INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

RECORD! Datoria Barcelonei, făcută publică: „Acum înțelegeți de ce am vrut în Super Ligă?!”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 octombrie 2021 20:32 / Actualizat miercuri, 06 octombrie 2021 20:59

Barcelona a înregistrat pierderi record în sezonul trecut, în valoare de 481 de milioane de euro!

Potrivit Sky Sports, veniturile catalanilor au scăzut în ultima stagiune cu 26%, clubul considerând criza COVID-19 drept principala cauză.

Barcelona, un fiasco financiar

Imediat după ce a devenit președintele clubului, Laporta a dezvăluit că Barcelona se confruntă cu datorii în valoare de 1,4 miliarde de euro.

Față de sezonul 2019/20, Barcelona a înregistrat venituri mai scăzute cu 224 milioane de euro. Catalanii susțin că 181 de milioane au fost pierdute din cauza incapacității de a deschide stadionul, dar și pentru că au fost forțați să oprească alte activități comerciale în contextul pandemiei.

În acest timp, cheltuielile au crescut cu 19%, până la 1.4 miliarde de euro, o datorie record pentru Barcelona! Veniturile din transferuri au reprezentat doar 56 de milioane, o scădere de 92 milioane în comparație cu sezonul trecut.

CEO-ul Barcelonei a declarat că echipa a sprijinit Super Liga Europei pentru a impune controale financiare mai stricte asupra echipelor, întrucât era nemulțumit de modul în care UEFA aplica legea fair-play-ului financiar.

De altfel, Barca a fost obligată să își reducă masa salarială în această vară din cauza reglementărilor financiare mult mai stricte din La Liga. Le-a fost alocat un buget maxim de 98 milioane de euro pentru acest sezon, o scădere uriașă față de campania precedentă - 347 milioane.

Pentru noi, Super Liga era o alternativă la haosul din jurul fair-play-ului financiar. UEFA permite echipelor să investească tot mai mulți bani, iar cheltuielile devin uriașe. Alături de La Liga, credem într-un model mai durabil. Dacă UEFA continuă să meargă pe această cale, va favoriza cluburile de stat (n.r. - Manchester City, PSG), în timp ce Barcelona va avea de suferit
Ferran Reverter, CEO Barcelona

Rezumatul meciului Atletico Madrid - Barcelona 2-0

Citește mai multe știri despre Barcelona:

Anunțul care aruncă în aer Barcelona: „Messi putea să rămână! Laporta a fost întors de Florentino Perez”

Nervi și certuri la Barcelona după primul gol marcat de Atletico! Contre între Pique și Busquets + pe cine a găsit vinovat Koeman

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (41)
rav410wrc
rav410wrc  •  07 Octombrie 2021, 22:38

"Saracii" Barca ... Mi-e teama ca vor veni jucatorii cu sandwich-uri, puse de parinti, la pachet :)

flosud97
flosud97  •  07 Octombrie 2021, 15:07
Postat de dinamo100 pe 07 Octombrie 2021, 09:02

Credeti ca Barcelona este singurul club cu probleme de genul asta? Sumele vehiculate in ultimii ani pe transferuri si salarii nu pot fi acoperite din drepturi Tv, publicitate si vanzari de bilete. Sunt convins ca si Real are datorii mari, dar inca nu spune.

Te contrazic, Real este printre singur ele echipe care nu au cumparat jucatori de vre-o 2 sau 3 Ani si doar au vandut Real in acest moment este pe plus vreo 100 si ceva de milioane bine nu este mult pentru un club ça Real dar idéea este ça nu sunt pe minus,

dinamo100
dinamo100  •  07 Octombrie 2021, 09:02

Credeti ca Barcelona este singurul club cu probleme de genul asta? Sumele vehiculate in ultimii ani pe transferuri si salarii nu pot fi acoperite din drepturi Tv, publicitate si vanzari de bilete. Sunt convins ca si Real are datorii mari, dar inca nu spune.

Vezi toate comentariile (41)
Comentează