INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UCRAINA

Mircea Lucescu atacă arbitrii: „Nu înțeleg logica acordării penalty-urilor. Vreau ca titlul să se decidă pe teren”

Mircea Lucescu// Foto: Imago
Mircea Lucescu// Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 13 decembrie 2021 12:03 / Actualizat luni, 13 decembrie 2021 12:59

Mircea Lucescu (76 de ani) îi reproșează arbitrului că i-a refuzat un penalty la 1-1 cu Zorya, își amintește că același „central” a mai greșit împotriva sa și nu vrea ca asemenea erori să influențeze lupta pentru titlu cu Șahtior.

Sezonul trecut, primul cu Lucescu antrenor, Dinamo Kiev încheia prima parte a campionatului cu un 2-2 acasă împotriva lui Kolos, pe 12 decembrie 2020, și avea în acel moment trei egaluri și un eșec, toate punctele pierdute pe teren propriu. 

Și totuși, a cucerit titlul în Ucraina, echipa sa reușind un traseu aproape perfect. Numai două remize până la final, 11 puncte în fața lui Șahtior.

Gică Hagi, iureș după eșecul cu Sepsi » S-a luat de toată lumea, arbitri, jurnaliști și adversari: „Nu o mai dați la televizor, ascundeți-o și pe asta!”
Sepsi - Farul 1-0
Gică Hagi, iureș după eșecul cu Sepsi » S-a luat de toată lumea, arbitri, jurnaliști și adversari: „Nu o mai dați la televizor, ascundeți-o și pe asta!”

Mircea Lucescu simte pericolul

În această stagiune, „Il Luce” și alb-albaștrii s-au despărțit de 2021 după un 1-1 la Kiev, cu Zorya, tot pe 12 decembrie și arbitrați de același central, Igor Pashal. Au trei egaluri și o înfrângere, la fel ca în 2020. Însă acum Șahtior, cu un nou antrenor, italianul De Zerbi, joacă mai bine, e lider momentan (cu numai două puncte avans), iar Lucescu simte pericolul.

Parcurs uluitor pentru FCSB în ultimele 3 luni: cum arată roș-albaștrii în raport cu rivalele CFR Cluj și CSU Craiova
FCSB
Parcurs uluitor pentru FCSB în ultimele 3 luni: cum arată roș-albaștrii în raport cu rivalele CFR Cluj și CSU Craiova

Mircea Lucescu: „Acum, când a fost fault clar, nu s-a fluierat nimic”

Tehnicianul român îi critică pe arbitri, cerându-le să nu influențeze titlul cu greșelile lor. A găsit mai multe erori, inclusiv la ultima partidă. 

„Cred că a fost penalty la Sidorciuk. Nu înțeleg logica acordării loviturilor de pedeapsă. În meciul nostru cu Vorskla, Stepanyuk (n.r.- atacantul lui Vorskla) a aruncat mingea și a căutat contactul, intrând în piciorul lui Sydorciuk. S-a dat 11 metri contra noastră. Acum, când a fost fault clar, nu s-a fluierat nimic. Nu-mi pot explica”, a protestat Lucescu.

Mircea Lucescu: „Erorile de arbitraj pot hotărî campionatul”

Și-a amintit de Igor Pashal: „Fiecare poate gândi diferit, dar sezonul precedent, când intram în iarnă la 2-2 cu Kolos, a fost același arbitru și a făcut o mulțime de greșeli. Se repetă povestea. Trebuie să iau în calcul fiecare detaliu, pentru că sunt profesionist. De aceea vă vorbesc despre aceste lucruri”.

Știe că „Șahtior și-a întărit echipa, a cumpărat jucători scumpi, de calitate, și a ajuns la același nivel cu noi. Erorile de arbitraj pot hotărâ campionatul. Am pierdut patru puncte din cauza unor asemenea greșeli și vreau ca totul să se decidă pe teren”.

Am întârziat la conferință tocmai pentru că am vorbit cu jucătorii. Sidorciuk mi-a spus că a fost lovit în careu. Arbitrii vorbesc de intensitate. Ce înseamnă asta? E lovit piciorul sau nu! Jucătorul nu cade singur. 

- Mircea Lucescu, antrenor Dinamo Kiev

Citește și:

Parcurs uluitor pentru FCSB în ultimele 3 luni: cum arată roș-albaștrii în raport cu rivalele CFR Cluj și CSU Craiova

A devenit gafeurul șef! Cine e arbitrul român care conduce în topul rușinii

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
romeverest
romeverest  •  13 Decembrie 2021, 18:55

Nu-l mai schimba nimeni la varsta asta !! Cand pierde, sau face egal, vina apartine inevitabil arbitrilor, terenului, vremi de fara, federatiei, Uefa, astrelor….dar niciodata lui personal !! Asta-i Mircea Lucescu !!

robotzel
robotzel  •  13 Decembrie 2021, 13:11

eu cred ca de vina a fost vatmanul!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează