INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

OFICIAL S-a născut un nou colos în Premier League » Clubul a fost cumpărat astăzi, iar prințul moștenitor al Arabiei Saudite are obiective mărețe

Mohammed bin Salman, prințul moștenitor al Arabiei Saudite, este omul din spatele companiei care a preluat Newcastle.
Mohammed bin Salman, prințul moștenitor al Arabiei Saudite, este omul din spatele companiei care a preluat Newcastle.

Articol de GSP - Publicat joi, 07 octombrie 2021 20:16 / Actualizat joi, 07 octombrie 2021 20:41

Clubul Newcastle a fost cumpărat de un grup de firme cu afaceri în zona arabă. Principalul investitor va fi Fondul Public de Investiții al Arabiei Saudite, aflat sub influența prințului moștenitor Mohammed bin Salman.

Mike Ashley, cel mai contestat șef din Premier League, a reușit să o vândă în sfârșit pe Newcastle, după 14 ani. Afacerea blocată în 2020 de forurile fotbalistice din Anglia a fost oficializată astăzi. Anunțul a fost făcut pe site-ul oficial al clubului, iar suma tranzacției se situează în jurul a 300 de milioane de lire sterline.

Mike Ashley a vândut-o pe Newcastle

„Un grup de investiții condus de Public Investment Fund și din care mai fac parte PCP Capital Partners și RB Sports & Media a finalizat procesul de cumpărare al clubului Newcastle. Toate actele au fost semnate astăzi, 7 octombrie 2021, cu aprobarea Premier League. 

Yasir Al-Rumayyan, Guvernatorul PIF, va fi conducător non-executiv al clubului. Amanda Staveley, directorul executiv al PCP Capital Partners, va face parte din conducere. ȘI Jame Reuben va fi director în cadrul clubului”, se arată în comunicatul emis de Newcastle. 

Este o investiție pe termen lung. Suntem nerăbdători să trecem la treabă. Ambițiile noastre sunt în concordanță cu cele ale fanilor - construirea unei echipe care să se lupte regulat pentru trofee și să aducă faimă în întreaga lume 
Amanda Stavely

Cine sunt noii șefi ai lui Newcastle

Al-Rumayyan, noul șef al lui Newcastle, este directorul PIF, o entitate aflată sub influența lui Mohamed bin Salman, prințul moștenitor al Arabiei Saudite.

1,4 trilioane de dolarieste cifra astronomică la care e evaluată averea familiei regale a prințului moștenitor Mohammed bin Salman

Salman a negociat în 2019 cumpărarea lui Manchester United, pentru care a oferit 3,8 miliarde de lire, însă a fost refuzat de patronii americani. Este recunoscut pentru achizițiile care depășesc domeniul fantasticului: yacht de 500 de milioane de dolari, un castel în Franța de 300 de milioane sau un tablou semnat de Da Vinci, pentru care a plătit 450 de milioane.

Citește și alte știri din fotbalul european: 

Încă un scandal în Anglia: jucător din Premier League luat în cătușe din bar!

RECORD! Datoria Barcelonei, făcută publică: „Acum înțelegeți de ce am vrut în Super Ligă?!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (21)
hashtag_truth
hashtag_truth  •  09 Octombrie 2021, 04:34

*** ???? Bate soarele rau la VIP ??????????

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cri5ti
cri5ti  •  08 Octombrie 2021, 14:39
Postat de carol_k pe 08 Octombrie 2021, 11:09

De asta țin eu cu Liverpool. Este un club normal, cu cei mai dedicați suporteri, fără aspirații către prinți, șeici, petrodolari șamd (YNWA)

după avatar tu ții cu FC Talpan.... și apropo.. tu vb de etica petrodolarilor.. când voi tocați banii romanilor și banii armatei??? baga capul rapid ca struțul în pământ.. ca nu te încadrezi în parametrii de dat sfaturi despre etica

2842972416033478
Adrian Floricescu  •  08 Octombrie 2021, 12:57
Postat de carol_k pe 08 Octombrie 2021, 11:09

De asta țin eu cu Liverpool. Este un club normal, cu cei mai dedicați suporteri, fără aspirații către prinți, șeici, petrodolari șamd (YNWA)

Si Liverpool nu investeste in fiecare an sute de milioane de euro ca alte cluburi.In ultimii 5 ani Liverpool e pe minus la cheltuieli nete pe transferuri cu 150 milioane de euro,comparativ cu City sau United care sunt pe minus cu 600 de milioane de euro.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează