INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Unul dintre cei mai bogați oameni ai Angliei vrea să preia echipa din Premier League! Anunță schimbări masive la club

Jim Ratcliffe (stânga), Foto: Getty Images
Jim Ratcliffe (stânga), Foto: Getty Images

Articol de - Publicat joi, 18 august 2022 09:52 / Actualizat joi, 18 august 2022 10:01

Miliardarul britanic Jim Ratcliffe (69 de ani) poartă discuții cu familia Glazer, proprietara lui Manchester United, pentru a achiziționa o parte din acțiuni și, dacă la un moment va fi cazul, chiar întreg clubul.

Manchester United poate fi subiect de farse peste ocean, dar nu și în Marea Britanie. Dacă miliardarul american Elon Musk le-a dat speranțe deșarte fanilor, anunțând că vrea să cumpere clubul, pentru ca apoi să spună că „e doar o glumă”, omul de afaceri englez Jim Ratcliffe chiar are intenții serioase. 

Secretul adversarei românilor din play-off-ul Conference » Patroana le-a făcut pe plac fanilor, iar decizia s-a dovedit a fi una de mare succes!
PLAY-OFF GRUPE
Secretul adversarei românilor din play-off-ul Conference » Patroana le-a făcut pe plac fanilor, iar decizia s-a dovedit a fi una de mare succes!

Miliardarul Jim Ratcliffe vrea să cumpere Manchester United

Potrivit tabloidului The Sun, actualii proprietari, familia Glazer, sunt deschiși să vândă o parte din acțiunile grupării aflate în criză. Iar Ratcliffe, unul dintre cei mai bogați oameni din Marea Britanie, vrea să profite de șansa ivită și să investească. 

Unul dintre cei mai bogați oameni ai Angliei vrea să preia echipa din Premier League! Anunță schimbări masive la club
Familia Glazer, proprietara lui Manchester United// Foto: Imago Images

Cu 11 miliarde de lire sterline în conturi, el ar dori chiar să preia întregul club, evaluat la 4,8 miliarde de lire sterline, dacă patronii americani ar decide la un moment dat să vândă complet. Mai mult, este pregătit să plătească pentru întărirea echipei și pentru modernizarea stadionului de 76.000 de locuri. 

Unul dintre purtătorii săi de cuvânt a precizat recent pentru The Sun: „Dacă Manchester United e de vânzare, Jim va fi cu siguranță un potențial cumpărător. Sir Ratcliffe se uită la ce se poate face acum și, știind cât de important este clubul pentru oraș, pare că este momentul potrivit pentru o resetare”

Ratcliffe nu este însă singurul interesat de United

Miliardarul e susținut inclusiv de o legendă a lui United, Viv Anderson: „Jim este de loc din Salford. El cunoaște inima clubului, cunoaște inimile fanilor și ar fi cel mai potrivit să-l preia”. 

Ratcliffe nu este însă singurul interesat. Firma americană de acțiuni globale Apollo – care în urmă cu doi ani a încercat să cumpere celebrul complex hotelier din Las Vegas, Caesars Palace – intenționează, de asemenea, să negocieze cu familia Glazer.

VIDEO. Rezumatul meciului Brentford - Manchester United (4-0)

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Elon Musk a postat pe Twitter că o cumpără pe Manchester United, apoi i-a dezamăgit complet pe englezi

Cristiano Ronaldo, prima reacție despre plecarea de la United: „O să aflați în curând. Din 100 de știri, doar 5 au fost corecte”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează