INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  NEWCASTLE - MANCHESTER UNITED 1-1

VIDEO + FOTO Newcastle și Manchester United, egal spectaculos în Premier League » De Gea, „înger” pentru „diavoli”

Faza golului: Maguire a fost depășit cu ușurință de Saint-Maximin, care a marcat un gol spectaculos, de la 14 metri // FOTO:Guliver/GettyImages +17   FOTO
Faza golului: Maguire a fost depășit cu ușurință de Saint-Maximin, care a marcat un gol spectaculos, de la 14 metri // FOTO:Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat luni, 27 decembrie 2021 22:13 / Actualizat marti, 28 decembrie 2021 00:20

Newcastle și Manchester United au terminat la egalitate, 1-1, în fața a 52.000 de oameni veniți pe St James' Park, într-un meci din etapa a 19-a din Premier League.

Cele două formații au oferit un meci spectaculos, cu ocazii la ambele porți și cu dueluri tari.

Meciul a început tare, iar gazdele au deschis scorul în minutul 7. Elevii lui Eddie Howe au recuperat mingea la 40 de metri, după o gafă a lui Varane, iar balonul a ajuns la Saint-Maximin. Francezul a intrat în careu, a profitat de marcajul larg al lui Harry Maguire și l-a depășit cu ușurință pe fundaș. L-a executat din cădere pe De Gea, în plasa laterală. 

VIDEO Saint-Maximin, supergol în Newcastle - Manchester United

United, cu un Cristiano Ronaldo apatic, surprins mai mult în ofsaid și avertizat cu galben după o intrare tare, nu s-a regăsit în prima repriză și nu a reușit să pună în pericol poarta lui Newcastle, care se putea desprinde în minutul 23, când „bomba” lui Shelvey a fost respinsă de David De Gea.

Accidentarea „nouarului” gazdelor, Callum Wilson, înaintea pauzei, a răsturnat însă ostilitățile la ieșirea de la cabine. Eddie Howe a preferat să se retragă pe două linii și să mizeze exclusiv pe contraatac, cu Saint Maximin singurul trimis în avanposturi. Fără un atacant de meserie care să-i țină ocupați pe stoperii lui United, Newcastle a intrat sub asediu.

+13 FOTO

Cavani decisiv pentru Manchester United

După ocazia lui Rashford, a intrat în scenă Cavani. Introdus la pauză, uruguayanul a fost omul de gol al lui United. Atacantul  a adus egalarea în minutul 74, din a doua încercare, după ce a primit o minge în careu.

VIDEO Cavani a salvat-o pe Manchester United în meciul cu Newcastle

Newcastle s-a trezit din pumni abia în final. Gazdele au avut două ocazii uriașe în minutul 89. Murphy a șutat de la marginea careului, dar mingea a lovit bara. Ulterior, balonul a ajuns la Almiron, care a tras excelent de la 20 de metri, dar De Gea a avut o intervenție miraculoasă și a scos balonul din vinclu.

Cu 17 partide jucate, Manchester United este pe locul 7, cu 28 de puncte, la un punct de Tottenham (29). De partea cealaltă, Newcastle continuă să fie într-o situație dramatică în clasament: are 11 puncte și este pe 19, loc retrogradabil, la două puncte de Watford, locul 17, primul care asigură salvarea. „Coțofenele” au însă 3 meciuri în plus disputate.

FINAL » Newcastle – Manchester United 1-1

Newcastle – Manchester United, echipe de start:

Newcastle: Dubravka – Krafth, Schar, Lascelles, Manquillo – Fraser, S. Longstaff, Shelvey, Saint-Maximin – Joelinton – Wilson
Rezerve: Gillespie, Woodman, White, Murphy, Hendrick, Almiron, Gayle, Anderson
Antrenor: Eddie Howe

Manchester United: De Gea – Dalot, Varane, Maguire, Telles – McTominay, Fred, Fernandes – Rashford, Greenwood, Cristiano Ronaldo
Rezerve: Henderson, Cavani, Elanga, Jones, Matic, Sancho, Shaw, Van de Beek, Wan-Bissaka
Antrenor: Ralf Rangnick

Lewandowski a ratat și titlul de „Fotbalistul anului 2021” la Globe Soccer Awards » 9 premii decernate la Dubai

Campionatul preferat de Erling Haaland » Unde i-a cerut impresarului să-l transfere

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
fibra
fibra  •  28 Decembrie 2021, 10:03

Fotbalist la superlativ Saint-Maximin. De Gea ca in cele mai bune lui vremuri i-a salvat pe M.U de la o infrangere grea.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează