INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFA

Noi acuzații de corupție contra lui Sepp Blatter și a lui Michel Platini, în «FIFAgate»!

Noi acuzații de corupție contra lui Sepp Blatter și a lui Michel Platini, în «FIFAgate»!
Noi acuzații de corupție contra lui Sepp Blatter și a lui Michel Platini, în «FIFAgate»!

Articol de - Publicat sambata, 28 noiembrie 2020 17:02 / Actualizat sambata, 28 noiembrie 2020 17:20

Cei doi foști înalți oficiali ai fotbalului mondial sunt cercetați din nou pentru ”escrocherie și abuz de încredere” de Parchetul elvețian, potrivit Le Monde și Mediapart

Parchetul elvețian a decis să deschidă front mai larg în ancheta asupra lui Michel Platini și Sepp Blatter, anunță Le Monde și Mediapart. În atenția procurorilor este tot afacerea plății frauduloase de 2 milioane de franci elvețieni (1,8 milioane euro) făcută lui Platini în 2011 de către FIFA. Fostul președinte al FIFA este cercetat sub suspiciunea de "escrocherie, abuz de încredere și gestiune neloială". Din cauza acestor fapte, cei doi și-au terminat carierele la vârful FIFA și UEFA în 2015.

"A fost o plată politică"

"Este o stăruință judiciară pentru a menține și a prelungi procedura deschisă, în încercarea de a descoperi toate dedesubturile acelui caz", susțin cei din anturajul elvețianului. "Eu am conștiința curată și nimic să-mi reproșez", a declarat Blatter pentru Le Monde. În urma ultimei audieri, de pe 15 noiembrie, a lui Platini, procurorul federal Thomas Hildbrand a estimat că faimoasa plată din 2011 ar fi fost de fapt una "politică". Fostul mare star francez nu s-a mai prezentat la alegerile de la FIFA în schimbul unei remunerații, acoperită pentru consilierea lui Blatter între 1998 și 2002, fără a exista însă un contract scris între părți. Ipoteză negată însă ferm, din nou, de "Platiche". 

VIDEO Lupescu îi ia apărarea lui Michel Platini: "I s-a întâmplat o mare mizerie!"

Maradona i-a cerut o avere pe tricoul său lui Berkovic, în 1994: „Un milion de dolari, glumești?!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează