INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Au arestat primul fan rasist al lui Udinese » A strigat de 12 ori la Mike Maignan: „Negru de rahat" + Ce îl așteaptă pe ultras!

Mike Maignan l-a anunțat pe arbitru că refuză să mai joace într-o atmosferă atât de toxică Foto: Guliver/GettyImages
Mike Maignan l-a anunțat pe arbitru că refuză să mai joace într-o atmosferă atât de toxică Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 22 ianuarie 2024 20:11 / Actualizat luni, 22 ianuarie 2024 20:33

Mike Maignan, 28 de ani, portarul francez al lui Milan, a fost abuzat rasist la meciul cu Udinese de sâmbătă. Ultrașii din Udine au cerut probe, susținând că nu s-a întâmplat nimic. Dovada a venit. Un fan friulan a strigat de 12 ori împotriva lui Maignan: „Negru de rahat”. Acel suporter a fost arestat și va fi suspendat pe viață de pe stadioane.

Cazul de rasism de sâmbătă, de la Udinese - Milan (2-3), încă se discută aprins. În minutul 33, Mike Maignan nu a mai rezistat. 

Surpriză totală pe stadionul lui Tottenham » Un american îndrăgostit de România povestește pentru GSP: „Am vrut să fiu Florea Dumitrache. A fost eroul meu
ANGLIA
Surpriză totală pe stadionul lui Tottenham » Un american îndrăgostit de România povestește pentru GSP: „Am vrut să fiu Florea Dumitrache. A fost eroul meu"

După ce se plânsese deja arbitrului de insultele galeriei friulane, portarul francez al rossonerilor a refuzat să mai joace, părăsind terenul. Și toți coechipierii au plecat după el.

Cinci minute, partida a fost suspendată pe „Dacia Arena". Totuși, milanezii s-au întors în iarbă, au acceptat să reia jocul și au câștigat în final. 3-2.

Ultrașii lui Udinese au negat evidența: „Unicul care a auzit misterioasele insulte rasiste a fost Mike Maignan?"

La sfârșitul întâlnirii, grupul de suporteri Amarcord din Udine (ultrașii de la Curva Nord ai alb-negrilor) a lansat un mesaj șocant: „Sunt 50 de camere de supraveghere, sunt microfoane peste tot, au fost atât de mulți oficiali la acest meci și totuși unicul care a auzit misterioasele insulte rasiste a fost Maignan?".

Fanaticii din peluză au adăugat: „Președintele FIFA, încă anchetat pentru afacerile din fotbal, și președintele Comitetului Olimpic Italian, au condamnat un gest pe care nici poliția, nici arbitrii nu l-au dovedit. Ca oile, au spus ceva la televiziuni și pe rețelele sociale. Chiar cred? Înainte să ataci fanii, arătați probele!".

Ultrasul care a strigat de 12 ori „Negro di merda" împotriva lui Mike Maignan a fost arestat!

Marca le-a oferit dovada pe care o contestau ultrașii lui Udinese. O înregistrare video făcută chiar în spatele porții lui Maignan, un filmuleț în care se aude foarte clar ce a strigat un fan al gazdelor împotriva francezului: „Negro di merda". „Negru de rahat”. Nu o dată, ci de 12 ori succesiv, la aceeași fază. O agresiune rasistă imposibil de negat.

Acel individ în vârstă de 46 de ani, cunoscut de mult timp de poliția italiană, a fost arestat. Și va fi suspendat pe viață de pe stadioane.

Mike Maignan: „Ignoranții trebuie pedepsiți!”. Președintele FIFA cere 0-3 la „masa verde”

Într-o primă reacție, Maignan a spus: „Nu mai ajută să vorbești cu ignoranții. Trebuie pedepsiți!". Dar Gianni Infantino, președintele FIFA, cere mai mult. Nu doar fanii vinovați să fie sancționați, ci și cluburile pe care le susțin. Și nu amenzi, ci 0-3 la „masa verde"!

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Incidente stupefiante la Cupa Africii » Jurnaliștii senegalezi și guineeni, aproape de bătaie la conferință!
CUPA AFRICII
Incidente stupefiante la Cupa Africii » Jurnaliștii senegalezi și guineeni, aproape de bătaie la conferință!
Calvarul trăit la Konya de colegul lui Cicâldău » „Mi-a fost otrăvit câinele, nu mi-am primit banii, soția a avut probleme cu viza”
TURCIA
Calvarul trăit la Konya de colegul lui Cicâldău » „Mi-a fost otrăvit câinele, nu mi-am primit banii, soția a avut probleme cu viza”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
buuuuuuuu
buuuuuuuu  •  22 Ianuarie 2024, 22:54

Da voi de unde va luati știrile? De la radio șanț? Nu a fost arestat nimeni ci a fost identificat și audiat.

bombon
bombon  •  22 Ianuarie 2024, 22:16

Asa ar trebui sa pateasca toti "unitii sub tricolor" si ceilalti bombardieri in sumane negre din cauza carora terenurile echipei nationale e suspendat din 3 in 3 meciuri!

UbiMortus1984
UbiMortus1984  •  22 Ianuarie 2024, 21:28

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează