INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SAMPDORIA - NAPOLI 0-4

Irezistibila Napoli! Va lua titlul după 32 de ani? Nici Maradona n-a reușit într-o situație similară

Irezistibila Napoli! Va lua titlul după 32 de ani? // sursa foto: Imago
Irezistibila Napoli! Va lua titlul după 32 de ani? // sursa foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 24 septembrie 2021 11:11 / Actualizat vineri, 24 septembrie 2021 12:12

Napoli face orașul să viseze la al treilea titlu în Serie A, primul după era Maradona. Dar azzurrii au mai avut de două ori în trecut cinci victorii în primele cinci etape și atunci n-au fost campioni.

Napoli e cea mai în formă echipă a Italiei. Singura cu cinci victorii și maximum de puncte în acest start de campionat, irezistibilă pe teren, venind după două meciuri câștigate în deplasare cu un identic 4-0 la Udine și Genova, contra Sampdoriei.

Napoli e peste rivalele din Lombardia

Are cea mai rezistentă apărare (două goluri primite, la fel ca Milan) și al doilea cel mai performant atac (14 reușite, doar Inter are mai multe, 18), dar echipa lui Luciano Spalletti (revenit în acțiune după doi ani de pauză) e peste rivalele din capitala Lombardiei în clasament.

Lângă Vezuviu, mulți visează la al treilea titlu, primul după 32 de ani, primul de la era Maradona. Dar statistica arată că, în trecut, napolitanii au mai avut un început similar de sezon. Și n-au profitat. În acei ani, n-au fost campioni.

Nici Maradona, nici super squadra lui Sarri

1987-1988. După performanța istorică a lui Diego, în stagiunea precedentă, președintele Ferlaino l-a adus pe „San Paolo” și pe Careca (El Pibe de Oro și brazilianul au fost numărul 1 și numărul 2 în topul golgeterilor în acel an). Azzurrii, tot cu Ottavio Bianchi antrenor, au demarat furibund, cinci succese în cinci etape. N-au putut păstra ritmul. Cele trei egaluri din următoarele cinci runde le-au tăiat elanul. Au încheiat Serie A pe 2, la trei puncte în spatele Milanului.

2017-2018. Fix trei decenii mai târziu, Napoli a avut o formație și mai frumoasă decât acum. Maurizio Sarri pe bancă, iar de la mijloc în sus squadra lua foc: Allan - Jorginho - Hamsik în linia mediană, Callejon - Mertens - Insigne în atac. Cu ei, cu duetul Albiol - Koulibaly în centrul apărării și cu Pepe Reina în poartă (Chiricheș a prins în acea stagiune doar 7 meciuri în campionat), albaștrii au câștigat opt partide la rând, în șapte marcând minimum trei goluri. 

Golaverajul în acel moment? 26-4! Întâiul egal, 0-0 cu Inter, în etapa a 9-a. Nu au pierdut până pe 1 decembrie, la 0-1 cu Juventus. Nici atunci n-au fost campioni. Tot locul 2 la sfârșit, la patru puncte de Juve.

Trei jucători importanți pleacă la Cupa Africii

Deși orașul e în sărbătoare, Spalletti nu-și face nici planuri, nici iluzii. „Pentru a ajunge în Champions League, media de puncte e 80-85, ne mai lipsesc 72”, avertizează antrenorul în vârstă de 62 de ani. „Deocamdată, vrem doar să jucăm bine și să învingem, fără presiunea primului loc. Pentru a rămâne în frunte trebuie să câștigăm cât mai multe meciuri”. Nu se gândește încă la titlu. Mai sunt 33 de etape de jucat!

Tehnicianul știe că, la începutul anului viitor, îl mai așteaptă o problemă. În ianuarie, va rămâne fără trei jucători importanți: Koulibaly (Senegal), Anguissa (Camerun) și Osimhen (Nigeria) vor pleca la Cupa Africii. Dintr-o dată, Spalletti nu va mai avea „coloana” lui Napoli. Va găsi o soluție?

10 marcatoriare Napoli în campionat (ultimul e polonezul Zieliński); doar Inter Milano are mai mulți (11)

5 goluria înscris Osimhen în ultimele 3 meciuri, golgeterul echipei în toate competițiile (3 reușite în Serie A)

VIDEO Poveste colosală spusă de Ovidiu Ioanițoaia: „Era unu' care trăgea cu tunul, că dăduse Napoli gol”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Barcelona a transferat un jucător antrenat de Dan Petrescu! Clauză-gigant

Reacţia fiului lui Cristiano Ronaldo când l-a văzut pe Messi: „A fost un moment foarte amuzant”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
dora
dora  •  24 Septembrie 2021, 13:43

Desi mi-as dori, nu prea cred ca se va intampla minunea...

reteleanu
reteleanu  •  24 Septembrie 2021, 12:43

spalletti e "de vina". un antrenor exceptional (mult peste supraevaluatul sarri). nu pot sa spun nimic, nici bun, nici rau de jucatori; fotbalisti decenti. mi se pare o ciudatenie un mijloc napoletan fara un decar autentic (tinand cont ca elmas, cel mai prieten ccu mingea de acolo, nu e tot timpul titular).

Vezi toate comentariile (2)
Comentează