INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BALONUL DE AUR

Al șaptelea la Balonul de Aur, Courtois a izbucnit: „E imposibil ca un portar să câștige trofeul! Nici măcar pe podium să fiu?”

Thibaut Courtois // foto: Imago Images
Thibaut Courtois // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat marti, 18 octombrie 2022 18:26 / Actualizat marti, 18 octombrie 2022 18:47

Thibaut Courtois (30 de ani), portarul titular de la Real Madrid, care a avut evoluții foarte apreciate sezonul trecut, și-a exprimat dezamăgirea cu privire la clasarea sa pentru Balonul de Aur. Goalkeeperul belgian a fost doar al șaptelea, dar a primit trofeul „Lev Yashin”, destinat celui mai bun portar.

Câștigător al campionatului Spaniei și al Champions League alături de Real Madrid sezonul trecut, Thibaut Courtois s-a clasat al șaptelea în clasamentul pentru Balonul de Aur 2022, câștigat de coechipierul său, atacantul Karim Benzema.

Venit după un sezon extraordinar, cu partide și intrevenții senzaționale atât în campionat cât și în Ligă, îndeosebi în finala cu Liverpool, Courtois nu s-a ferit să-și arate nemulțumirea.

Gică Hagi, atacuri în rafală după meciul din Cupă: „Fac deplasare de 400 de km, Rapidul joacă acasă! Întâmplare?” + acuză organizarea: „E meci oficial și nu avem așa ceva?!”
Alexandria - Farul 2-2
Gică Hagi, atacuri în rafală după meciul din Cupă: „Fac deplasare de 400 de km, Rapidul joacă acasă! Întâmplare?” + acuză organizarea: „E meci oficial și nu avem așa ceva?!”

Thibaut Courtois a izbucnit, după ce a ieșit al șaptelea la Balonul de Aur

„Sunt foarte fericit pentru Karim Benzema. Nu spun că ar fi trebuit să câștig eu trofeul, dar nu sunt nici măcar pe podium deși am câștigat La Liga și Champions League.

Pare că e mai bine să înscrii un gol decât să eviți unul. Văzând care e logica și cum se votează, știam că n-am nicio șansă să câștig trofeul.

E imposibil să-l câștigi ca portar! Câștigi La Liga și Champions League, echipa câștigă datorită intervențiilor tale, dar termini abia al șaptelea. Nu știu dacă un portar poate face mai multe decât am făcut eu sezonul trecut! Măcar au creat trofeul pentru cel mai bun portar”, a spus Courtois, citat de SportBible.

Iker Casillas: „Courtois e cel mai bun portar al lumii de departe”

De aceeași părere cu portarul belgian a fost Iker Casillas, legendarul portar al celor de la Real Madrid: 

„Sunt foarte fericit pentru Thibaut Courtois! E cel mai bun portar al lumii de departe. Ce nu îmi place e că nu a prins podiumul pentru Balonul de Aur. Încă nu înțeleg cum judecă cei care votează”.

46 de goluriîn 52 de meciuri a încasat Courtois în sezonul 2021/2022. În 22 de meciuri nu a primit gol

59 de paradea reușit Courtois în sezonul trecut de Liga Campionilor, record absolut al competiției. Nouă parade a avut doar în finala cu Liverpool

Singurul portar din istorie care a câștigat Balonul de Aur rămâne Lev Yashin, în 1963. În 2015, Manuel Neuer a fost al treilea.

Ierarhia Balonului de Aur 2022:

  1. Karim Benzema (Real Madrid/Franța)
  2. Sadio Mane (Liverpool/Senegal)
  3. Kevin de Bruyne (Manchester City/Belgia)
  4. Robert Lewandowski (Bayern Munchen/Polonia)
  5. Mohamed Salah (Liverpool/Egipt)
  6. Kylian Mbappe (PSG/Franța)
  7. Thibaut Courtois (Real Madrid/Belgia)
  8. Vinicius jr. (Real Madrid/Brazilia)
  9. Luka Modric (Real Madrid/Croația)
  10. Erling Haaland (Borussia Dortmund/Norvegia)

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Imagini șocante pe bancă! Fostul star al lui Inter, suspendat de club pe o perioadă nedeterminată: „Regret foarte mult ce am făcut”

Robert Lewandowski a uimit pe toată lumea la gala Balonului de Aur! Cât costă ceasul purtat de superstarul Barcelonei: „Îl iau și eu la nunta mea”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
francescoli1974
francescoli1974  •  18 Octombrie 2022, 19:02

Tibi este fără îndoială cel mai bun portar din lume iar contribuția sa la trofeele obținute de Real Madrid este considerabilă.Ar fi meritat podiumul,are dreptate

Vezi toate comentariile (1)
Comentează