INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UCRAINA

Mircea Lucescu, supărat după ce ucrainenii au susținut că a rămas la București: „Au vrut să-mi ruineze imaginea”

Mircea Lucescu // foto: Imago Images
Mircea Lucescu // foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 19 iunie 2022 14:46 / Actualizat duminica, 19 iunie 2022 14:46

Mircea Lucescu (76 de ani) este de joi la Kiev, dar unii ziariști ucraineni au susținut că pregătirea lui Dinamo Kiev va fi condusă de secundul Oleh Husiev. „Oamenii care au răspândit o asemenea informație nu mă cunosc prea bine”, a spus Il Luce.

Chiar dacă Mircea Lucescu era la Kiev încă de joi, întors în Capitală cu o parte dintre jucători și cu întreg stafful, unii jurnaliști ucraineni au susținut că antrenorul în vârstă de 76 de ani e tot la București și pregătirea lui Dinamo va fi condusă în această perioadă de secundul Oleh Husiev. 

Alegere surprinzătoare! Anamaria Prodan a etalat tatuajul cu care l-a acoperit pe Laurențiu Reghecampf
DECIZIE
Alegere surprinzătoare! Anamaria Prodan a etalat tatuajul cu care l-a acoperit pe Laurențiu Reghecampf

Mircea Lucescu: „E datoria mea să ajut”

Clubul alb-albastru a dezmințit însă imediat, ceea ce a făcut și tehnicianul ulterior. 

„Oamenii care au răspândit o asemenea informație nu mă cunosc prea bine. Sau poate că au vrut să-mi ruineze imaginea, pentru că societatea preia rapid lucrurile negative”, a declarat „Il Luce” la Football TV. 

„Nu e o problemă. Îmi fac meseria. Am venit aici pentru a demonstra că viața continuă la Kiev și în Ucraina. Oamenii își reiau viața, iar fotbalul e parte importantă”. 

A explicat de a ales să se întoarcă la Kiev, deși războiul nu s-a încheiat. „Am reluat antrenamentele cu jucătorii, ca un exemplu pentru toți sportivii. Cât putem, trebuie să facem sport în Ucraina. E foarte important, pentru că oamenii se gândesc doar la război și la lucrurile îngrozitoare legate de el. 

E o parte din realitatea noastră. Cealaltă parte include sportul, cultura, ceva extrem de valoros pentru noi toți, care ne ajută să compensăm aspectele negative. E datoria mea să ajut”. 

Mircea Lucescu: „Dacă Putin ar fi oprit bombardamentele, am fi jucat la Kiev”

Antrenorul a vorbit și cu presa turcă, mai ales despre confruntarea cu Fenerbahçe, din turul 2 preliminar al Ligii Campionilor, de luna viitoare. 

„Participarea lui Dinamo în Champions e foarte importantă pentru moralul ucrainenilor, care au obosit de atâta război. De patru luni sunt triști, iar noi vrem să-i facem zâmbească”, a spus el, anunțând că „nu ne vom opri să jucăm fotbal, în ciuda bombelor”. 

Lucescu e convins că „dacă Putin ar fi oprit bombardamentele, am fi așteptat Fenerbahçe la Kiev. Visez ca războiul să se termine și noi să evoluăm din nou pe stadionul plin”. Partida tur cu Fener se va disputa în Polonia, la Wroclaw. 

Până miercuri, kievenii se vor pregăti la baza de la Koncea Zaspa, pe 22 iunie vor veni la București, iar două zile mai târziu vor zbura în Elveția, pentru primul cantonament al verii. Unde se vor alătura și internaționalii ucraineni. Al doilea stagiu va fi în Turcia.

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Tătărușanu, pe picior de plecare » Pe cine aduce AC Milan + O echipă din Serie A îl vrea pe portar

Transferul numărul 3. Liverpool a prezentat noul fundaș dreapta: „Sunt în al nouălea cer”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
iahim
iahim  •  20 Iunie 2022, 06:33

Trist, dar adevarat, nea ***! Dar, si mai trist, cei ce-i acorda atentie raspandesc un soi de dizgratie cand se leaga de subiecte absolut jalnice!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

valentindragobete
valentindragobete  •  19 Iunie 2022, 19:38

Presă ucrainiană răspândaci de știri false, nimic nou in ce-i priveste

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  19 Iunie 2022, 15:54

Lucescu e un luptător! Nationala trebuie sa îl contacteze pentru viitorul ei ! Bafta !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează