INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EURO U21

VIDEO Nebunie în Georgia! Peste 50.000 de suporteri sunt așteptați la duelul din „sferturile” Euro U21

Articol de - Publicat miercuri, 28 iunie 2023 14:26 / Actualizat miercuri, 28 iunie 2023 14:59

Debutantă la Euro U21, gazdă alături de România, Georgia a câștigat neînvinsă grupa A, iar meciul din „sferturi” a fost mutat pe arena națională datorită cererii uriașe de bilete. Vor fi peste 50.000 de spectatori, al treilea record istoric la turneul de „tineret”, toate reușite de gruzini. Zuriko Devitashvili, declarat jucătorul meciului cu Olanda, a declarat: „Vrem să învingem și în sferturi”.

Georgia e cuprinsă de entuziasm. La prima participare la Euro U21, echipa lui Ramaz Svanadze s-a calificat în „sferturi”, o performanță pe care nicio altă țară gazdă nu a mai reușit-o în ultimii 14 ani, de la Suedia, în 2009.

Georgia, de la 24.000 la 43.000 de spectatori!

Roș-albii au încheiat pe primul loc grupa A, una dificilă, neînvinși, cu o victorie și două egaluri, 2-0 cu Portugalia, 2-2 cu Belgia (de la 0-2 la pauză) și 1-1 cu Olanda. În timp ce România, cealaltă gazdă, nu a marcat nici măcar un gol, terminând ultima seria B.

De la un meci la altul, gruzinii au atras și mai mulți spectatori pe arena națională, „Boris Paichadze":

  • 24.447 la prima întâlnire.
  • 41.887 la a doua.
  • 43.043 la a treia!

Ultimele două cifre au fost recorduri de asistență în istoria turneului final U21. Și se pregătește al treilea record!

Revelația Georgia, opusul României! Secretele ascensiunii unei echipe incredibile la debutul la Euro U21
EURO U21
Revelația Georgia, opusul României! Secretele ascensiunii unei echipe incredibile la debutul la Euro U21

Georgia, meci cu casa închisă în „sferturi”?

Văzând cât de mare este interesul fanilor georgieni pentru formația lor, cât de mare este cererea de bilete, federația de la Tbilisi a anunțat că va muta partida din „sferturi”, programată inițial pe stadionul „Mikheil Meskhi” (capacitate de 27.000 de locuri), pe „Boris Paichadze” (54.000).

Se anunță o confruntare cu casa închisă pe 1 iulie. Peste 50.000 de suporteri, al treilea record all-time în trei meciuri succesive la Euro U21 datorită Georgiei!

Asta voiam și noi! Georgia e în sferturi la Euro 2023 » Câștigă NEÎNVINSĂ grupa cu Portugalia, Olanda și Belgia
EURO 2023
Asta voiam și noi! Georgia e în sferturi la Euro 2023 » Câștigă NEÎNVINSĂ grupa cu Portugalia, Olanda și Belgia

Zuriko Davitashvili, golul turneului!

Zuriko Davitashvili, 22 de ani, coleg cu Alexi Pitu sezonul trecut, împrumutat de Dinamo Batumi la Bordeaux, a fost primul georgian ales MVP la un meci de Euro. „A demonstrat excelente calități în driblingul unu-la-unu, o permanentă amenințare în tranziții și a muncit mult”, l-a caracterizat comisia tehnică UEFA.

Peste toate, mijlocașul ofensiv a înscris un gol superb, care candidează la reușita întrecerii. A primit mingea la 40 de metri de poarta adversă, aproape de tușă, și, dintr-o dată, a accelerat ca un TGV, sprintând printre toți olandezii, uluiți de curajul și de formidabilul său control al balonului. A finalizat din mijlocul careului, cu un șut la colț.

Zuriko Davitashvili: „Fanii merită locul 1”

„Am avut o grupă extrem de grea și puțini credeau că ne vom califica. Am crezut în noi încă de la început”, a declarat Davitashvili. „Acum, vrem doar să uităm ce s-a întâmplat, vrem mai mult, vrem să învingem și în sferturi”. Le-a mulțumit fanilor: „Ei merită clar locul 1”. Zuriko e deja important la naționala mare, cu 26 de selecții și 4 goluri.

Selecționerul Svanadze a vorbit și el despre suporteri: „Sunt unici, datorită lor am realizat această performanță istorică. Lucrez de cinci ani cu această generație și georgienii se pot baza pe băieți”. 

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Napoli insistă pentru Radu Drăgușin! » Care e planul campioanei Italiei și de ce depinde transferul

Răzvan Marin, cedat definitiv » Suma de transfer este de 5 milioane de euro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
adrian.7
adrian.7  •  28 Iunie 2023, 17:17

Domnul Jumătate, Theo, vechi corifeu la GSP a realizat un articol deosebit despre Georgia dar a păstrat secret ce este mai important: cu cine vor juca în sferturi gruzinii

Vezi toate comentariile (1)
Comentează