INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  STRANIERI

Cine l-a numit „mercenar” pe Stanciu în Cehia?! Un fost jucător, care a înscris pe „23 august” împotriva României!

Nico Stanciu
Nico Stanciu

Articol de - Publicat duminica, 06 februarie 2022 13:52 / Actualizat duminica, 06 februarie 2022 15:17

Ladislav Vizek, 67 de ani acum, cel care l-a criticat aspru pe Nico Stanciu în cotidianul Blesk, a fost un atacant important al Cehoslovaciei anilor 1970-1980, marcând trei goluri în trei meciuri cu „tricolorii” și jucând în acel 1-1 de la Bratislava, care a calificat România la Euro 1984.

Transferul lui Nico Stanciu, din Cehia în China, de la Slavia la Wuhan Three Towns, încă nu s-a oficializat, dar e rezolvat. Clubul asiatic, nou promovat în prima ligă, va plăti 4,5 milioane de dolari pentru mijlocașul în vârstă de 28 de ani, care va avea contract pe trei sezoane, cu 3 milioane $ anual, triplu față de salariul primit la Praga.

Noi explicații pentru prăbușirea lui Dennis Man: „A fost un șoc pentru el, nici acum nu și-a revenit”
PARMA
Noi explicații pentru prăbușirea lui Dennis Man: „A fost un șoc pentru el, nici acum nu și-a revenit”

Ladislav Vizek: „Joacă fotbal doar pentru bani”

La mijlocul acestei săptămâni, editorialistul ceh Ladislav Vizek a comentat tăios decizia „tricolorului” în cotidianul Blesk. „Stanciu a fost și va fi mereu un mercenar. Ne-a arătat-o la Sparta. A rămas neschimbat la Slavia”, a scris acesta. 

321 de meciuria jucat Vizek la Dukla în campionatul cehoslovac (1975-1985)

„Ar fi fost apreciat dacă i-ar fi zis lui Trpisovsky: «Uite, coach, ne așteaptă meciuri mari aici, jucăm pentru titlu, nu vreau să ard etape, așa că voi pleca peste jumătate de an». Știu că sună naiv, mai ales cunoscând caracterul lui Stanciu. El joacă fotbal doar pentru bani. Apartenența la un club și respectul pentru culori nu-i spun nimic. Când a văzut câți bani i se oferă din China, nu s-a mai gândit la altceva”.

Ce concurenţă pentru Diletta Leotta! Apariţie de senzaţie pe marginea terenului la Derby della Madonnina: „Ce adrenalină! Sunt binecuvântată!”
SERIE A
Ce concurenţă pentru Diletta Leotta! Apariţie de senzaţie pe marginea terenului la Derby della Madonnina: „Ce adrenalină! Sunt binecuvântată!”

Nicolae Stanciu: „Nu spuneți prostii!”

Stanciu i-a răspuns într-un lung mesaj postat pe rețelele de socializare. I-a transmis că a renunțat la mulți bani pentru a juca în Cehia, și la Sparta, când s-a transferat de la Anderlecht, și la Slavia, venind de la Al Ahli. I-a amintit trofeele cucerite, două titluri de campion și o Cupă a Cehiei, i-a spus că a dat tot pentru Slavia și că era poate ultima ocazie pentru gruparea alb-roșie să ia bani la transferul său. 

2 titluri de jucătorul anuluia câștigat Ladislav Vizek în Cehoslovacia (1983 și 1985)

În ianuarie 2023, ar fi putut semna cu alt club. Anul viitor, în iunie, i se încheia contractul. Playmakerul a încheiat astfel: "Vă rog, nu vorbiți despre o persoană pe care nu o cunoașteți, despre situații pe care nu le știți... În concluzie, nu spuneți prostii doar pentru a spune ceva!".

Ladislav Vizek, cele mai multe goluri la națională contra noastră

Cine este însă Ladislav Vizek, jurnalistul care l-a criticat pe Stanciu? În vârstă de 67 de ani, acesta a fost un foarte bun fotbalist ceh, un deceniu atacant la Dukla Praga înainte de a pleca în Franța, pentru a-și încheia cariera în tricoul lui Le Havre. 

55 de selecțiia adunat Ladislav Vizek la naționala Cehoslovaciei (13 goluri)

A jucat nouă ani la naționala Cehoslovaciei (1977-1986), a evoluat la Euro 1980, cucerind aurul la Jocurile Olimpice din același an, iar cariera internațională s-a legat și de România. A jucat de trei ori împotriva noastră.

  • A marcat două goluri în amicalul din 18 mai 1980, 2-1 la Brno pentru gazde.
  • Încă o reușită, din penalty, pe 15 mai 1983, 1-0 pentru echipa sa pe „23 August”, în preliminariile CE 1984.
  • Ne-a atacat și la Bratislava, pe 30 noiembrie 1983, 1-1, meciul calificării „tricolorilor” la Euro. În toate aceste trei întâlniri, Vizek a fost titular.
  • Din cele 13 goluri pentru selecționată, cele mai multe au fost înscrise cu noi și cu suedezii (câte 3).

115 goluria marcat atacantul pentru echipa carierei sale, Dukla Praga

Stanciu: „Pentru mine trofeele contează mai mult decât banii!”

În urmă cu aproximativ o lună, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru GSP, Stanciu susținea că își dorește să câștige trofee și să joace la un nivel înalt în continuare, cu Slavia Praga, punând titlurile mai presus de bani.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Primul derby milanez, prima victorie, campionat relansat! Giroud, MVP-ul „rossonerilor” în Derby della Madonnina

Un fotbalist român care joacă în Liga a doua visează să cucerească Balonul de Aur: „Unii vor râde sau vor zice că sunt nebun”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close