INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFA

Michel Platini îl atacă pe Gianni Infantino: „Cum să mai fie președintele FIFA? El făcea mișto de femeile care joacă fotbal”

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 04 iunie 2019 10:55

Michel Platini, fostul preşedinte UEFA, a susținut o conferință de presă în care l-a atacat pe Gianni Infantino, actualul președinte FIFA.

Platini a criticat prestaţia lui Infantino şi susţine că nu este sustenabilă o nouă candidatură a elveţianului pentru funcţia pe care o ocupă din 2016.

„El nu are legitimitate. Cum să mai candideze când el nu este suficient de credibil pentru a fi preşedintele FIFA?”, a spus Platini. Fostul șef al UEFA s-a referit și la Mondialul feminin care va începe vineri în Franța: „Cum poate să promoveze el fotbalul feminin când făcea mișto de el? N-a crezut niciodată în fete”. Platini susține și că Infantino n-a sprijinit niciodată dezvoltarea fotbalului feminin pe vremea când lucra la UEFA.

Relațiile dintre Platini și Infantino sunt reci, după ce elvețianul a devenit președintele FIFA în 2016. Infantino a profitat de scandalul monstru în care au fost implicați Platini și Blatter, pe atunci președintele FIFA, ambii au fost suspendați pentru 4 ani din fotbal după ce au fost găsiți vinovați de corupție.

„Imediat ce suspendarea mi se va termina voi ataca pe toate fronturile. Îmi voi demonstra nevinovăția și că totul a fost un complot împotriva mea. Vor plăti toți cei vinovați pentru această manevră ordinară”
Michel Platini

Fostul mare atacant francez a fost președintele UEFA între 2007 și 2015. Mai are patru luni din suspendarea primită de la Comitetul de Etică al FIFA.

1.800.000 €a primit Platini de la Blatter în 2011, sumă pentru care nu au fost făcute niciodată acte

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
10152929230479615
Alexandru Popa  •  04 Iunie 2019, 13:26

Cu totul și cu totul altceva...

10152929230479615
Alexandru Popa  •  04 Iunie 2019, 12:27

Alex Barbu, trebuie sa rupi pagina și sa scrii din nou articolul... Platini a fost președintele UEFA, succedandu-i veteranului suedez Lennart Johansson... Infantino l-a înlocuit la FIFA pe la fel de veșnicul Joseph Blatter... Și, în ultimul rând, prenumele francezului e Michel, niciodată Michael... Corectura GSP cred ca doarme... La fel ca Lacatus...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează