INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

2 pase de gol în fața campioanei Angliei și deja se propune la națională + Ce a zis Alan Shearer despre noua senzație a lui Newcastle

3 pase de gol în fața campioanei Angliei și deja se propune la națională! Ce a Alan Shearer despre noua senzație a celor de la Newcastle
3 pase de gol în fața campioanei Angliei și deja se propune la națională! Ce a Alan Shearer despre noua senzație a celor de la Newcastle

Articol de GSP - Publicat luni, 22 august 2022 18:52 / Actualizat luni, 22 august 2022 22:13

Alan Shearer, legenda „coțofenelor” și cel mai bun marcator din istoria Premier League (260 de reușite), a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Newcastle

„Pot fi cea mai bună echipă din afara «Big 6»>! Locul 7 ți-ar asigura participarea în următorul sezon de UEFA Conference League”, a declarat acesta pentru BBC Sport.

Formația lui Eddie Howe a întrebuințat-o serios pe Manchester City, dar s-a văzut egalată în repriza secundă. Newcastle conducea la un moment dat cu scorul de 3-1, prin execuția memorabilă, din lovitură liberă, a fundașului Kieran Trippier.

Cu 5 puncte după primele 3 etape, ocupă a 5-a poziție în clasament, astfel că noul manager obține un număr record de 14 victorii, 49 de puncte în 30 de meciuri, de când a ajuns pe St. James’ Park, în luna noiembrie a anului trecut.

Shearer a avut și un remarcat: Allan Saint-Maximin, francezul în vârstă de 25 de ani, a contabilizat două assist-uri în fața campioanei! 

„L-a năucit pe Kyle Walker! Cred că avea șosetele pe dos la final de meci, nu am mai văzut pe cineva să îl depășească cu asemenea lejeritate. Saint-Maximin are, cu siguranță, această abilitate” a spus Shearer.

La final, atacantul a fost declarat „Omul meciului”, trofeu înmânat chiar de către colegul său, Trippier.

Mai mult decât atât, Saint-Maximin s-a asigurat că îi transmite un mesaj și lui Didier Deschamps, selecționerul naționalei Franței, în vederea convocărilor:

„Sper că știa pe ce canal este meciul!”, a râs el. Ulterior, într-o postare pe contul de Twitter, a oferit precizări suplimentare: „Sunt conștient că echipa națională reprezintă cel mai înalt nivel posibil și că e nevoie de mult mai mult, pentru că există deja concurență în compartimentul ofensiv; dar voi continua să fac tot ce ține de mine pentru a ajunge acolo într-o bună zi!”.

Între timp, Allan Saint-Maximin și Newcastle își pot continua evoluțiile în etapa următoare, în deplasare, pe terenul celor de la Wolverhampton.

VIDEO Rezumatul meciului Newcastle - Manchester City 3-3

Harry Maguire nu joacă în derby-ul Angliei, cu Liverpool
anglia
Harry Maguire nu joacă în derby-ul Angliei, cu Liverpool
Prima înfrângere, primele tensiuni la Atletico! Un jucător crescut de Real Madrid a sărit la bătaie cu fanii
spania
Prima înfrângere, primele tensiuni la Atletico! Un jucător crescut de Real Madrid a sărit la bătaie cu fanii

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
fibra
fibra  •  23 August 2022, 07:40

Un fotbalist spectaculos are dribling in mare viteza,sut puternic,viziunea jocului.Foarte bun.

martin149
martin149  •  22 August 2022, 22:02

Articolul e plin de greşeli. Nici măcar titlul n-a scăpat. Dacă meciul s-a încheiat 3-3, cum a reuşit Saint-Maximin să ofere trei pase de gol în condiţiile în care una dintre reuşite, cea a lui Trippier, a venit din lovitură liberă? De asemenea, cum de a oferit patru (!) pase decisive în acest debut de sezon, şi, culmea!, toate pentru Callum Wilson în condiţiile în care jucătorul în cauză a marcat două goluri în trei partide?!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează