INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Analiză GSP Secretul lui Napoli! Tare și cu echipele mici » Decisivi cu rezervele

Secretul lui Napoli! Tare și cu echipele mici, Foto: Imago Images
Secretul lui Napoli! Tare și cu echipele mici, Foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 10 noiembrie 2022 14:56 / Actualizat joi, 10 noiembrie 2022 14:56

Napoli a suferit cu Empoli (2-0), în etapa #14, dar s-a desprins la opt puncte la șefia Seriei A.

Titlul se câștigă în meciurile cu echipele mici, e una dintre axiomele la modă din fotbal, care poate fi aplicată foarte bine și liderului din Serie A. După ceva mai bine de o treime din campionatul de poveste, Napoli a arătat că nu e de glumit cu trupa lui Spalletti. 

Jandarmeria, comunicat oficial după protestul fanilor de la CSA Steaua și Rapid » Explicațiile autorităților + Meciurile considerate cu grad ridicat de risc
JANDARMERIE
Jandarmeria, comunicat oficial după protestul fanilor de la CSA Steaua și Rapid » Explicațiile autorităților + Meciurile considerate cu grad ridicat de risc

Secretul lui Napoli. Tare și cu echipele mici. Decisivi cu rezervele

Tifosii din orașul de lângă Vezuviu visează deja la scudetto, diferența față de urmăritoare fiind uriașă în 14 etape. Opt puncte față de campioana Milan și departe și de tandemul Lazio - Atalanta. 

E unica neînvinsă (în Top 5 campionate doar PSG se mai poate lăuda cu așa ceva) și a demonstrat că s-a maturizat și nu o mai dă în bară cu echipele considerate de bătut. Așa a fost cu Empoli marți (2-0), o victorie muncită, meritată, deși conturată în repriza secundă. 

Nimeni nu scapă de Napoli

Sassuolo, Bologna, Cremonese și Spezia sunt exemplele care întăresc regula și cu care, în trecutul apropiat, obișnuia să se împiedice. Nici formațiile cu aspirații europene nu le-au scăpat azzurrilor, Lazio, Milan, Roma și Atalanta nereușind să încetineasă ritmul de Freccia Rossa al napoletanilor

Și nici Udinese, până de curând o revelație a startului de sezon, nu are argumente s-o facă, în ultima etapă înaintea pauzei pentru CM. Ba chiar și-a permis să-l menajeze iarăși pe Kvaratskhelia, al doilea marcator, după vârful de careu Osimhen. 

Rezervele au punctat de 9 ori la Napoli

La Napoli, toată lumea are un rol important. Rezervele au punctat de nouă ori, mai mult decât la orice altă echipă din Top 5 campionate ale Europei. 

Trei dintre reușite îi aparțin lui Lozano, capitol la care doar Openda (Lens) îl întrece în Ligue 1 cu 4 goluri venite de pe bancă. În plus, numai 5 jucători va avea plecați la CM.

„Napoli și-a schimbat mentalitatea și încântă și Europa. Golurile vin din toate compartimentele și acum are 22 de jucători de calitate ce pot face oricând diferența”, scrie Sportmediaset. 

10 victoriieste seria câștigătoare pe care Napoli a reușit-o în actuala Serie A, începută după remiza acasă cu Lecce (1-1). E a treia oară în istoria clubului cu o asemenea secvență

VIDEO. Rezumatul meciului Napoli - Empoli (2-0)

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Mourinho a intrat furios în vestiarul Romei și l-a anunțat scurt: „I-am spus să își caute echipă!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
kingme
kingme  •  10 Noiembrie 2022, 16:51

Ca si Napoli a lu Mititelu

dinamo100
dinamo100  •  10 Noiembrie 2022, 15:40

E clar, Napoli e intr-o forma excelenta! Meritul principal ii apartine lui Spaletti!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează