INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ÎNCHISOARE

Neymar riscă 6 ani de închisoare! Probleme mari și pentru Barcelona

Sandro Rosell și Neymar, în 2013, după transferul la Barcelona // FOTO: Guliver/GettyImages
Sandro Rosell și Neymar, în 2013, după transferul la Barcelona // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 01 noiembrie 2018 11:54

Judecătorul care anchetează transferul brazilianului Neymar (26 de ani) de la Santos la Barcelona din 2013 îl acuză pe starul lui PSG de ”înșelăciune”. În aceeași situație sunt preşedintele catalanilor, Josep Maria Bartomeu, şi predecesorul său, Sandro Rosell.

Neymar a plecat din Spania la PSG, dar nu a scăpat și de problemele cu legea generate de transferul său la Barcelona. Judecătorul Jose Maria Vazquez Honrubia anunță că brazilianul riscă o pedeapsă cu închisoarea "de patru până la şase ani", conform acuzaţiei prezentate de fondul DIS, care deținea procente din drepturile sale federative, pentru "corupţie în afaceri" şi "înşelăciune".

Cum cererea acuzării e mai mare de cinci ani, în opinia magistratului iberic este nevoie de trei judecători ce să analizeze dosarul, deci deliberarea va fi lungă.
El a sesizat camera penală a Audienţei Naţionale, cu competențe în cazurile de o importanţă internaţională. În aceeași situație se află preşedintele blaugrana Josep Maria Bartomeu şi predecesorul său Sandro Rosell.

Au raportat doar 57,1 milioane

Totul a pornit de la diferența între cifra oficială a sumei de transfer a lui Neymar de la Santos, 57,1 milioane de euro, și tranzacția reală, care ar fi costat cel puțin 83 de milioane, potrivit justiției spaniole.

DIS a încasat astfel numai 6,8 milioane de euro din cele 17,1 primite de Santos (avea dreptul la 40%) și a deschis proces, acuzând că Barcelona şi jucătorul s-au înțeles pentru a tăinui adevărata valoare a mutării lui pe Camp Nou. Parchetul ceruse doi ani de pușcărie pentru Neymar, dar acesta s-a apărat susținând în fața judecătorului că nu a făcut decât să joace fotbal şi a avut deplină încredere în tatăl său, care îl reprezintă și ca impresar.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează