INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UCRAINA

Mircea Lucescu acuză un afacerist pentru boicotul brazilienilor de la Şahtior: "Un mafiot mi-a răpit jucătorii, nu războiul!"

Man. United pregăteşte o ofertă de 15 milioane de euro pentru Douglas Costa (în portocaliu), conform Daily Mirror +2   FOTO
Man. United pregăteşte o ofertă de 15 milioane de euro pentru Douglas Costa (în portocaliu), conform Daily Mirror

Articol de , - Publicat marti, 22 iulie 2014 00:00 / Actualizat luni, 21 iulie 2014 23:22

Antrenorul ştie de ce Alex Teixeira, Douglas Costa, Fred, Dentinho şi Ismaily au refuzat să revină în Ucraina după amicalul cu Lyon: "Mi-a răpit jucătorii din hotel la două noaptea. E scandalos".

Teribilă lovitură pentru Lucescu. După o lună de cantonament în Elveţia, încheiată cu testul împotriva lui Lyon, Şahtior s-a întors duminică în Ucraina, dar la Lvov, aproape de graniţa cu Polonia, unde azi va juca primul meci al sezonului: Supercupa cu Dinamo Kiev.

Numai că, la Geneva, cinci brazilieni au refuzat să se urce în avion. Printre ei, Alex Teixeira, Douglas Costa şi Fred, trei dintre cei mai importanţi "mineri". Motivul invocat: frica de războiul din Ucraina, teamă exacerbată de doborîrea cursei MH17 de către separatiştii proruşi.

"Cine îmi vrea vedetele trebuie să plătească. Altfel, nu vor juca! Din punct de vedere uman, sînt foarte dezamăgit. I-am luat cînd aveau 19 ani, eu i-am crescut. Are dreptate Platini, impresarii nu-şi văd decît propriul interes" (Mircea Lucescu, antrenor Şahtior)

"Eu nu plec, nu abandonez echipa. Eu nu părăsesc Şahtiorul, mă leagă prea multe de acest club" (Mircea Lucescu, antrenor Şahtior)

"Dacă nu apar, aceşti jucători vor fi primii care pierd. Fiecare are o clauză de reziliere de zeci de milioane de euro" ( Rinat Ahmetov, patron Şahtior)

"A profitat ca să-mi fure oamenii"
Cauza e însă cu totul alta, susţine Luce, care acuză "planul mafiot" pus la cale de afaceristul britanic Kia Joorabchian prin "trepăduşul" său, managerul Junior Mendonca.

"E lovitura lui Joorabchian, agentul lui Carlos Tevez. A profitat de situaţie pentru a-mi fura cei mai talentaţi fotbalişti. Asta a fost, răpire! I-a convins că astfel vor fi liberi de contract şi se pot transfera oriunde. Numai că alibiul lui e complet greşit. Sînt tineri, i-a convins uşor. Totul s-a întîmplat în hotelul nostru, la două noaptea, şi eu n-am putut face nimic".

Concluzia lui Lucescu: "Acest agent, Kia Joorabchian, e un mafiot. Şi vrea să procedeze la fel şi cu Bernard. Vom apela la UEFA şi FIFA".

Ahmetov: "Nu am avut nici o problemă cu Lucescu"
Întrebat de reporterii agenţiei R-Sport, Rinat Ahmetov a dezminţit că ar avea o divergenţă cu Mircea Lucescu, aşa cum s-a speculat spre sfîrşitul sezonului trecut. "Nu a existat nici o problemă cu Lucescu, avem o relaţie foarte bună. Nu putea fi altfel. Şahtior a făcut un mare pas înainte datorită lui Mircea".

Mai aproape de Bucureşti decît de Lvov
Doneţk, centrul conflictului din Ucraina, e la mare distanţă de Lvov, ce va găzdui azi Supercupa Şahtior - Dinamo Kiev. Lvov, unde cei 5 brazilieni au refuzat să vină, se află la peste 1.000 km vest de capitala regiunii Donbass. În timp ce Bucureştiul e la 790 km de Doneţk.

627250-harta.jpg

Se mută şi de la Harkov?
Şi Ahmetov, şi Lucescu susţin în acest moment că Şahtior se va antrena şi va juca meciurile de acasă din campionat la Harkov. Totuşi, oraşul este la numai 290 de kilometri nord de Doneţk. Şi este posibil ca pînă duminică, 27 iulie, cînd e programat primul meci din liga ucraineană, Şahtior să fie mutată în centrul sau vestul ţării. Poate chiar la Lvov.

Tavria şi Sevastopol, adio!
Cele două echipe din Crimeea care au participat la ultima ediţie a campionatului ucrainean, Tavria Simferopol şi FC Sevastopol, nu mai există din această vară. Cele două echipe intenţionează să se înscrie în piramida fotbalului rusesc sub nume diferite: Skif Simferopol şi Cernomoreţ Sevastopol.

A folosit Corinthians ca loc unde spăla bani
Kia Joorabchian, 43 de ani, un afacerist englez de origine iraniană, a devenit cunoscut în fotbal în perioada 2004-2006, cînd conducea MSI (Media Sports Investments). Prin această firmă a finanţat clubul brazilian Corinthians, cumpărînd apoi drepturi federative ale mai multor jucători.

În 2007, un tribunal din Rio a hotărît arestarea lui Joorabchian, "pentru că folosea Corinthians ca loc pentru spălarea banilor", dar decizia a fost suspendată în 2008. Joorabchian, proprietarul lui Tevez şi Mascherano, a dirijat transferurile lor de la Corinthians la West Ham în 2006 şi tot el a controlat un an mai tîrziu, cu mare scandal, plecarea acestora: Tevez la Man. United, Mascherano la Liverpool.

"Luiz Adriano, Ilsinho şi Taison n-au cedat presiunilor impresarilor. Şi pe ei au vrut să-i păcălească şi să-i oprească la Geneva" (Mircea Lucescu, antrenor Şahtior)

"Sper ca jucătorii să nu se lase pradă tentaţiei şi fricii. Mai ales pentru că n-au de ce se teme. Le garantăm siguranţa" (Rinat Ahmetov, patron Şahtior)

"La Doneţk, problemele lui Şahtior sînt pe locul 42 şi campionatul pe 43" (Valeri Iaremcenko, fost jucător şi antrenor Şahtior)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
madskills
madskills  •  23 Iulie 2014, 07:06
Postat de beeswax106 pe 22 Iulie 2014, 14:15

Daca citeai bine articolul ti-ai fi dat seama ca ei se deplasau la Llov, cel mai vestic oras unde puteau juca, in cealalta parte a tarii, unde nu se pune problema sa fii impuscat pe strada. In rest numai bine!

Nu se pune problema...INCA :) Cand esti vecin cu Rusia si sunt arhicunoscute tensiunile dintre tarile astea, nu esti in siguranta indiferent de oras. Chiar ii inteleg pe jucatori, e normal sa fie speriati.

beeswax106
beeswax106  •  22 Iulie 2014, 14:15
Postat de madskills pe 22 Iulie 2014, 09:55

Probabil tot mafiotii au pus si tramvaiul in calea lui nea Mircea. Tot mafiotii doboara avioane in Ucraina, tot mafiotii te impusca pe strada, tot mafiotii sunt la un pas de a provoca un mare razboi acolo. Don Corleone era mic copil pe langa "mafiotii" din imaginatia lui nea Mircea. Cand acolo ai mai multe sanse sa fi impuscat pe strada decat in Somalia, atunci nu mi se pare deplasat ca jucatorii aia sa-si doreasca sa plece. Nu poti sa-i tii cu forta: ori ii suspenzi si nu mai joaca o perioada si apoi ii pierzi gratis ori accepti o suma de tranfer pentru ei. Vai, i-a crescut de la 19 ani. De parca astia sunt gaini !!

Daca citeai bine articolul ti-ai fi dat seama ca ei se deplasau la Llov, cel mai vestic oras unde puteau juca, in cealalta parte a tarii, unde nu se pune problema sa fii impuscat pe strada. In rest numai bine!

red77
red77  •  22 Iulie 2014, 11:44
Postat de sacredfaith666 pe 22 Iulie 2014, 11:12

Un senil Lucescu asta... si ahtiat dupa bani, pe de-asupra.

da ceata aia de oi plecata printre camile si dune de nisip s-au dus acolo bah balamuc sa faca performanta ? peste tot in lume exceptand lumea araba unde se arunca cu banii ca sunt prea multi , se plateste performanta . lucescu ia bani multi ca e bun , chiar f bun !

Vezi toate comentariile (5)
Comentează