INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UCRAINA

Mircea Lucescu dă vina pe lotul restrâns și pe lipsa achizițiilor: „Eu nu iau decizii asupra transferurilor, eu doar antrenez jucătorii”

Mircea Lucescu // Foto: Imago
Mircea Lucescu // Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 23 octombrie 2023 16:48 / Actualizat marti, 24 octombrie 2023 12:31

Mircea Lucescu (78 de ani), antrenorul lui Dinamo Kiev, a explicat de ce a pierdut acasă cu Dnipro-1 (0-1) și de ce nu mai atrage fotbaliști străini: „Eu sunt problema, nu am putut să construiesc într-un timp atât de scurt o echipă care să se bată cu adversarii din Ucraina”.

Dinamo Kiev a pierdut al doilea meci la rând în Ucraina, 0-1 cu Dnipro-1, pe teren propriu și are trei înfrângeri în ultimele patru partide jucate în campionat și Cupă. Rezultate care o plasează pe echipa pregătită de Mircea Lucescu pe locul al șaptelea după opt etape, cu cinci victorii și trei eșecuri, la opt puncte de liderul Kryvbas Krivoi Rog, dar și cu trei meciuri disputate în minus. 

Înfrângerea de duminică a fost prima acasă în acest campionat, după patru succese consecutive, dar și întâiul joc în care Dinamo Kiev nu a reușit să marcheze!

Avertismentul lui Mircea Lucescu pentru meciul Israel - România. Marele atu al adversarilor + Cum comentează criticile la adresa naționalei
interviu
Avertismentul lui Mircea Lucescu pentru meciul Israel - România. Marele atu al adversarilor + Cum comentează criticile la adresa naționalei

Mircea Lucescu: „Am pierdut 11 jucători-cheie”

Mircea Lucescu a explicat la conferința de presă de ce echipa pe care o pregătește are un start mai slab de sezon. Întrebat de ce Shakhtar și chiar Polissya se întăresc cu jucători străini și de ce susține că străinii se tem să vină la Dinamo, tehnicianul român a răspuns că „Eu nu iau decizii despre transferuri, eu doar antrenez jucătorii. Unele cluburi pot să cumpere fotbaliști noi, străini de calitate, dar noi nu am adus pe nimeni și de aceea trebuie să ne descurcăm cu jucătorii pe care îi avem la dispoziție.

Problema este că am pierdut în ultima vreme 11 jucători-cheie care erau liderii echipei și dețineau un rol foarte important. La ora actuală, avem 5-6 jucători tineri și fără experiență, care au nevoie să învețe".

Mircea Lucescu: „Norocul ne-a întors spatele”

Il Luce și-a asumat responsabilitatea pentru ultimele rezultate proaste, inclusiv eliminarea în „optimi” din Cupa Ucrainei: „Problema este la mine. Nu am fost în stare că construiesc într-un timp atât de scurt o echipă care să se bată cu adversarii din Ucraina. 

Pe lângă asta, norocul și-a întors fața de la noi. L-am pierdut pe Shaparenko, apoi și pe Yarmolenko. Popov s-a recuperat abia acum câteva zile, iar Karavaev avea de efectuat o etapă de suspendare”.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Fanii lui Manchester City, scandări oribile după dispariția legendei lui United! Vor fi suspendați pe viață

Boloni a mai descoperit un superpuști: a marcat primul gol în Ligue 1 cu un șut de la 58 de metri!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează