INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Napoli are punctaj maxium în Serie A și visează la titlu după 32 de ani: ”Suntem o bandă de prieteni”

Articol de - Publicat luni, 18 octombrie 2021 13:43 / Actualizat luni, 18 octombrie 2021 15:18

Luciano Spalletti, 62 de ani, a legat al optulea succes la Napoli în campionat, 1-0 cu Torino, egalând recordul lui Maurizio Sarri de-acum patru sezoane. Și liderul Seriei A își păstrează punctajul maxim.

Liderul Seriei A continuă să își înșire victimele și să alimenteze speranțele de mărire ale tifosilor, într-un scudetto așteptat de pe vremea lui Maradona, în ediția 1989-'90. Nici Torino nu i-a rezistat ieri, predându-se în fața lui Napoli (0-1). A opta victorie din opt etape pentru azzurri, record egalat al clubului!

Doar cu Maurizio Sarri în 2017-2018 a mai avut un start atât de impresionant. Încă două și noul antrenor Luciano Spalletti va ajunge și la performanța de top în Italia, deținută de Rudi Garcia din 2013-2014, la conducerea lui AS Roma.

Luciano Spalletti: "Tifosii noștri merită"

„Acum toată lumea se așteaptă să câștigăm mereu, dar nu e ușor. Echipa a crescut ca mentalitate, personalitate și compactețe. Avem forță și un alt spirit. Vrem să propunem și un fotbal de calitate și să rămânem la acest nivel. Suntem o bandă de prieteni și ne dorim să oferim bucurie publicului nostru atât de pasionat, pentru că merită", a declarat tehnicianul de 62 de ani. 

Napoli este singura formație din Top 5 campionate ale Europei cu punctaj maxim și etapa viitoare vine „Derby del Sole", pe Olimpico, împotriva Romei!

Napoli, defensivă beton

Spalletti și-a construit seria pornind de la defensivă, cea mai ermetică din Serie A, cu doar trei goluri încasate. Are și cel mai bun golaveraj din campionat (+16), deși cu Torino a învins la limită. Lorenzo Insigne a ratat din nou un penalty, al treilea din cinci executate în actuala stagiune (alt record în elita Europei)! 

Dar a intervenit salvatorul Osimhen, uriașul nigerian de 1,90 m care are cinci goluri în Serie A și trei în Europa League în acest sezon, toate înscrise în ultima lună!

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Doi jucători aleși MVP la un meci din Premier League după ce l-au salvat pe fanul care suferise un infarct în tribună

ATENȚIE, IMAGINI DURE Violență extremă la derby-ul Slovaciei » Ultrașii s-au bătut cu sălbăticie! Loviți până n-au mai mișcat!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează