INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UCRAINA

Lucescu mai pierde un jucător! Se desparte de un fundaș de 22 de ani pentru aproape 30 de milioane!

Vitaliy Mykolenko// Foto: Imago
Vitaliy Mykolenko// Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 16 decembrie 2021 12:41 / Actualizat joi, 16 decembrie 2021 13:04

Dinamo Kiev îl vinde la Everton pe fundașul stânga Vitaliy Mykolenko (22 de ani), internațional ucrainean cu 21 de selecții, curtat în vară și de Mourinho la Roma.

Într-un an mult mai dificil decât precedentul la Dinamo Kiev, început fără doi jucători importanți, stoperul Popov și vârful Besedin, ambii suferind rupturi de ligamente încrucișate și ratând prima parte a sezonului, Mircea Lucescu mai pierde în această iarnă încă un titular. Vitaliy Mykolenko.

George Puşcaş vine să se bată la titlu în Liga 1! Englezii au făcut anunţul
MERCATO
George Puşcaş vine să se bată la titlu în Liga 1! Englezii au făcut anunţul

Patronul Surkis a hotărât să-l vândă pe Mykolenko

Fundașul stânga, 22 de ani, cu 21 de selecții la naționala Ucrainei, folosit de „Il Luce” și în centrul defensivei, va semna cu Everton în mercato din ianuarie. Are contract la Kiev până în 2025, dar oferta clubului englez se apropie de 30 de milioane de euro (cu mult peste cota estimată de transfermarkt.de, 17 milioane) și patronul Igor Surkis a hotărât să-l vândă.

Revanșa lui Răzvan Lucescu! Cel mai clar succes din acest sezon: „Am făcut meciul perfect”
GRECIA
Revanșa lui Răzvan Lucescu! Cel mai clar succes din acest sezon: „Am făcut meciul perfect”

Trei cluburi mari l-au vrut în Serie A pe Mykolenko

În vară, Roma, Inter și Milan îl urmăreau. Jose Mourinho era cel mai interesat de el. A insistat să-l aducă pe „Olimpico”. Roma propunea maximum 20 de milioane, sumă refuzată de Dinamo.

Alb-albaștrii l-ar putea readuce la echipă pe Vladislav Dubinchak, 23 de ani, fundașul stânga împrumutat la Dnipro.

Crește recordul de vârstă în Champions al lui Mircea Lucescu

Lucescu a disputat în weekend, la 1-1 cu Zorya, cel de-al 400-lea meci în prima ligă ucraineană la Șahtior și Dinamo Kiev. Are 306 victorii, 57 de egaluri și 37 de înfrângeri, golaveraj 923-258. 

Săptămâna trecută, antrenorul a dus recordul de vârstă în Champions și mai departe. În ziua partidei cu Benfica (0-2), avea 76 de ani și 132 de zile. 

„Felicitări și respect, Mircea!”, i-a transmis Giorgio Marchetti, secretar general adjunct la UEFA. „Il Luce” are 115 jocuri în Ligă și 241 în cupele europene.

Citește și:

George Puşcaş vine să se bată la titlu în Liga 1! Englezii au făcut anunţul

Sorescu, cale liberă spre FCSB? Detaliul care indică o posibilă „trădare” de proporţii între rivale. Impresarul confirmă

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează