INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Manchester United, aruncată în afara Europei?! UEFA are reguli stricte!

Sir Jim Ratcliffe, prins la mijloc între Manchester United și Nice / Foto: Imago
Sir Jim Ratcliffe, prins la mijloc între Manchester United și Nice / Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 25 martie 2024 12:22 / Actualizat luni, 25 martie 2024 13:33

Preluarea a 27,7% din acțiunile clubului de Sir Jim Ratcliffe (71 de ani) o poate lăsa pe Manchester United fără cupe europene în sezonul viitor. Miliardarul englez e și proprietar integralist la Nice în Ligue 1, prin grupul INEOS, și echipele pe care le patronează nu au voie să joace în aceeași competiție continentală!

Manchester United tremură în privința obținerii unui loc în ediția viitoare a cupelor europene. Și nu numai prin prisma celui de-al șaselea loc ocupat în Premier League, la 6 puncte de Tottenham, posesoare în acest moment a pașaportului pentru Conference League. Și dacă va termina sezonul în Premier League pe a patra poziție, trupa lui Erik ten Hag este amenințată de Nice!

Rio Ferdinand crede că Thierry Henry are o problemă personală cu Cristiano Ronaldo și dă detalii despre motiv
Conflict
Rio Ferdinand crede că Thierry Henry are o problemă personală cu Cristiano Ronaldo și dă detalii despre motiv

Situată în prezent pe 5, însă în luptă cu șanse bune de a prinde chiar o calificare în grupa de Liga Campionilor, formația de pe Coasta de Azur o poate arunca pe United într-o cupă inferioară sau s-o facă participantă ca spectatoare în Europa! Cotidianul The Sun a explicat cum s-a ajuns la această situație neplăcută pentru "Diavolii Roșii".

Manchester United are două variante de calificare

Câtă vreme familia Glazer era singura proprietară a grupării de pe Old Trafford nu exista nicio problemă. Numai că, după ce Sir Jim Ratcliffe a achiziționat 27,7 la sută din acțiuni cu peste un miliard de lire sterline și va ajunge la peste 30% investind alte 238 de milioane, apare conflictul de interese cu celălalt club deținut de grupul INEOS al miliardarului englez.

Ratcliffe este patron 100% la Nice și, conform regulamentelor UEFA, Manchester United și echipa de pe Coasta de Azur nu au voie să evolueze în aceeași competiție europeană în sezonul următor. Asta, bineînțeles, cu condiția ca formația pregătită de Erik ten Hag să se califice prin intermediul Premier League ori prin Cupa Angliei, în cazul câștigării acesteia.

Nice se află acum într-o poziție favorabilă

Sursa citată a explicat că dacă United reușește să termine campionatul pe loc de Ligă (4 sau 5, în funcție de coeficientul UEFA), iar Nice se califică și ea tot pentru Ligă, dar ocupă o poziție mai sus în Ligue 1 decât o face Manchester în Premier League, atunci echipa franceză e admisă în competiția de elită. La egalitate de locuri, are prioritate formația care aparține federației cu coeficient UEFA superior.

Discuția rămâne valabilă dacă Man. United și Nice se luptă pentru accesul în Europa League sau Conference League. Pentru clubul de pe Old Trafford s-ar putea întâmpla o catastrofă (out din Europa) dacă clubul francez obține o clasare de Conference League de pe un loc mai bun decât al lui United în Premier.

Cel mai accesibil traseu pentru Manchester United ar fi prin FA Cup

Cel mai accesibil traseu spre Europa League ar fi ca "Diavolii Roșii" să ia FA Cup (trecând de Coventry în semifinale și apoi de învingătoarea din duelul Manchester City - Chelsea). Această variantă are nevoie însă de calificarea lui Nice în Liga Campionilor (adică să fie pe 3 în Ligue 1) sau de ocuparea unei poziții care s-o ducă pe Nice în Conference League.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

A învins vicecampioana lumii și federația vrea să-i prelungească angajamentul. „Depinde de ofertă, nu este obligatoriu să accept”
GERMANIA
A învins vicecampioana lumii și federația vrea să-i prelungească angajamentul. „Depinde de ofertă, nu este obligatoriu să accept”
Vinicius, impresionat pe Wembley: „E cel mai bun fundaș pe care l-am întâlnit”
ANGLIA - BRAZILIA 0-1
Vinicius, impresionat pe Wembley: „E cel mai bun fundaș pe care l-am întâlnit”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
Ubi_Mortus
Ubi_Mortus  •  25 Martie 2024, 15:51
Postat de flipendo pe 25 Martie 2024, 15:24

Și de ce n-ar fi invers? Adică Nice să nu aibă voie să participe în cupa europeană în care s-a calificat United?

De-asta: "Sursa citată a explicat că dacă United reușește să termine campionatul pe loc de Ligă (4 sau 5, în funcție de coeficientul UEFA), iar Nice se califică și ea tot pentru Ligă, dar ocupă o poziție mai sus în Ligue 1 decât o face Manchester în Premier League, atunci echipa franceză e admisă în competiția de elită. La egalitate de locuri, are prioritate formația care aparține federației cu coeficient UEFA superior." Sursa fiind regulamentele UEFA.

flipendo
flipendo  •  25 Martie 2024, 15:24

Și de ce n-ar fi invers? Adică Nice să nu aibă voie să participe în cupa europeană în care s-a calificat United?

Tzunnny
Tzunnny  •  25 Martie 2024, 14:35
Postat de electronistul pe 25 Martie 2024, 13:44

Bai Scorpie ,te ai nascut vedeta si mori speranta in gazetarie Nu aveai c0e sa scrii astazi si ce ai zis sa scrii despre Manchester United .Dar pana la Man U ce0 fac0i prapaditule cu Man City ca au aceasi patronat cu Girona ,si dac0a te uiti Girona este pe 2 si Man C)ity este pe 3 si ca ele sunt multe echipe ***

Mda, legile se aplica doar pt unii sau cum?! Faceti un articol cum trebuie cu toate cluburile in aceasta situatie. Iti dai seama, unii pe dincolo au mai multe cluburi dar la noi nu vine nici draq sa investeasca, nici macar un arabete asa mai de capul lui spawnat recent.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează