INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANTRENORI

video Mircea Lucescu ar putea să nu mai revină la Dinamo Kiev după operație » Meciul cu Shakhtar ar putea fi ultimul al carierei

Mircea Lucescu ar putea să nu mai revină la Dinamo Kiev după operație. Foto: Imago Images
Mircea Lucescu ar putea să nu mai revină la Dinamo Kiev după operație. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 23 aprilie 2023 15:10 / Actualizat duminica, 23 aprilie 2023 16:18

Mircea Lucescu, 77 de ani, a anunțat că se va opera de coxartroză la Kiev și va fi înlocuit temporar de secundul său Oleksandr Shovkovskyi. Nu a spus însă nimic de viitorul său. Un cunoscut jurnalist ucrainean susține că nu va mai antrena la Dinamo, după egalul cu Shakhtar (1-1).

Meciul de sâmbătă, „Clasicul” Ucrainei, Dinamo - Shakhtar, 1-1 la Kiev, a fost chinuitor pentru Mircea Lucescu. În vârstă de 77 de ani, 44 petrecuți ca antrenor, „Il Luce” a stat mai mult pe bancă, s-a ridicat rar și a mers încet, șchiopătând. La fel a intrat în sala de conferințe pentru discuția cu jurnaliștii. S-a așezat cu greutate pe scaun.

Cristian Săpunaru a făcut un anunț de ultimă oră: „Am discutat cu conducerea și am ajuns la un acord”
RAPID
Cristian Săpunaru a făcut un anunț de ultimă oră: „Am discutat cu conducerea și am ajuns la un acord”

Mircea Lucescu: „Îl voi ajuta cât pot de mult pe Oleksandr Shovkovskyi”

Durerile provocate de coxartroză (degradarea lentă, progresia ireversibilă a cartilajului articular de la nivelul șoldului), de care a vorbit mult în această primăvară, l-au obligat să ia o decizie radicală, imediată. Intervenția chirurgicală.

La sfârșitul conferinței, a anunțat: „Vreau să mai adaug un singur lucru. Acum trebuie să mă operez, sufăr de coxartroză, o voi face aici, la Kiev, pentru că am încredere în doctorii ucraineni. Aș fi putut merge în alte țări, dar am hotărât să mă operez aici. Este important pentru echipă, e important pentru club. Responsabilitatea va fi preluată de Oleksandr Shovkovskyi pentru viitoarele meciuri, îl voi ajuta cât pot de mult și sper ca echipa să continue să joace bine și să aibă rezultate bune”.

Le-a mulțumit reporterilor din fața sa și s-a ridicat cu dificultate. A fost aplaudat.

VIDEO. Rezumatul meciului Dynamo Kiev - Shakhtar (1-1)

Oleksandr Shovkovskyi a fost adus pentru a-l înlocui pe Mircea Lucescu

Tehnicianul nu a precizat nimic despre viitorul său. Potrivit cunoscutului ziarist ucrainean Ihor Burbas, care a dezvăluit și că jucătorii lui Dinamo au fost informați despre decizia lui doar la finalul partidei cu Shakhtar, este foarte posibil ca Lucescu să nu mai antreneze echipa kieveană.

573 de partidea antrenat-o „Il Luce” pe Shakhtar Donetsk: 395 de succese, 90 de remize, 88 de înfrângeri

Shovkovskyi, 48 de ani, ar fi fost adus la alb-albaștri în ianuarie, inițial ca asistent, tocmai pentru a asigura interimatul până la sfârșitul sezonului, ceea ce s-a și întâmplat. În vară, patronul Ihor Surkis va numi probabil alt antrenor, favorit fiind Serhi Rebrov, acum la Al-Ain, în Emirate.

1.503 meciuria disputat Mircea Lucescu în cariera de antrenor: 895 de victorii, 311 egaluri, 297 eșecuri

Un meci special, între echipele ce i-au marcat cariera lui Mircea Lucescu în Ucraina

La fel, e posibil ca meciul de sâmbătă să fi fost ultimul al carierei lui Mircea Lucescu. Ar fi o despărțire plină de înțeles de fotbalul ucrainean. 

La Shakhtar Donetsk a trăit cea mai lungă și mai frumoasă perioadă, cucerind 22 de trofee în 12 ani (2004-2016), inclusiv Cupa UEFA, în 2009. La Dinamo Kiev a câștigat ultimele sale trei cupe. „Tripla” din 2020-2021, campionat-Cupă-Supercupă.

103 întâlniniria stat Lucescu pe banca lui Dinamo Kiev: 58 de victorii, 19 egaluri, 26 de eșecuri

VIDEO. Problemele de sănătate cu care se confruntă Mirecea Lucescu: „Am dureri!”

Citește și:

„Mi se pare penibil să spună Hagi asta” » Declarația „Regelui” l-a deranjat pe Petrescu

Costel Gâlcă îl face praf pe Gigi Becali în Polonia: „Vrea să fie ca Berlusconi”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează