INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PROCES

A început procesul lui Neymar! Cum s-a apărat vedeta lui PSG în timpul audierilor

Neymar, în timpul procesului // FOTO: Imago
Neymar, în timpul procesului // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 19 octombrie 2022 12:45 / Actualizat miercuri, 19 octombrie 2022 13:19

Neymar riscă cinci ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat în procesul început luni în cazul transferului său de la Santos la Barcelona, în 2013, fiind acuzat de fraudă fiscală.

Audiat la tribunal, superstarul brazilian al lui PSG s-a scuzat în fața judecătorilor. „Eu am semnat ce mi-a spus tata să semnez, el mă reprezenta și atunci, o face și acum", a declarat Neymar. 

„Nici nu am participat la negocieri. Tata a avut grijă de tot. De când eram copil am visat să joc pentru Barcelona”, a adăugat extrema de 30 de ani de la PSG.

Parchetul spaniol cere pentru el doi ani de închisoare și o amendă de 10 milioane de euro. Fostul președinte al Barcelonei, Sandro Rosell (2010-2014), riscă 5 ani de închisoare.

Lovitură pentru Pique în divorțul cu scântei de Shakira
BARCELONA
Lovitură pentru Pique în divorțul cu scântei de Shakira

Neymar, judecat pentru transferul de la Santos la Barcelona 

Fondul DIS, deținător a 40% din drepturile brazilianului în 2013, consideră că transferul a fost subevaluat, operațiunea ridicându-se la 57,1 milioane de euro, inclusiv 40 de milioane pentru familia fotbalistului. Totuși, potrivit justiției braziliene, actualul jucător al PSG ar fi costat cel puțin 83 de milioane de euro! 

DIS a încasat astfel numai 6,8 milioane de euro din cele 17,1 primite de Santos și a deschis proces, acuzând că Barcelona şi jucătorul s-au înțeles pentru a tăinui adevărata valoare a mutării lui pe Camp Nou.

Neymar a jucat la Barcelona din 2013 până în 2017, când PSG l-a cumpărat pentru o sumă record, 222 de milioane de euro.  La Barcelona, Neymar a strâns 186 de partide, în care marcat de 105 ori și a oferit 76 de pase de gol.

VIDEO Neymar, decisiv la PSG

Citește și: 

Robert Lewandowski a uimit pe toată lumea la gala Balonului de Aur! Cât costă ceasul purtat de superstarul Barcelonei: „Îl iau și eu la nunta mea”

Al șaptelea la Balonul de Aur, Courtois a izbucnit: „E imposibil ca un portar să câștige trofeul! Nici măcar pe podium să fiu?”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează