INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FARUL

S-a stins Momcilo Vukotic, fostul antrenor al Farului din finala Intertoto cu Auxerre și legendă a lui Partizan Belgrad

Momcilo Vukotic// Foto: Imago
Momcilo Vukotic// Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 decembrie 2021 11:52 / Actualizat sambata, 04 decembrie 2021 12:43

Momcilo Vukotic, fost antrenor la Farul Constanța și legendă a lui Partizan Belgrad, a încetat din viață, la vârsta de 71 de ani.

Farul Constanța a anunțat azi vestea despre fostul său antrenor și unul dintre cei mai mari jucători din istoria clubului Partizan.

Rămas bun, Momcilo Vukotic !
 
Farul Constanța anunță cu tristețe trecerea în neființă a fostului antrenor sârb Momcilo Vukotic, la vârsta de 71 de ani. Acesta a pregătit echipa noastră în anul 2006, reușind să obțină calificarea în finala Cupei Intertoto și în semifinalele Cupei României. În cariera de jucător evoluase de 791 de ori pentru Fudbalski klub Partizan Belgrad ! 

- Comunicat Farul Constanța

Momcilo Vukotic a activat în ultima perioadă ca scouter pentru federația sârbă. 

Momcilo Vukotic, antrenorul Farului la 2-4 cu Auxerre

Pe 22 iulie 2006, Farul antrenată la acea vreme de Vukotic a pierdut cu Auxerre în finala Cupei Intertoto. După 1-4 în tur, constănțenii au învins în retur, scor 1-0, prin golul lui Dinu Todoran.

Din echipa de atunci a Farului făceau parte fotbaliști precum Iulian Apostol, Dinu Todoran, Florin Lungu sau Mihai Guriță. La Auxerre evoluau jucători cu renume precum Kaboul, Bacary Sagna, Benoit Cheyrou, Luigi Pieroni sau Daniel Niculae.

Momcilo Vukotic, o legendă a lui Partizan Belgrad

S-a stins Momcilo Vukotic, fostul antrenor al Farului din finala Intertoto cu Auxerre și legendă a lui Partizan Belgrad
Momcilo Vukotic// Foto: Imago

Fostul mare mijlocaș ofensiv a strâns nu mai puțin de 791 de meciuri în tricoul lui Partizan Belgrad, timp în care a marcat 339 de goluri.

Până în urmă cu 2 ani, Vukotic a deținut recordul de prezențe pentru echipa sârbă, când a fost depășit de Sasa Ilic. De asemenea, Vukotic este si al 4-lea golgeter all time din istoria lui Partizan.

Vukotic a debutat pentru naționala Serbiei, în 1972, când a reușit să marcheze într-un amical pierdut de Iugoslavia în fața Italiei, scor 1-3. Fostul mijlocaș a adunat 14 selecții, marcând 4 goluri. 

Între anii 2012 și 2016, el a fost managerul academiei Partizan, unde au apărut jucători importanți precum Lazar Markovic, Aleksandar Mitrovici, Andrija Zivkovic sau Dušan Vlahovic, actualul golgeter din Serie A, care a plecat acum 3 ani de la Partizan.

Citește și:

Poli Timișoara, centenar tumultuos » „Înainte de '89, trebuia să fii ori cu Dinamo, ori cu Steaua. Poli a refuzat prostituția sportivă”

Antrenament anulat, ședință de urgență! » Ce urmează astăzi la Dinamo, după rușinea cu Clinceni

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
124864391762775
Doru Ungureanu  •  04 Decembrie 2021, 20:10

Să-i fie țărâna ușoară...

godot
godot  •  04 Decembrie 2021, 14:03

Dumnezeu sa-l odihneasca. Si-a facut treaba cu profesionalism si multa decenta la Farul.

229276002388023
Gemil Osman  •  04 Decembrie 2021, 13:28

Un mare antrenor din epoca de aur a Farului, adevăratului Farul.Odihneste -te în pace .

Vezi toate comentariile (3)
Comentează