INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUTREMUR

Mircea Lucescu, prins în Turcia de cutremurul devastator, care a provocat peste 2.600 de morți: „Am simțit tot”

Mircea Lucescu / Sursă foto: Facebook@ Dinamo Kiev +14   FOTO
Mircea Lucescu / Sursă foto: Facebook@ Dinamo Kiev

Articol de - Publicat luni, 06 februarie 2023 21:12 / Actualizat luni, 06 februarie 2023 21:37

Aflat în Antalya, la Belek (~800km distanță de Gaziantep), cu Dinamo Kiev, Mircea Lucescu a simțit masivele mișcări tectonice care au zguduit Turcia.

  • Un cutremur de 7,8 grade pe scara Richter a avut loc în sudul Turciei, provincia Gaziantep. Resimțit puternic și în Siria, seismul a provocat peste 2.600 de decese, conform celui mai recent bilanț.
  • La ora locală 13:23 (12:23 în România), a avut loc un nou cutremur, cu magnitudinea 7,7, urmat de o replică de magnitudine asemănătoare la numai două minute distanță.

Am simțit tot, a fost o situație mai delicată să te trezești pe la 4:30 (n.r. de primul seism), într-o clădire care se mișcă. Nu e simplu, dar pentru noi nu a fost nimic, pentru cei de acolo cred că a fost îngrozitor”, a spus tehnicianul.

„Nu m-am panicat, dar mă gândesc cu groază la ce poate fi acolo, am văzut câteva imagini și mi-am adus aminte de Bucureștiul din '77”, a mai spus „Il Luce”, potrivit Antena 3 CNN

Luni după-amiază, antrenorul și jucătorii săi și-au continuat programul. Au câștigat cu 1-0 amicalul contra Shkëndijei (Macedonia de Nord). Formația lui Mircea Lucescu se va întâlni în cantonamentul din Turcia și cu Poli Iași: disputa va avea loc pe 12 februarie.

Mesaj tulburător al unui nume mare în Turcia: „Aici e numai suferință, au murit mulți oameni. Vă rog, ajutați-ne!”. Toate competițiile, suspendate! Mulți sportivi, prinși sub dărâmături
TURCIA
Mesaj tulburător al unui nume mare în Turcia: „Aici e numai suferință, au murit mulți oameni. Vă rog, ajutați-ne!”. Toate competițiile, suspendate! Mulți sportivi, prinși sub dărâmături

Gigi Mulțescu: „Mi se strânge sufletul, văd zone unde am muncit"

La rândul său, Gigi Mulțescu a urmărit permanent informațiile despre situația din țara dragă sufletului său. A antrenat acolo, a început la Samsun (1993-1996), a continuat la Kayseri, Adana, Ankaragücü și Gaziantep. Are și pașaport turcesc. 

„Sunt cu ochii la televizor. Mi se strânge sufletul, văd zone unde am muncit. Așa e viața, imprevizibilă, iar viața alternează cu moartea. Nu știu ce gânduri aș putea emite eu acum despre greu-încercatul popor turc. Cuvintele nu sunt de ajuns pentru a descrie tragedia oamenilor”. 

Foto: Imago
Foto: Imago
+10 FOTO

Citește și alte știri de actualitate: 

Gabriel Torje, mesaj după cutremurele din Turcia: „ Sunt foarte multe decese și foarte mulți oameni dispăruți. Mă bucur că Maxim nu a fost acolo”

EXCLUSIV „Turcul” Gigi Mulțescu, devastat după cutremurele de astăzi: „Mi se strânge sufletul, văd zone unde am muncit”

EXCLUSIV / FOTO Valentin Gheorghe a oferit o reacție pentru GSP, după cutremurul de 7,8 grade pe scara Richter produs în Turcia: „Astea sunt drame”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
danut.petnaise
danut.petnaise  •  07 Februarie 2023, 20:02

Nea Mircea, în izmene nu ai simțit nimic? Cum ai simțit în Ucraina și ai fugit?

parpalache
parpalache  •  07 Februarie 2023, 11:17

Se putea sa nu-și bage și el capu in poza?!

VanBasten
VanBasten  •  07 Februarie 2023, 04:24
Postat de dobrin pe 06 Februarie 2023, 22:24

Il cauta moartea peste tot. Mai intai in Ucraina, acum si in Turcia.

De asemenea, nea Mircea e pe lista scurta a catorva vatmani periculosi din Bucuresti. Se anunta un meci interesant.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează