INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LICENȚĂ PRO

A apărut încă un „caz Pintilii” » Echipa din top 5 campionate din Europa defilează cu un antrenor fără licență!

Foto: Imago
Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 16 martie 2023 17:41 / Actualizat joi, 16 martie 2023 18:48

Reims nu este singura echipă din campionatele tari ale Europei care are un antrenor fără licență și are rezultate impresionate. Un alt club din Ligue 1, Nice, se află în aceeași situație.

Pe 10 ianuarie, francezul Didier Digard (36 de ani) a fost numit pe banca lui Nice, după plecarea lui Lucien Favre. Echipa ocupa atunci locul 11, cu 17 puncte în 21 de etape.

Conducerea clubului francez a mizat pe un antrenor fără experiență, care până la începutul anului 2023 a antrenat le juniorii lui Nice, la Nice B și a fost asistentul lui Favre la prima echipă.

Nice, parcurs excelent cu un antrenor fără licență

Pe 10 ianuarie, francezul Digard a fost numit ca antrenor principal, iar de atunci a schimbat fața echipei. După 10 etape cu el pe bancă, Nice este acum pe locul 6, cu 47 de puncte și speră la un loc de cupe europene. 

De la numirea lui Digard, Nice este cea mai în formă echipă din Ligue 1. Are 22 de puncte în 10 etape (6 victorii, 4 egaluri). Doar Reims, cealaltă echipă fără antrenor cu licență este neînvinsă în ultimele 10 runde.

Ca jucător, Digard a trecut pe Le Havre, PSG, Middlesbourgh, Nice, Betis, Osasuna și Lorca FC, retrăgându-se în iulie 2018. Și-a început cariera de antrenor în noiembrie 2019. 

Întrebat dacă vrea să continue la Nice, Digard a răspuns: „Nu așa e normal? Când primești o șansă, vrei să profiți de ea. Dacă nu vrei, înseamnă că ești prost. Eu am primit această șansă. Vreau să joc, vreau să câștig. E logic”.

20-5este golaverajul lui Nice, cu Digard pe bancă

Amendă la fiecare meci

 Ca și Reims, și Nice trebuie să plătească o amendă pentru fiecare meci în care Digard conduce echipa. Suma la care se ridică amenda este de 25.000 de euro.

VIDEO Nice e gata de meciul cu Sheriff Tiraspol, din Conference League

Citește și: 

Scandal la naționala Angliei » Southgate l-a convocat pe fotbalistul acuzat că a încălcat regulamentul antipariuri de 262 de ori!

Scandal uriaș în Germania! Marele Rudi Völler a ordonat renunțarea la banderola gay. S-a implicat și extrema dreaptă în discuție

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
donbaas
donbaas  •  16 Martie 2023, 22:28
Postat de iulix73 pe 16 Martie 2023, 19:27

Sa inteleg ca in Franta , Italia sau Germania se poate sa antrenezi o echipa la nivel de prima liga fara a fi certificat dar la noi nu ???

Mai curând e de reținut că acolo un asemenea gest te costă 25000 €/meci.

Moshu
Moshu  •  16 Martie 2023, 19:39

Mai de ce manipulati bietii cetitori ai vostrii cu "un nou caz pintiliii"pentru ca nu seamana deloc situatia cu cea de la zece ! Acolo nu antreneaza patronul,antreneaza ala fara calificarea maxima ! Pintiliii nu antreneaza,el doar executa ordinele primite din sufragerie...sau unde o fi avind jj tilivizorul !

iulix73
iulix73  •  16 Martie 2023, 19:27

Sa inteleg ca in Franta , Italia sau Germania se poate sa antrenezi o echipa la nivel de prima liga fara a fi certificat dar la noi nu ???

Vezi toate comentariile (3)
Comentează