trebui să boicoteze aceste ţări? E un nonsens".

"E adevărat că fiul meu lucrează la o organizaţie din Qatar, dar n-are nici o legătură cu mine. E doar un bun avocat" :) (Michel Platini, preşedinte UEFA)

"FIFA miroase urît"
Monsieur Michel nu putea să nu vorbească şi despre Sepp Blatter, preşedintele FIFA. "Are 78 de ani, ar trebui să se retragă, FIFA are o reputaţie teribilă, în special din cauza lui. Fotbalul suferă, iar acest organism miroase urît". De ce a renunţat să mai candideze împotriva lui Blatter la şefia FIFA în 2015? "Nu de frică, în nici un caz. Nu e momentul". Ştie că Blatter va fi reales la anul. Şi ar putea candida şi în 2019.

"Nu m-ar surprinde deloc să-l văd pe Blatter candidînd şi în 2019, îl cunosc prea bine. Cu el, orice e posibil, orice promisiune poate fi încălcată" (Michel Platini, preşedinte UEFA)

"Distorsionează fotbalul"
Francezul în vîrstă de 59 de ani, preşedinte UEFA din 2007, refuză cu încăpăţînare tehnologia video în fotbal. Nu-i place proiectul comun olandezo-german, cu arbitru-video, decizii luate în spatele computerului. "Am spus-o întotdeauna, tehnologia distorsionează fotbalul!".

"În curînd, vor apărea drone deasupra terenului înlocuind tuşierii, iar jucătorii vor avea sensori în tricouri. Nu pot accepta asemenea nebunii" (Michel Platini, preşedinte UEFA)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
stancuvlad
stancuvlad  •  08 Septembrie 2014, 16:27

Deci ca sa intelegi domn Ribery. Tu esti un sclav al federatiei fara nici drept asupra propriei persoane. Cat timp federatia manaca o paine buna de pe urma ta, esti proprietatea ei. Asteapta si tu vreo cativa ani pana cand nu se va intampla acest lucru, si atunci te va arunca ea la gunoi cu cea mai mare placere.

sakazuke
sakazuke  •  08 Septembrie 2014, 16:16

E adevărat că fiul meu lucrează la o organizaţie din Qatar, dar n-are nici o legătură cu mine. E doar un bun avocat"...... minciuna : pana la inceputul lui 2014 a fost directorul economic la qatar sport investment ( grupul ce patroneaza barca si psg) iar acum este directorul executiv la BURRDA Sportswear brand ce apartine tot de qatar sport investment.

tonyneculai
tonyneculai  •  08 Septembrie 2014, 13:29

pai refuza tehnologia, asa se mai califica si Franta la turnee. Asa mai face Henry un hent in careu si da gol Franta in min 118 cu Irlanda, mai se da offide la un gol regulametar al Urkainei in meciul tur din preliminarii, se mai anuleaza unul aiurea in retur la 3-0 pt Franta. Tot cu arbitri au trecut si de Nigeria la mondial cu 1-0 care trebuia sa fie cel putin invers 1-0. Cartonas rosu clar la Matuidi, si gol corect al Nigeriei anulat aiurea. Ca sa nu mai zic ca i-a pus in cea mai usoara grupa de la mondial. Cu tehnologie nu mai pot ei sa manipuleze meciurile . Cat despre Qatar- sa produca si ei in istorie 1 jucator de care sa fi auzit lumea, numai unul si apoi sa fie lasati gazde

Vezi toate comentariile (5)
Comentează