INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FINALISSIMA 2022

Neymar i-a luat peste picior pe argentinieni, după ce au câștigat „Finalissima”: „Au câștigat Mondialul sau cum?”

Neymar
Foto: Imago
Neymar Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 03 iunie 2022 10:09 / Actualizat vineri, 03 iunie 2022 11:06

Neymar (30 de ani) nu s-a putut abține și a ținut să le ofere o replică fotbaliștilor din naționala Argentinei, după ce „pumele” au sărbătorit intens victoriacu Italia, scor 3-0, în „Finalissima” desfășurată pe Wembley.

După victorie, sud-americanii au sărbătorit în stil mare câștigarea unui nou trofeu, iar brazilienii, marii rivali de pe continent, nu au fost uitați. 

„Brazilia, ce s-a întâmplat? Cvintupla campioană s-a șifonat! Messi a mers la Rio și a plecat cu Cupa”, a fost unul dintre cântecele elevilor lui Lionel Scaloni.

24 de ani de când Stelea le arăta degetele mijlocii spectatorilor, iar Hagi cerea statuie » În 2015, când i s-a făcut un bust, „Regele” declara: „Eu sunt legendă, nu statuie! V-am făcut fericiți”
retro gsp
24 de ani de când Stelea le arăta degetele mijlocii spectatorilor, iar Hagi cerea statuie » În 2015, când i s-a făcut un bust, „Regele” declara: „Eu sunt legendă, nu statuie! V-am făcut fericiți”

Neymar le-a dat imediat replica argentinienilor

Așa cum era de așteptat, superstarul brazilian nu a rămas indiferent la sărbătoarea rivalilor. La o postare de pe Instagram în care era surprinsă bucuria naționalei Argentinei, Neymar a avut un comentariu ironic:

„Au câștigat Mondialul sau cum?”, le-a transmis decarul lui PSG rivalilor.

Chiar și așa, Neymar are o relație foarte bună cu Messi și Di Maria, cu care a împărțit vestiarul pentru campioana Franței în sezonul recent încheiat.

Succesul „Finalissima” naște noi competiții

După succesul pe care l-a avut meciul Italia - Argentina, 0-3, în „Finalissima”, duelul campioanelor Europei și Americii de Sud, UEFA și CONMEBOL se pregătesc să lanseze noi competiții intercontinentale.

UEFA și CONMEBOL au anunțat pe 2 iunie o serie de noi evenimente care implică echipe de fotbal feminin, futsal și tineret din cele două confederații fotbalistice.

UEFA și CONMEBOL lansează noi competiții intercontinentale

Echipa de tineret a Clubului Atlético Peñarol din Uruguay (câștigătoarea CONMEBOL U-20 Copa Libertadores 2022) se va confrunta cu S.L. Benfica din Portugalia (câștigătoarea UEFA Youth League 2022) pe emblematicul Estadio Centenario din Montevideo din Uruguay, pe 21 august 2022. 

În plus, câștigătoarea EURO de futsal UEFA 2022, Portugalia, și echipa de pe locul trei, Spania, vor disputa un turneu final four cu Argentina, câștigătoarea Copa América de Futsal CONMEBOL din 2022, și vicecampiona Paraguay, la Movistar Arena din Buenos Aires, Argentina, între 16 și 18 septembrie 2022. 

În cele din urmă, câștigătoarea Campionatului European de Fotbal Feminin 2022, care se va desfășura în iulie, în Anglia, și campioana CONMEBOL Copa América Femenina 2022, competiție organizată tot în luna iulie în Columbia, vor disputa un nou joc Finalissima UEFA -CONMEBOL, dar la feminin. Partida se va desfășura în Europa, data și locul de disputare urmând a fi anunțate în timp util. 

UEFA și CONMEBOL au convenit, de asemenea, să continue proiect de schimb de arbitri pentru o varietate de competiții, precum și organizarea de cursuri pentru arbitri în comun, în urma feedback-ului pozitiv primit de la oficialii implicați. 

Mai mult decât atât, UEFA și CONMEBOL lucrează în prezent la recunoașterea reciprocă a calificărilor de antrenor, cu scopul ca aceasta să intre în vigoare în cursul anului 2023, în conformitate cu un calendar convenit și cu un set de cerințe

- Comunicat FRF

Citește și alte știri despre fotbalul internațional:

FOTO Spania și Portugalia au remizat în primul „șoc” din Liga Națiunilor. Ronaldo, rezervă

Surprize uriașe în echipa U21 a sezonului » Vinicius are cele mai bune cifre, în timp ce vedetele Pedri sau Gavi lipsesc

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close