INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA NAȚIUNILOR

Norvegia a strâns un lot de urgență și joacă în Austria. Dar la Oslo e scandal!

Alexander Sorloth (foto: Guliver/Getty Images)
Alexander Sorloth (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de - Publicat luni, 16 noiembrie 2020 11:12 / Actualizat luni, 16 noiembrie 2020 14:23

Norvegia va fi condusă la Viena de Leif Gunnar Smerud, selecționerul echipei U21. „Într-o situație critică, de haos, vrem să ajutăm naționala”, a declarat acesta. Un profesor de drept din Oslo protestează însă împotriva deciziei de a-i lăsa pe jucătorii cărora li s-a interzis să evolueze la București să întrerupă carantina și să se întoarcă la cluburile lor din străinătate.

Internaționalii norvegieni care ar fi trebuit să joace la București s-au întors la cluburile lor. În locul lor, federația de la Oslo (NFF) a strâns alții pentru meciul de miercuri, din Austria. Potrivit cotidianului VG, unul singur, care s-ar fi însănătoșit după ce a fost infectat cu coronavirus, este din campionatul intern. Ceilalți sunt din străinătate.

„Într-o situație critică, de haos, vrem să ajutăm naționala. Nu oricum, ci cu un joc bun împotriva Austriei”, a declarat Leif Gunnar Smerud. Selecționerul echipei U21 va fi pe banca Norvegiei la Viena.

NFF ar fi dorit ca „stranierii” să vină direct în Austria, ceea ce a fost imposibil. Restricțiile din această țară îi obligă pe jucători să se întâlnească la Oslo și, de acolo, să plece împreună spre Viena. Un plan acceptat și de Direcția Norvegiană de Sănătate și de Ministerul Sănătății.

Ne bucurăm că putem juca acest meci, ținând cont de toate obligațiile noastre față de UEFA și de competiția în care participăm.
- Pal Bjerketvedt, secretarul general al federației norvegiene

Protest la Oslo: „De ce lor li se acordă un tratament special?”

Chiar dacă au fost contacți cu Elabdellaoui, depistat pozitiv, și autoritățile norvegiene le-au interzis să călătorească împreună și să joace la București, nordicii au putut pleca în țările în care evoluează la cluburi. În mod excepțional, li s-a permis chiar să zboare cu curse de linie. O decizie ce îi nemulțumește pe scandinavi.

Hans Fredrik Marthinussen, profesor de drept la universitatea din Bergen, a protestat pe Twitter: „De ce lor li se acordă un tratament special de care nimeni altcineva nu a beneficiat și nici nu va beneficia? Să ia curse de linie după ce au fost în contact cu o persoană infectată? Această decizie este de neapărat!”

Internaționalii nordici sunt obligați să stea în carantină până duminică, la ora 13:00. Dacă joacă sâmbătă, cum ar putea fi cazurile lui Haaland (Dortmund), Sorloth (Leipzig) și Odegaard (Real), care au meciuri sâmbătă, riscă să fie pedepsiți penal în Norvegia. Dar Leipzig refuză să respecte această carantină a jucătorului său, anunțând că se va alătura lotului dacă are două teste negative. 

Lotul Norvegiei pentru partida cu Austria:

  • 13 debutanți au norvegienii în lotul de urgență pentru meciul de miercuri cu Austria

Portari: Kristiansen (Union Saint-Gilloise, debutant), Bratveit (Djurgarden, debutant)
Fundași: Skjelvik (Odense, 7 selecții), Vindheim (Sparta Praga, debutant), Ryerson (Union Berlin, debutant), Granli (Aalborg, debutant), Gabrielsen (Toulouse, debutant), Hanche-Olsen (Gent, debutant) 
Mijlocași: Moller Dæhli (Genk, 23 selecții), Ulvestad (Djurgarden, 3 selecții), Zahid (APOEL Nicosia, 1 selecție), Borkeeiet (Brondby, debutant), Tronstad (Vitesse, debutant), Evjen (Alkmaar, debutant), Askildsen (Sampdoria, debutant), Thorstvedt (Genk, debutant) 
Atacanți: V. Berisha (Viking, 4 selecții), Strand Larsen (Groningen, debutant)

Rădoi despre cine ar trebui să fie număr 10 la „naționala” mare

Citește și alte știri.

România, salt miraculos! Avem șanse reale să fim în urna 2 la tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2022!

LIGA NAȚIUNILOR. Calculele în grupa noastră după Austria - Irlanda de Nord 2-1 + rezultatele complete ale serii

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
deusdat
deusdat  •  16 Noiembrie 2020, 19:23

Nu-i nemulțumește pe scandinavi. E vorba de un mesaj pe Twitter al unui jurist oarecare.

sibelius
sibelius  •  16 Noiembrie 2020, 14:11
Postat de dora pe 16 Noiembrie 2020, 12:00

Poate nu inteleg eu, sambata cei de la ministerul sanatatii din Norvegia nu i-au lasat sa vina la Bucuresti si le-au impus carantina de cateva zile, in aceeasi seara ei au mers la casele lor si a doua zi au putut pleca fara probleme la echipele lor de club...carantina inseamna sa stai izolat la domiciliu, nu sa pleci, a doua zi !

Exact asta scrie si in articol: "Autoritățile norvegiene le-au interzis să călătorească împreună și să joace la București, nordicii au putut pleca în țările în care evoluează la cluburi. În mod excepțional, li s-a permis chiar să zboare cu curse de linie."

cneius
cneius  •  16 Noiembrie 2020, 12:14
Postat de dora pe 16 Noiembrie 2020, 12:00

Poate nu inteleg eu, sambata cei de la ministerul sanatatii din Norvegia nu i-au lasat sa vina la Bucuresti si le-au impus carantina de cateva zile, in aceeasi seara ei au mers la casele lor si a doua zi au putut pleca fara probleme la echipele lor de club...carantina inseamna sa stai izolat la domiciliu, nu sa pleci, a doua zi !

Nici eu nu inteleg, sint decizii aberante si/sau fara logica...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează