INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Un mare jucător francez, tackling violent la Neymar: „Sunt fericit că s-a accidentat. Nu-l mai suport”

Articol de - Publicat marti, 07 martie 2023 13:49 / Actualizat marti, 07 martie 2023 14:25

Neymar, victima unei leziuni grave la ligamentele gleznei drepte, nu va mai reveni în acest sezon, iar Christophe Dugarry (50 de ani), fost mare jucător francez, nu îl menajează. Spune că PSG e mai bună fără el și are dreptate.

Neymar, afară pentru multă vreme. Era de așteptat. Accidentarea suferită de brazilian pe 19 februarie, la 4-3 cu Lille, este gravă. Atacantul în vârstă de 31 de ani nu are doar o entorsă la glezna dreaptă, ci și o leziune la ligamente. 

Revine Cosmin Contra! Fostul selecționer, anunțat la noua echipă » Va avea un salariu impresionant!
Damac FC
Revine Cosmin Contra! Fostul selecționer, anunțat la noua echipă » Va avea un salariu impresionant!

Va fi operat la spitalul Aspetar din Doha, Qatar, și va fi indisponibil între trei și patru luni. Pentru el, sezonul e încheiat.

Christophe Dugarry: „Nu mai vreau să-l văd pe Neymar niciodată pe teren!”

Dacă reacția sa e cea pe care a dat-o la fiecare absență îndelungată, „Mă voi întoarce mai puternic”, în schimb, reacțiile celor din fotbalul francez sunt total opuse, mai ales a lui Christophe Dugarry, fost internațional francez, campion mondial și european, actual analist sportiv la televiziune.

Dugarry susține că lipsa lui Ney va fi benefică pentru PSG. Iar declarația lui e foarte aspră. 

„Sunt fericit pentru PSG că Neymar s-a accidentat. Antrenorul Galtier e incredibil de norocos. Această echipă e mult mai echilibrată cu cinci oameni în apărare, trei mijlocași și Mbappé și Messi. 

Până acum, nu putea controla meciurile, pentru că, atunci când pierdea mingea, trei oameni nu se apărau”, a afirmat Duga la RMC Sports, completând: „Nu mai pot să-l urmăresc pe Neymar. Nu-l mai suport. E dureros să-l vezi simulând, să-i vezi tot comportamentul. Nu mai vreau să-l văd niciodată pe teren”.

Mbappe și Messi, cifre mai bune fără Neymar

Fostul jucător chiar are dreptate. În ultimele două sezoane, din momentul în care Messi a sosit la Paris, performanța lui PSG e mai bună fără Neymar. Și campioana Franței e invincibilă doar cu duetul Mbappé-Messi în 15 partide!

Inclusiv individual, cei doi au rezultate mai bune:

  • Mbappe a evoluat în 26 de jocuri fără Ney, 15 alături de Messi, și a înscris 24 de goluri, 0,92 în medie pe meci (față de 0,9 cu brazilianul). Media assisturilor, 0,44 când nu e el, chiar 0,57 în duet cu Messi (față de 0,34).
  • Messi aproape și-a dublat media golurilor (de la 0,36 cu Neymar la 0,68 fără el). Și la pase decisive a crescut (0,45 - 0,56).

43 la sutădin totalul meciurilor (303) jucate de PSG din 2017 au fost ratate de Neymar în toate competițiile

Cu Neymar, PSG are zece înfrângeri 

În sezoanele 2021-2022 și 2022-2023, cu Neymar în tribună 30 de meciuri, PSG a învins de 23 de ori, având și 5 egaluri și două înfrângeri. 

Când Mbappe și Messi au jucat unul lângă altul, echipa nu a pierdut deloc: 12 victorii, trei remize. Cu Neymar în iarbă, are zece eșecuri în 57 de confruntări. Și media de goluri fără el a ajuns la 2,51 (față de 2,31 cu el).

70 la sutăeste procentul victoriilor lui Neymar la echipa pariziană. PSG are însă 75% în partidele fără brazilian

Chiar dacă nu a avut un sezon rău deloc, cu 35 de reușite influențate (18 goluri, 17 assisturi) în toate competițiile, atacantul paulista nu e regretat pe Parc des Princes.

E o plăcere să joc cu Kylian Mbappé în aceeași echipă la PSG. Sper să realizăm performanțe frumoase împreună la Paris. 

- Leo Messi, atacant PSG

Hakimi e în lot, chiar dacă e anchetat pentru viol

PSG nu l-a pedepsit pe Achraf Hakimi pentru scandalul din afara terenului. 

Anchetat pentru viol, apărătorul marocan a fost inclus de antrenorul Christophe Galtier în lotul pentru meciul cu Bayern, din returul „optimilor” Ligii Campionilor.

Citește și:

Cum și-a „torturat” Ten Hag jucătorii după dezastrul cu Liverpool

LPF speră azi la un verdict în cazul „Sepsi - FCU Craiova”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează