INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UCRAINA

Mircea Lucescu despre războiul din Ucraina » Dezamăgit de marile cluburi europene: „Ar fi putut ajuta Ucraina cu meciuri de caritate”

Mircea Lucescu e, în continuare, îngrijorat de situația din Ucraina // Foto: Imago
Mircea Lucescu e, în continuare, îngrijorat de situația din Ucraina // Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 01 iulie 2022 12:37 / Actualizat vineri, 01 iulie 2022 13:26

Mircea Lucescu (77 de ani) crede că „Putin se consideră un al doilea Petru cel Mare, vrea să intre în istorie. Problema vechilor imperii e nostalgia pentru ceva ce nu mai există!”

Oricât ar vrea să se concentreze pe fotbal și la pregătirile cu Dinamo Kiev, Mircea Lucescu tot nu poate ocoli tema războiului. Întrebat în presa ucraineană ce i-ar spune lui Vladimir Putin dacă l-ar avea în față, antrenorul român l-a atacat deschis pe dictatorul rus: 

Îl voi întreba, poate dormi? El se consideră un al doilea Petru cel Mare, ce vorbește fără îndoială despre ambiția sa. Problema acestor vechi imperii este nostalgia pentru ceva care nu mai există! Păcat că totul depinde de câțiva oameni și nu de toată lumea. Întreaga umanitate, inclusiv Rusia, nu vrea război. Eu tânjesc după pace pe planeta noastră, după dobândirea armoniei. Doar câțiva vor să intre în istorie. Și așa ceva te poate face nobil sau criminal.

Fostul fotbalist al lui Lucescu, amenințat cu execuția: „Străbunicul meu a fost erou al URSS, idioților! Ce fascist sunt eu?”
UCRAINA
Fostul fotbalist al lui Lucescu, amenințat cu execuția: „Străbunicul meu a fost erou al URSS, idioților! Ce fascist sunt eu?”

Mircea Lucescu, dezamăgit de granzii Europei

Il Luce și-a continuat discursul spunând că „sportul înseamnă fraternitate, frumusețe, simț al comunității. Războiul e exact opusul întunericului și sărăciei. Vreau ca lumea să aleagă partea frumuseții. Trebuie să fim susținători ai păcii. 

Am fost dezamăgit de atitudinea marilor cluburi europene. Ar fi putut ajuta Ucraina cu meciuri de caritate, însă unii au refuzat să facă acest lucru. Altfel susții cauza pe stadion. Visul meu este să redau zâmbetul Ucrainei. Acum sper că se va împlini, dar nu știu cât va dura. Pentru că viața nu este un război.”

Mircea Lucescu: „Chiar dacă am oferte, pentru nimic în lume nu plec de la Dinamo Kiev! Ar fi un semn de lașitate”

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

L-a convins Chiellini! Drăgușin a acceptat să meargă la Genoa după ce a primit un mesaj de la idolul său

Ies la iveală noi discuții între Sergio Ramos și președintele Federației: „Mizez pe sprijinul tău” + Cum a negociat primele pentru Spania la Mondial

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
zorrozabal
zorrozabal  •  01 Iulie 2022, 15:10

I-aauzi!Și ce mai vrea alde tov.Lucescu?!Sa iși sacrifice marile cluburi europene obiectivele-pentru care cheltuie sume foarte mari-ca sa ajute-(cica nu cluburile ucrainene)-nici mai mult nici mai puțin decât...Ucraina!Adica sa se implice in razboi!Lasa meștere nu mai fa propaganda aia!Nu cumva ca sa abați atenția și sa nu cumva sa te intrebe cineva ca tu de ce nu ajuți cu bani din salariul tau de milioane,luate chiar de la ucraineni?!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează