INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UCRAINA

„Îi mulțumesc lui Lucescu” » Mikolenko, recunoscător antrenorului român după ce a prins transferul carierei

Vitali Mikolenko 
Foto: twitter/ everton
Vitali Mikolenko Foto: twitter/ everton

Articol de - Publicat duminica, 02 ianuarie 2022 13:40 / Actualizat duminica, 02 ianuarie 2022 14:05

Vitali Mikolenko a devenit, cu 23,5 milioane de euro, al treilea cel mai scump jucător vândut de Dinamo Kiev, valoarea crescând exponențial sub comanda lui Il Luce.

Mircea Lucescu a pierdut primul jucător în 2022. S-a oficializat, în fapt, transferul lui Vitali Mikolenko la Everton, care va plăti 23,5 milioane de euro lui Dinamo Kiev pentru fundașul de 22 de ani. O mutare posibilă și datorită antrenorului român, care a ridicat fantastic cota multor tineri ai campioanei Ucrainei.

Plătiți în offshore! Situație incredibilă la echipa lui Mircea Lucescu: salarii de 3.000 de euro pe hârtie, sute de miii de euro în realitate
UCRAINA
Plătiți în offshore! Situație incredibilă la echipa lui Mircea Lucescu: salarii de 3.000 de euro pe hârtie, sute de miii de euro în realitate

Vitali Mikolenko la Everton: „Provocare, senzații noi, emoții"

Fostul elev al lui Mircea Lucescu îi este recunoscător pentru mutarea ce i-a adus, pe lângă un contract mult mai avantajos, și un salt zilnic de 10.000 de fani pe Instagram: 

„Azi a venit ziua în care aș vrea să-mi anunț noua etapă în carieră. Aș dori să le mulțumesc tuturor antrenorilor, întregului personal al clubului, președintelui Surkis, tuturor colegilor și, bineînțeles, lui Mircea Lucescu pentru atenție, experiență și tot ceea ce a făcut pentru mine. 

Îi doresc lui Dinamo doar victorii, trofee și noroc. Am mari ambiții fotbalistice și de aceea vreau foarte mult să confirm în Premier League. Pentru mine este o provocare, senzații noi, o încărcătură de emoții”, a declarat noul jucător al lui Everton.

Acest transfer este pe locul 3 în topul celor mai profitabile pentru Dinamo Kiev, după Andrei Șevcenko (Milan; 23,9 milioane, 1999) și Andrei Iarmolenko (Dortmund; 25 milioane, 2017). În primele cinci vânzări se numără transferurile lui Dragovici și Rebrov (21, respectiv, 18 milioane de euro).  

Trei cluburi mari l-au vrut în Serie A pe Mykolenko

În vară, Roma, Inter și Milan îl urmăreau. Jose Mourinho era cel mai interesat de el. A insistat să-l aducă pe „Olimpico”. Roma propunea maximum 20 de milioane, sumă refuzată de Dinamo. 

Alb-albaștrii l-ar putea readuce la echipă pe Vladislav Dubinchak, 23 de ani, fundașul stânga împrumutat la Dnipro.

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Conflictul Tuchel - Lukaku se aprinde mai tare. Ce a făcut managerul lui Chelsea după interviul incendiar al atacantului!

Marius Șumudică, promisiune pentru fani de Anul Nou: „Nu voi părăsi Malatyaspor. Vreau să salvez clubul!”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
balotelli
balotelli  •  03 Ianuarie 2022, 07:11

Mykolenko-noul Pirlo. Îi este recunoscător lui Mircea Lucescu pentru "mutarea care i-a adus un salt zilnic de 10.000 de fani pe Instagram". Ăsta are cam aceleași priorități ca Anamaria Prodan. Și-a ales echipa în funcție de numărul de urmăritori pe un site de socializare. Parca profesia lui ar implica video-chat, nu băgatu'-n ațe.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează