INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGUE 1

Mircea Lucescu a primit o ofertă de la Nice, dar e tentat de alt scenariu, care îi schimbă viața!

Mircea Lucescu, antrenorul în vârstă de 77 de ani al lui Dinamo Kiev, ar vrea să se despartă de echipa ucraineană și să respingă orice alte propuneri. Se gândește la retragere, după 44 de ani în fotbal.
Foto: Imago
Mircea Lucescu, antrenorul în vârstă de 77 de ani al lui Dinamo Kiev, ar vrea să se despartă de echipa ucraineană și să respingă orice alte propuneri. Se gândește la retragere, după 44 de ani în fotbal. Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 21 martie 2023 14:24 / Actualizat marti, 21 martie 2023 15:01

Mircea Lucescu, antrenorul în vârstă de 77 de ani al lui Dinamo Kiev, ar vrea să se despartă de echipa ucraineană și să respingă orice alte propuneri. Se gândește la retragere, după 44 de ani în fotbal.

În iulie 2020, Mircea Lucescu a fost adus la Kiev când Dinamo era într-o situație delicată și, de la primul sezon, a transformat echipa. A cucerit trei trofee în 2020-2021, titlul, Cupa și Supercupa, cum nu se mai întâmplase la Kiev din 2006-2007. De 14 ani.

Dumitru Dragomir, declarație-„bombă” despre afacerea anului: „Gigi Becali a primit o ofertă de 23,5 milioane €. E secret de familie”
FCSB
Dumitru Dragomir, declarație-„bombă” despre afacerea anului: „Gigi Becali a primit o ofertă de 23,5 milioane €. E secret de familie”

Mircea Lucescu, antrenor Dinamo Kiev: „Nu sunt contra demisiei”

Războiul i-a dat peste cap tot ce realizase, iar accidentările și transferurile au prelungit perioada dificilă. Antrenorul nu a abandonat Dinamo, a rămas la Kiev doar pentru a încerca să reconstruiască formația alb-albastră.

Cele 12 înfrângeri din această stagiune, în toate competițiile, nu l-au ajutat. Mai mulți jurnaliști și analiști, foști jucători și antrenori ucraineni, i-au cerut să se despartă de club.

După 0-1 cu Zoria, un reporter l-a întrebat la conferință câte meciuri ar mai trebui să piardă pentru a renunța la post. A răspuns astfel: „Problema e că echipa trece prin momente grele. Pot pleca oricând și nu sunt contra demisiei. Dinamo a pierdut 11 jucători și nu putem cumpăra alții noi și reconstrui lotul imediat. Avem 11 fotbaliști sub 20 de ani, iar aceștia au nevoie de timp. E imposibil imediat”.

Mircea Lucescu, discuție cu Igor Surkis, președintele lui Dinamo Kiev: „Chiar nu te gândești deloc la viitorul antrenor?”

„Il Luce” pregătește însă terenul pentru ca altcineva să-i continue proiectul. Un cunoscut ziarist ucrainean, Igor Țiganik, a povestit că tehnicianul ar fi avut o discuție cu Igor Surkis, președintele și patronul clubului. 

„Tu chiar nu te gândești deloc la viitorul antrenor?”. L-a provocat să caute înlocuitor. O posibilă variantă ar fi Oleksandr Shovkovskyi, 48 de ani, fost mare portar al lui Dinamo, asistent al selecționerului Ucrainei din 2018 până la începutul lui 2023. În ianuarie, s-a întors la club, e unul dintre secunzii lui Lucescu și el l-ar putea schimba ca principal.

Mircea Lucescu nu neagă ofertele primite de la Fenerbahçe și Nice

Antrenorul are propuneri și din alte părți. Chiar el a dezvăluit recent că Fenerbahçe l-a curtat. Și, susține ProSport, oficiali ai lui Nice (echipă antrenată de Didier Digard, fără licența Pro) l-ar fi contactat de curând pentru a-l aduce pe Coasta de Azur. 

Lucescu nu neagă discuțiile cu Nice, dar pare mai atras de alt scenariu în această perioadă. Scenariul retragerii. Pe 29 iulie, împlinește 78 de ani.

VIDEO. Rezumat: Dinamo Kiev - Zorya Lugansk 0-1

Citește și: 

Leo Messi, aproape de un pas radical! Semnele care l-ar putea face să-și schimbe decizia

Răzvan Lucescu s-a îmblânzit: de la „Fuck VAR” la „Totul a fost bine, cu o excepție”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
gazistu
gazistu  •  21 Martie 2023, 15:33

Lucescule, dute si plimba-ti stranepotii, si lasa lacomia de bani. Ai castigat bani din fotbal, cat sa manaci numai la restaurant cu sotia. Cat traiti dna Neli nu tre sa mai faca nimic... doar prin vacante exotice va puteti petrece batranetile ...

DMA87
DMA87  •  21 Martie 2023, 15:11

Il Luce, go home! I'm coming home, tell the world i'm coming home. This is the moment.

VanBasten
VanBasten  •  21 Martie 2023, 15:06

Si FC *** asteapta un semn.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează