INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EURO 2024

Ce inovații aduce mingea care va fi folosită la turneul final din Germania » Cum vor fi ajutați arbitrii în fazele cheie ale meciurilor

Noua minge „Fussballliebe” va fi folosită la Euro 2024 // Foto: Imago
Noua minge „Fussballliebe” va fi folosită la Euro 2024 // Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 05 decembrie 2023 12:02 / Actualizat marti, 05 decembrie 2023 13:10

„Fussballliebe", lansată de Adidas la Euro 2024, va fi dotată cu cea mai performantă tehnologie, ajutând la detectarea automată a ofsaidurilor și a hențurilor în careu. Balonul va conține un microcip care va fi folosit folosit concomitent cu niște camere speciale care urmăresc în detaliu mișcarea membrelor unui jucător, creând o imagine 3D.

UEFA continuă procesul de tehnologizare a fotbalului în dorința de a elimina cât mai mult și mai repede greșelile de arbitraj apărute în decursul unei partide. Forul continental vine, pentru turneul final din Germania de la anul, cu o nouă minge Adidas, care va beneficia de ultima tehnologie. 

Senzațional! Contract de miliarde semnat de Premier League!
MEDIA
Senzațional! Contract de miliarde semnat de Premier League!

Denumit „Fussballliebe" (dragoste de fotbal), balonul oficial, care va fi folosit și de naționala României în competiția programată între 14 iunie și 14 iulie 2024, e proiectat în așa fel încât să transmită, în timp real, date din teren, ce îi vor ajuta pe oficialii partidelor să ia deciziile corecte, într-un timp cât mai scurt. 

Adidas a anunțat că este primul balon făcut cu Connected Ball Technology, care va monitoriza fiecare atingere de minge.

Mingi personalizate, care costă 150 de euro!

Noua tehnologie, coroborată cu sistemul de camere superperformante, va urmări în detaliu mișcarea membrelor unui jucător, pentru a-l face pe „central" să înțeleagă mai bine dacă balonul a fost atins cu mâna sau dacă în momentul unei pase fotbalistul ce primește mingea este ori nu în poziție neregulamentară. 

Mingea este compusă din 20 de piese colorate și celebrează vibe-ul pe care națiunile participante îl aduc turneului și pura simplitate a fotbalului care atrage atât de multă dragoste din partea fanilor întregii lumi. 

Ilustrarea pentru fiecare dintre stadioanele unde se va juca va apărea pe minge, însoțite și de numele orașului gazdă, astfel încât fiecare minge va fi „personalizată" și va costa 150 de euro bucata!

Mingea EURO 2024 - „Design modern, inspirat de bucuria fotbalului”

Dispozitivele tehnologice vor ajuta la crearea unei imagini tridimensionale computerizată a scheletului jucătorului și va indica partea exactă a corpului cu care e lovită mingea și/sau poziția exactă a corpului fotbalistului în situația judecării ofsaidului. Singura decizie care îi va aparține arbitrului de centru va fi dacă atingerea mingiei cu mâna e intenționată sau nu.

„Designul balonului este inspirat de bucuria fotbalului și energia emanată de turneu și a fost realizată cu caneluri presate pentru a asigura o precizie mai mare în timpul jocului", au precizat cei de la Adidas. UEFA promite că astfel se reduce timpul în care sunt judecate fazele ce implică un henț sau penalty, putându-se monitoriza fiecare atingere de balon.

VIDEO TRAGERE LA SORȚI EURO 2024. Răzvan Burleanu: „Cred că va fi un meci memorabil pentru toată lumea”

Citește și alte articole de fotbal internațional

Gary Lineker, mesaj urgent pentru Southgate: „Pune mâna pe telefon și cheamă-l la națională!” » Cine e vedeta care poate juca pentru 3 echipe de la Euro 2024
ANGLIA
Gary Lineker, mesaj urgent pentru Southgate: „Pune mâna pe telefon și cheamă-l la națională!” » Cine e vedeta care poate juca pentru 3 echipe de la Euro 2024
Fostul antrenor al lui Real Madrid a refuzat o ofertă colosală » Putea câștiga 18 milioane de euro pe sezon în Arabia Saudită!
ARABIA SAUDITĂ
Fostul antrenor al lui Real Madrid a refuzat o ofertă colosală » Putea câștiga 18 milioane de euro pe sezon în Arabia Saudită!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează