INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DECLARAȚII

Mircea Lucescu e lăudat de selecționerul Şenol Güneş: „El a construit generația, acum se văd rezultatele”

Articol de GSP - Publicat marti, 03 decembrie 2019 14:59

Criticat de presa din Turcia și de o parte a fanilor sub pretextul că naționala „Semilunei” nu a progresat deloc sub comanda lui, Mircea Lucescu (74 de ani) e apărat de Şenol Güneş (67 de ani), actualul selecționer turc, și de Nihat Ozdemir (69 de ani), președintele Federației. 

Aflați la București pentru tragerea la sorți a grupelor EURO 2020, competiție unde Turcia a fost repartizată alături de Italia, Elveția și Țara Galilor, cei doi au vorbit în termeni laudativi despre aventura de 18 luni a lui „Il Luce” pe banca Turciei. 

„Lucescu a construit actuala generație”

„Domnul Lucescu e un antrenor foarte experimentat, un antrenor de succes, el a construit actuala noastră echipă, a adus mulți tineri. Acum se văd rezultatele muncii lui și suntem fericiți că avem acum o echipă bună. 

El a creat o generație tânără la națională și rezultatele au început să se vadă acum. Suntem la EURO 2020 si sperăm să fim și în Qatar, la Mondialele din 2022”, a punctat antrenorul Şenol Güneş. 

„Lucescu ne-a ajutat la primele două meciuri și în preliminarii foarte mult. E foarte iubit în Turcia, noi îl respectăm foarte mult” - Nihat Ozdemir, președintele Federației Turce

Lucescu, criticat în presa din Turcia

Cotidianul Fotomaç a criticat aspru tot ce a spus antrenorul român când era pe banca „ienicerilor", făcând o paralelă cu ce a reușit Güneş la lot: 9 victorii în 12 meciuri, trimițând Islanda la barajul Ligii Națiunilor. 

„Lucescu s-a plâns permanent de lipsa jucătorilor și de lipsa de experiență. Demis în februarie după eșecul din Nations League, a devenit faimos pentru scuzele invocate la înfrângeri. Şenol Güneş a desființat teoriile lui Lucescu una câte una în mai puțin de un an”. Detalii, AICI!

18 lunia pregătit Mircea Lucescu naționala Turciei, înregistrând 4 victorii, 6 remize şi 7 eşecuri

LUCESCU LA NAȚIONALA TURCIEI

  • 4 victorii
  • 6 egaluri
  • 7 eșecuri
  • 17-25 golaveraj

ŞENOL GÜNEŞ LA NAȚIONALA TURCIEI 

  • 9 victorii
  • 2 egaluri
  • 1 înfrângere
  • 22-3 golaveraj

Mircea Lucescu: "Regret că n-am preluat Galatasaray și m-am dus la naționala Turciei!"

Vezi și: 

Mircea Lucescu se revoltă în presa din Turcia: „N-am şi eu un mic merit pentru că am pus bazele acestei echipe?" + mesaj pentru actualul selecționer

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
steaua.libera
steaua.libera  •  03 Decembrie 2019, 23:50

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

kamouniyak
kamouniyak  •  03 Decembrie 2019, 17:37

Pai cand 9 titulari din 11 care au batut Franta nu aveau selectii la echipa nationala pana sa vina Lucescu, mi se pare normal.

1391972634181505
Adrian Popescu  •  03 Decembrie 2019, 16:10

@Bolon Yokte un OK de la mine

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close