INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

„Niște idioți?” L'Equipe preia mesajul președintelui de la Lyon și critică dur oprirea prematură a Ligue 1

Sezonul actual din Ligue 1 nu mai revine // Sursă foto: Getty
Sezonul actual din Ligue 1 nu mai revine // Sursă foto: Getty

Articol de - Publicat vineri, 29 mai 2020 11:36

Cotidianul francez L'Equipe pune Ligue 1 cu roșu pe harta elitei Europei, care a început sau a anunțat oficial reluarea campionatelor.

Anunțul oficial făcut joi seară de Anglia și Italia privind reluarea competițiilor în Premier League și Serie A a provocat revoltă în Franța, prima țară care s-a grăbit să declare stop sportului până în toamnă. Președintele lui Lyon nu mai e singur acum în a protesta pentru a decizia de-acum o lună de a nu mai continua Ligue 1

L'Equipe preia vorbele lui Jean-Michel Aulas și titrează azi chiar pe copertă „Niște idioți" sub tabelul în care plasează pe hartă Hexagonul laș cu roșu, la coada elitei Europei.

Pregătiri colective din 21.06

În timp ce șeful formației lui Ciprian Tătărușanu militează, pe toate căile posibile, pentru anularea deciziei, prestigiosul cotidian scrie, într-un articol la interior, despre „sezonul regretului". Și aduce în discuție anunțul premierului Edouard Philippe, despre permiterea reînceperii antrenamentelor colective de la 21 iunie, ca "argument în sprijinul celor care consideră prematură oprirea Ligue 1. Trecerea la faza a doua a relaxării, grație ameliorării nete a rezultatelor în lupta cu COVID-19, și faptul că Guvernul n-a reiterat imposibilitatea de a se juca până în septembrie întăresc impresia".

Liga respinge

LFP nici nu vrea să audă: „Edouard Philippe a respins iar ideea reluării competițiilor, confirmând verdictul din 28 aprilie. Contextul sanitar e mai bun, însă premierul a spus că prudența primează. Vestea bună este că vom putea începe sezonul viitor în august, parțial cu spectatori în tibune".

6 campionateau reînceput, Germania, Feroe, Ungaria, Armenia, Cehia și Danemarca. Serbia și Polonia pornesc azi, Ucraina mâine, apoi Austria (2 iunie), Portugalia (3), Croația (5) și Grecia (6)

Citește mai multe știri din Ligue 1:

Penalizată cu 12 puncte pentru încălcarea protocolului sanitar, Linz a cedat șefia lui Salzburg!

Italienii au anunțat oficial data la care se reia Serie A. Situație inedită în cazul Cupei

Playtech: BOMBĂ! Adevărul despre divorțul dintre Alexandra Dinu și Adrian Mutu. De ce s-au despărțit, de fapt


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează