CAMPIONATE  ·  FIFAGATE

Michel Platini n-are nici o șansă să scape de pedeapsă pentru corupție: "Va fi sigur suspendat!"

Articol de — Duminica, 13 Decembrie 2015, 00:00

Andreas Bantel, ofițer de presă la Comisia de Etică FIFA, anunță: "În acest dosar, există probe suficiente pentru a dovedi corupția, dar și multe alte delicte"

Dacă n-ar fi putut candida pe 26 februarie la președinția FIFA, Michel Platini s-ar fi retras oricum, ar fi renunțat imediat și la UEFA. Dar francezul în vîrstă de 60 de ani nu ar fi dispărut din fotbal suspendat pentru corupție, o pată care-i umbrește întreaga carieră administrativă. Și, aproape sigur, judecătorii forului de la Zurich vor fi necruțători pe 21 decembrie. Și împotriva lui Platini, și a lui Sepp Blatter. A spus-o chiar ofițerul de presă al Comisiei de Etică.

"Conflict de interese și falsificare de conturi"

"În acest dosar, există probe suficiente pentru a dovedi corupția. Și, chiar dacă argumentele «corupției» nu vor fi acceptate de Camera de Judecată, mai sînt multe alte delicte. Printre ele, conflict de interese, gestiune frauduloasă sau falsificare de conturi. Toate împreună vor ajunge pentru a-i suspenda și pe Platini, și pe Blatter", a declarat Andreas Bantel, precizînd în final: "Platini va fi sigur exclus mai mulți ani".

"Audierea nu mai are sens"

Imediat, avocații președintelui UEFA au protestat: "E o încălcare gravă a prezumției de nevinovăție. Demonstrează obiectivul politic urmărit de Comisia de Etică, de aceea, audierea lui Michel Platini fixată pe 18 decembrie nu mai are nici un sens".

"Michel Platini, a cărui sancțiune pare deja decisă la Comisia de Etică, denunță aceste practici care scot la lumină un simulacru de procedură"
Thibaud d'Ales, avocatul lui PlatiniCrezi că ai avut deja COVID-19? Iată ce ar trebui să știi. Mulți sunt asimptomatici

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
08:30 Tenis, Reluare

Roland Garros

Eurosport
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
Program TV complet

Liga 1