INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Noel Le Graet a demisionat din funcția de președinte al Federației Franceze de Fotbal

Noel Le Graet (81 de ani) a demisionat din funcția de președinte al Federației Franceze de Fotbal. 
Foto: Imago
Noel Le Graet (81 de ani) a demisionat din funcția de președinte al Federației Franceze de Fotbal. Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 28 februarie 2023 12:38 / Actualizat marti, 28 februarie 2023 13:35

Noel Le Graet (81 de ani) a demisionat din funcția de președinte al Federației Franceze de Fotbal. 

Fostul oficial al Federației de la Paris și-a prezentat demisia în cursul zilei de astăzi, în fața Comitetului Executiv Extraordinar al Federației Franceze de Fotbal, anunță cotidianul francez Le Parisien. 

Noel Le Graet a demisionat din funcția de președinte al Federației Franceze de Fotbal 

Noel Le Graet a fost implicat, la începutul acestui an, în două scandaluri majore, fiind suspendat din funcție după aceea. Mai întâi, acesta l-a jignit pe Zinedine Zidane (50 de ani), fostul mare mijlocaș al naționalei „cocoșului galic”. 

La puțin timp după ce Didier Deschamps (54 de ani) și-a prelungit mandatul pe banca tehnică a naționalei Franței, Noel Le Graet i-a atacat pe susținătorii lui Zidane, care îl voiau ca fostul antrenor al lui Real Madrid să devină noul selecționer al francezilor. 

„Zidane a avut mulți susținători, unii așteptau plecarea lui Deschamps. Dar cine îl poate critica pe Deschamps? Nimeni! Poți mereu să pierzi un meci, dar sunt alături de el de 10 ani și nu au existat probleme. 

„Să semneze Zidane cu Brazilia? Mi se fâlfâie, să meargă unde vrea! Poate să meargă unde vrea el, chiar și la un club. Bineînțeles că nu a încercat să mă contacteze, nici n-aș fi răspuns. Nu a încercat să mă contacteze. Dacă ar fi făcut-o, nici nu i-aș fi răspuns la telefon.

Fă o emisiune specială ca să-i găsești un club sau o națională”,i-a spus Noel Le Graet moderatorului de la RMC Sport. 

Noel Le Graet, acuzat de agenta de jucători Sonia Souid de hărțuire sexuală: „Dacă suntem apropiați, pot să-ți împlinesc ideile"

Sonia Souid (36 de ani), un cunoscut agent în fotbalul feminin, cu Amandine Henry și Kheira Hamraoui printre jucătoare, l-a acuzat pe Noel Le Graët de hărțuire sexuală. 

„Le Graët m-a făcut să înțeleg că i-ar plăcea să ajung în patul lui. Pentru el, eram doar o bomboană. Vorbind vulgar, eram doar doi sâni și un fund". 

El m-a sunat în septembrie 2014. Mi-a zis că sunt strălucitoare, că am făcut lucruri extraordinare și că vrea să o cunosc pe Brigitte Henriques, înalt oficial FFF. Voia să ne întâlnim în apartamentul lui din Paris. 

Mi-a spus că folosește des locuința sa. Aveam 28 de ani, un tânăr impresar, iar el era președintele federației. Trebuia să aibă respect. Mă aștepta cu două pahare pline de șampanie. «Nici nu avem nevoie de Brigitte. Dacă noi doi suntem suficient de apropiați, pot să-ți împlinesc ideile». Nici n-am atins șampania, mi s-a făcut frică”, spunea Sonia Souid, la începutul lunii ianuarie. 

Noel Le Graet era din 2011 președintele Federației Franceze de Fotbal 

Noel Le Graet a preluat conducerea fotbalului francez în iunie 2011. În mandatul său, naționala Franței a jucat o finală de Campionat European, pierdută în fața Portugaliei, scor 0-1, a cucerit al doilea titlu mondial din istorie, în Rusia, și a mai jucat o finală de Mondial la finalul anului trecut, împotriva Argentinei. 

De asemenea, „cocoșul galic” a cucerit, cu Noel Le  Graet președinte al Federației, Liga Națiunilor, în anul 2021. 

Citește și: 

Cristiano Ronaldo NU a votat pentru premiul „The Best” + Fanii portughezului au luat foc în social media: „Lipsă de respect!”

Lionel Messi e The Best! Desemnat fotbalistului anului la Gala FIFA » Argentinienii au câștigat toate premiile

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
dobrin
dobrin  •  28 Februarie 2023, 18:01

Ai auzit Burlene?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează